Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Πολύ σύντομα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος θα καταθέσει στη Βουλή τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Παναγιώτης Καράμπελας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νέοι σχεδιασμοί δεν θα θίγουν σε καμία περίπτωση τον πυρήνα της αποτρεπτικής τους ικανότητας. Ο υφυπουργός προέβη στην ανακοίνωση αυτή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά...
ο οποίος έκανε λόγο για περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολές των τροϊκανών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδωσε τα κλειδιά άμυνας της χώρας στους τοκογλύφους».

«Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διατηρείται η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν φείδεται των πόρων που απαιτούνται. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί εκπτώσεις και δεν θα δεχθεί να μην είναι οι Ένοπλές Δυνάμεις ο κύριος μοχλός αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας», αντέτεινε ο κ. Καράμπελας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι εξετάζονται «επί καθημερινής βάσης» οι γεωπολιτικές συνθήκες στη περιοχή, γίνονται εκτιμήσεις τεχνικού επιπέδου και ενημερώνεται η ανώτατη ιεραρχία των επιτελείων, ενώ λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την αναθεώρηση των σχεδίων και την αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων.

Απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αικατερίνης Μάρκου, ο κ. Καράμπελας διαβεβαίωσε ότι οι περιοχές της Βορείου Ελλάδος δεν πρόκειται να μείνουν ακάλυπτες από πυρόσβεση.

«Τα γενικά επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, στις προτάσεις τους λαμβάνουν υπόψη τους πλήθος κριτηρίων, όπως επιχειρησιακά, κοινωνικά και οικονομικά. Σε καμία περίπτωση οι περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα μείνουν ακάλυπτες από πυρόσβεση. Η διάταξη των επιχειρησιακών μέσων και της διασποράς τους θα είναι αυτή που απαιτείται», ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.