Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Μεταθέσεις στρατιωτικών με προκήρυξη θέσεων - Με εκδήλωση ενδιαφέροντος και συνδυασμό μορίων και κοινωνικών κριτηρίων θα καλύπτονται οι θέσεις

Μεταθέσεις με προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακαμψία του συστήματος μορίων. Οι θέσεις των στρατιωτικών στις μονάδες θα καλύπτονται αφενός με βάση τα μόρια, αφετέρου όμως θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία στο σύστημα που καταρτίσθηκε επί της υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου είχαν παραγκωνισθεί.Διορθώσεις
 Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη επιχειρεί διορθώσεις στο σύστημα των μεταθέσεων των στρατιωτικών και αποκατάσταση προς το δικαιότερο των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την αυστηρή εφαρμογή της μοριοδότησης. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ζητηθεί προτάσεις και από τα Γενικά Επιτελεία έτσι ώστε να προωθηθεί ένα μοντέλο το οποίο δεν θα αδικεί όσους απέκτησαν διοικητική εμπειρία μέσα από θέσεις ευθύνης και τυπικά προσόντα, αλλά δεν θα αποδεικνύεται και αδύναμο να ικανοποιήσει κοινωνικά αιτήματα όταν πρέπει.
     Αναζητώντας την κατάλληλη συνταγή φαίνεται να προκρίνεται η ιδέα της προκήρυξης θέσεων. Τα στελέχη που ενδιαφέρονται γι’ αυτές θα υποβάλλουν στις μονάδες όπου υπηρετούν σχετική αίτηση μετάθεσης και με ένα συνδυασμό μορίων και κοινωνικών κριτηρίων θα αποφασίζεται η πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων. Το σχέδιο είναι σε αρχικό στάδιο και δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποιο βαθμό θα υλοποιηθεί, καθώς επίσης και οι ακριβείς διαδικασίες. Δεδομένο είναι πως η αυστηρή εφαρμογή του συστήματος των μορίων δημιούργησε αρκετά και σοβαρά προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν. «Δεν μπορεί έγγαμοι στρατιωτικοί και με παιδιά, με υψηλό αριθμό μορίων, να μην ικανοποιήθηκαν και αιτήματα στελεχών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων να απορρίφθηκαν», ανέφερε ανώτατη πηγή. Αλλο ενδεικτικό παράδειγμα είναι η εντοπιότητα, η οποία σε πολλές περιπτώσεις παραγνωρίστηκε.

Αναταραχή
 Η διόρθωση των στρεβλώσεων του υπάρχοντος συστήματος απορρέει και από την αναταραχή εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πολιτική σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου αναζητούν τρόπους να δώσουν κάποιες διεξόδους στα στελέχη και να ελαφρύνουν το βαρύ φορτίο που φέρουν οι ένστολοι σε περίοδο οικονομικής κρίσης με τα οικονομικά μέτρα να τους επιφέρουν το ένα πλήγμα πίσω από το άλλο χωρίς να διαφαίνεται φως στο τούνελ. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, με τη δημοσιοποίηση διευκρινιστικών εγκυκλίων του υπουργείου Οικονομικών, καταγράφεται αναστάτωση μεγάλη στο Στράτευμα καθώς επέρχεται «πάγωμα» μισθολογικών προαγωγών και χρονοεπιδόματος και μείωση 20% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης. Δηλαδή, απώλεια εισοδήματος έως 250 ευρώ το μήνα.
     Το ερώτημα βέβαια είναι αν η ηγεσία θα πετύχει να κατευνάσει την απογοήτευση των στρατιωτικών και να αποτρέψει πιθανόν ένα νέο κύμα φυγής από τις Ενοπλες Δυνάμεις από στελέχη που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Οι προθέσεις του κ. Μπεγλίτη όπως και η παραδοχή του (φαίνεται από την επιστολή που έστειλε στους αρχηγούς των Επιτελείων για διορθωτικές προτάσεις) ότι το σύστημα βάσει μορίων πάσχει ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια και την αξιοκρατία υλοποίησης των μεταθέσεων είναι ενθαρρυντικά στοιχεία. Το μήνυμα αυτό άλλωστε ήθελε να περάσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας όταν χαρακτήρισε το ζήτημα των μεταθέσεων ως «μείζονος σημασίας για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού». Οι πράξεις όμως κρίνουν το αποτέλεσμα και όχι οι προθέσεις. Κι αυτό μένει να αποδειχθεί.

Επιφυλάξεις για Μπεγλίτη
 Ορισμένοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, γιατί ο κ. Μπεγλίτης, αν και φέρεται να είχε εκφράσει διαφωνίες στο σύστημα μεταθέσεων που κατήρτισε και εφάρμοσε με νόμο ο προκάτοχός του, ήταν την ίδια περίοδο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας. Διαφωνίες και ενστάσεις είχαν εκφράσει και στρατιωτικοί, κυρίως για τα κριτήρια που εξασφάλιζαν τη μετάθεση και τις προσφυγές σε περίπτωση που η φρουρά μετακίνησης δεν ικανοποιούσε, αλλά αγνοήθηκαν πλήρως από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Βενιζέλο. Συνέπεια ήταν οι μεταθέσεις των στρατιωτικών να κοινοποιηθούν με μεγάλη καθυστέρηση, ανατρέποντας τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ     
akoutras@e-typos.com
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=26129&catid=13 

16 σχόλια:

 1. καλά όλα αυτά αλλά πότε θα μάθουμε τις ημερομηνίες των φετινών μεταθέσεων μπορεί να μας το πεί κανείς???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τα ατομα που προστατευουν Α.Μ.Ε.Α ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ..αν δεν γινει κατι επειγον θα παρουμε τα βουνα...... ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ,ειναι παντελο απαραδεχτο να μην εξηπηρετουνται απο τα αρμοδια συμβουλια μεταθεσεων του Σ.Ξ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γιατι ψαχνουν και δε μπορουν να βγαλουν ακρη, ας κανουν οτι κανει η Αστυνομια και η Πυροσβεστική, τέλος.
  Κι αυτοι με μορια της βγαζουν τις μεςταθεσεις τους και χωρις βυσμα και μαλακιες, καθαρα πράγματα, απλα ενας που δε θα φυγει ποτε απο Αθηνα ή Χίο ή όπου αλλου υπηρετεί δε γκρινιάζει όπως στον στρατό, απλα το παιρνει απόφαση οτι θα μείνει μια ζωη εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. κοινωνικα κριτηρια και μπουρδες...εδω να τους λες με χαρτια γεννα η γυναικα μου μετα απο χρονια προσπαθειων σε 2 μηνες και χρηζει παρακολουθησης απο γιατρους ολα με χαρτια σε ενδικοφανη προσφυγη και αυτοι σου λενε οκ αλλα οι υπηρεσιακες αναγκες και τα μορια σου δεν σου επιτρεπουν να εχεις παιδι ειναι σε βαρος της υπηρεσιας. Πηγαινε λοιπον στο νησακι που σε στελνουμε και αλλη φορα να μετρας πρωτα τις υπηρεσιακες αναγκες... βαρεθηκα κουραστηκα μπουχτισα μετα απο 22 ετη υπηρεσιας με μια τετοια αντιμετωπιση + του οτι δεν θα εχω καν τα χρηματα να παω να δς την οικογενεια μου αν ολα πανε καλα μεχρι τελους :(( ντροπη σας μας κυριοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μπουρδες για πια μορια μας μιλανε και πια αξιοκρατια ? Αντε γεια ,ειμαι 20 ετη στο στρατο και ειμαι μεταναστης στην ιδια μου την πατριδα με μισθους πεινας και χωρια που πας καπου μεταθεση και δεν παιρνεις ουτε τα μισα απο αυτα που εχεις ξοδεψει για να μετακομισης,οσο για το συστημα των μεταθεσεων..τα ξερουμε ολοι! απλα τωρα το αποτελειωσαν.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ποια μόρια; μας δουλεύουν. συνάδελφος με λιγότερα μόρια(χωρίς να ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία) πήρε μετάθεση σε φρουρά την οποία είχα δηλώσει κι εγώ ενώ εμένα με μεταθέτουν σε φρουρά την οποία ουδέποτε έχω δηλώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΟΡΙΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ)ΜΕ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΧ ΔΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ )ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Από τη στιγμή που δεν κοινοποιούν τι μόρια έχει ο καθένας μας ώστε να προσφύγει ή να παραπονεθεί δεν θα υπάρξει διαφάνεια.
  Προσωπικά έκανα αναφορά για να μου κοινοποιηθεί ο αριθμός των μορίων μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΔΓΗ.ΛΥΣΗ?ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συμφωνω με τον 10:57 ας κοινοποιήσουν ολων τα μορια να ξερω τι εχω εγω, τι εχει ο αλλος και τι ζητησε αυτος, τι εγω, ωστε να υπαρχει διαφανεια, δε μπορει να βλεπω στις μεταθεσεις (γενικες θεσεις) στελεχος με -513 μόρια (ναι μείον 513) και να πηγαινει στη ΓΥΣ, αν ειχε +513 που θα πηγαινε στη Νεα Υορκη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εδώ άλλος επιστρέφει απο εξωτερικό και επειδή έχει μέσον τον πηγαίνουν Θεσ/νικη που ήθελε και άλλους για τιμωρία τους πηγαίνουν Αθήνα και είναι απο Έβρο. Οπότε μην μας τα πρίζεται με τα μόρια. Μπούρδες είναι αυτά για μικρά παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ... ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ....ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΟΛΩΝ....ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΙΑ...ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ??????????
  ΤΥΧΑΙΟ?????????????
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ !!!
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ...ΝΑ ΕΧΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΦΙΛΙΕΣ,ΣΥΓΚΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!!!
  ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ -20 ΜΟΡΙΑ ΒΡΗΣΚΕΣΑΙ ΔΜΕΘ ΡΟΔΟ ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΦΕΤΟΣ !!ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝ 100 ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ!!!ΝΑ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
  ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΩΚΡΑΤΙΑ...ΚΡΙΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟ ΜΗ ΜΕΤΑΘΗΤΕΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΕΜΈΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΣΤΕΊΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΕΘΌΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΆ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΉΣΩ. ΈΚΑΤΣΑ 2 ΧΡ ΣΤΟ ΕΝΟΊΚΙΟ ΜΠΉΚΑ 2 ΧΡ ΣΤΑ ΣΟΑ ΚΑΙ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΈΝΩ ΕΔΩ ΠΑΛΙ Κ ΥΠΟΧΡΕΏΘΗΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΩ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡ ΑΚΟΜΑ(ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΦΥΓΩ).ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΧΡΕΏΘΗΚΑ ΤΟ ΧΙΛΙΆΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΝ ΜΕΤΑΚΌΜΙΣΗ ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΉΡΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ!ΕΙΧΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΕΝΕΤΕ.ΠΟΥ ΕΧΩ Κ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. egw pantws stis fetines metatheseis pou eida den yphrxan moria pali vusma epese stis metatheseis kai poly kalo malista. eida metatithemenous na phgainoun ston topo symferontwn tous me meion 200 kai 300 moria.alla afth einai h axiokratia sthn patrida mas.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Eίναι απλά τα πράγματα..
  Βγαίνουν όλων τα μόρια αναλυτικά και τελειώνει το θέμα, μετά όλα θα πάρουν σιγά σιγά το δρόμο τους.

  Αλλά αναμένουμε να μάθουμε τα μόριά μας και εμείς που δεν έχουμε και ούτε πρόκειται να μπούμε σε Στρατιωτικές κατοικίες, τουλάχιστον να πάμε σπίτι μας στην παραμεθώριο μπας και καταφέρουμε να πάρουμε μια ανάσα..

  Εμένα τη γυναίκα μου ποιος θα την ξαναπάρει στη δουλειά όταν γυρίσω ξανά πίσω στην παραμεθώριο;

  Απρόσωπη αντιμετώπιση, δώστε στην Τρόικα να βγάλει τις μεταθέσεις μπας και δούμε καμια άσπρη μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΗ ΜΕΤΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΝΟΪΚΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΑ -20 ΜΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΜΕΘ ΡΟΔΟΥ ΛΟΓΩ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΜΕΘ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ, ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΟΠΑΝΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΙΓΕΙΣ ΜΕ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΔΙΝΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Ή ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΑΚΡΙΒΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ. ΕΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΖΩΗ. ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΧΤΥΠΑΣ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.