Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Το τεθωρακισμένο παράδειγμα της Θράκης

Επίσκεψη του Νίκου Λυγερού στο στρατόπεδο «ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ»

μετά από πρόσκληση του Ταξιάρχου Κυριάκου Δημήτριου

 

Ν. Λυγερός
Την ώρα που όλοι πιστεύουν ότι δεν γίνεται τίποτα στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν, διότι δεν υπάρχουν προοπτικές, ο ελληνικός στρατός όχι μόνο αντέχει αλλά δείχνει και το παράδειγμα στη Θράκη.

Αυτές οι προσπάθειες δεν γίνονται κατανοητές από όλους και κανείς δεν αναδεικνύει το θέμα, ενώ είναι η ουσία όταν ο ελληνικός λαός προβληματίζεται για το αν έχουμε όντως τη δυνατότητα να αμυνθούμε. Γι’ αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε ένα δίαυλο όχι μόνο επικοινωνίας, αλλά πραγματικής συνεννόησης μεταξύ μας. 

Σε αυτόν τον τομέα το κέντρο εξομοίωσης που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη είναι παραδειγματικό. Μια σοβαρή ξενάγηση από τον Ταξίαρχο διοικητή του επαρκεί στον καθένα για να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές στο οποίο δεν έχουν μίζερες περικοπές που θα το αχρήστευαν.

 Η ποιότητα του βασικού δομικού συστήματος σε συνδυασμό με την τοποθέτηση αλλά και την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτών, αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για την πατρίδα μας. Εκεί οι τεθωρακισμένοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε πολλούς βαθμούς τακτικής, επιχειρησιακού αλλά και συλλογικής αντίδρασης σε δυναμικό πεδίο μάχης μέσω οργάνων υψηλής ποιότητας και στο υλικό και στο λογισμικό, προσφέροντας έτσι πολλαπλές δυνατότητες για τον οδηγό, τον οπλιστή, τον πυροβολητή και βέβαια τον αρχηγό του πληρώματος με το σύστημα του πληρώματος με το σύστημα Hνίοχος.

Σε αυτό το επίπεδο το άρμα LEOPARD 2 HEL, δεν είναι απλώς μια μηχανή αλλά ένα τέρας τεχνολογίας, το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες και απαιτήσεις. Στο κέντρο, οι χειριστές του έχουν πρόσβαση σε μια τεχνολογία που επιτρέπει όχι την εξομοίωση της διαχείρισης ενός άρματος, αλλά και μιας τετράδας, πράγμα το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά και ανταποκρίνεται πιο πιστά στην πραγματικότητα της μάχης.

Αυτό το επίπεδο δεν είναι αποκλειστικό και δείχνει βέβαια επεκτάσεις, οι οποίες μετατρέπουν το όλο πλαίσιο σε μια αποτελεσματική υλοποίηση της θεωρίας παιγνίων.

Με αυτόν τον τρόπο και με τις μελλοντικές προεκτάσεις, καταλαβαίνει κάθε ειδικός ότι πρόκειται για ένα πρότυπο, το οποίο όχι μόνο δείχνει το επίπεδό μας και ειδικά σε αυτήν την περιοχή αλλά και τις ικανότητές μας επί του πρακτέου.

Είναι έτσι μια ξεκάθαρη μεθοδολογία αντίληψης των πραγμάτων σε σωστή βάση, που μας επιτρέπει να παρουσιασθούμε αξιοπρεπώς και στους αντιπάλους μας για να μην πιστεύουν ότι λόγω οικονομικής κατάστασης βρισκόμαστε σε μια ευάλωτη θέση σε σχέση με οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Το κέντρο εξομοίωσης της Αλεξανδρούπολης είναι de facto ένα οπλικό σύστημα άμυνας και αντίστασης, το οποίο λειτουργεί τόσο ενθαρρυντικά που θα έπρεπε κάθε Έλληνας πολίτης ενδιαφερόμενος για τα εθνικά θέματα, να το έχει υπόψη του και να το επισκεφθεί για να δει με τα μάτια του την αξία του στρατού μας και σ’ αυτό το επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.