Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο άγνωστος υποβρύχιος πόλεμος ΗΠΑ -Ρωσίας με ... δελφίνια , φώκιες και θαλάσσιους ελέφαντες!

Οι αμερικανοί ήταν - και είναι και σήμερα-  πρωτοπόροι.Οι σοβιετικοί τους ακολουθούσαν κατά πόδας  την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. ...

Οι αμερικανοί ήταν - και είναι και σήμερα-  πρωτοπόροι.Οι σοβιετικοί τους ακολουθούσαν κατά πόδας  την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα ένα  από τα όπλα του  πολέμου αυτού επανακτά νέα ζωή, καθώς στην  Ουκρανία, που κληρονόμησε σχετική υποδομή από την τέως ΕΣΣΔ,  αναβιώνει ο ''ανταγωνισμός'', ενώ αποκαλύπτεται και ένα νέο (;)...
δυναμικό πρόγραμμα της ίδιας της Ρωσίας στην Αρκτική! Όχι με όπλα υψηλής τεχνολογίας και τα ...συναφή , αλλά με ...  δελφίνια- σαμποτέρ και φώκιες-κυνηγούς υποβρύχιων εισβολέων!
Πριν λίγους μήνες  έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προετοιμάζουν στο δελφινάριο της Σεβαστούπολης δελφίνια-στρατιώτες.
Συγκεκριμένα ότι 10  ρινοδέλφινα (Tursiops) εκπαιδεύονται για υποβρύχιες επιθέσεις σε πλοία και σαμποτέρ του εχθρού. Η αποστολή τους είναι λεπτή γι αυτό και η εξάρτυσή τους περιλαμβάνει και ...οπλισμό!. Στο κεφάλι των δελφινιών στερεώνουν όπλα ή μαχαίρια! ίσως και μίνι εκρηκτικά,παρόλο που δεν το λένε!
 Εκτός από τη Σεβαστούπολη υπάρχει  άλλο ένα Κέντρο  προετοιμασίας δελφινιών - και θαλασσίων λεόντων - για στρατιωτικούς σκοπούς: Αυτό  βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.
Τα θηλασικά - κομάντος των ΗΠΑ
Για τα αμερικάνικά ''χακί'' δελφίνια  και  ''χακί'' λέοντες που υπηρετούν στους κομάντος του Αμερικανικού Ναυτικού, τους περίφημους SEALs, βρήκαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, με αφορμή την φύλαξη μιας ελληνικής φρεγάτας στο λιμάνι Μίνα Σαλμάν του Μπαχρέιν, το 2003, από εκπαιδευμένους θαλάσσιους ελέφαντες των ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος ''φρουρός'', ο  Ζακ,ήταν ένα από τα δεκάδες θαλάσσια θηλαστικά (δελφίνια, ελέφαντες, φώκιες κ.ά.) που βρίσκονται από τις αρχές της δεκαετίας του '60 στην υπηρεσία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχοντας στις πιο επικίνδυνες αποστολές.
Η βάρδια του Ζακ γίνεται μέσα και στα όρια του λιμανιού: Κατά την βάρδια το κάθε τέτοιο  θηλαστικό είναι πλήρως εξοπλισμένος - με ειδικούς ηχοσημαντήρες (σόναρ), καμάκια ή κάμερες στην πλάτη του  και περιπλέει στο χώρο ευθύνης  αναζητώντας πιθανούς εισβολείς, νάρκες ή άλλα εκρηκτικά.Από ένα φουσκωτό, οι SEALs παρακολουθούν για ύποπτο σήμα στον δέκτη τους ή για τυχόν δύτη που θα έχει αναγκάσει σε... ανάδυση ο Ζακ! Όταν η βάρδια τελειώσει και ο Ζακ «παραδώσει» στον συνάδελφό του, σκαρφαλώνει στο φουσκωτό και παίρνει την ανταμοιβή του: ολόφρεσκη τροφή!
Η πρώτη ολοκληρωμένη αποκάλυψη για την ουσιαστική αξιοποίηση των δελφινιών από το αμερικανικό ναυτικό έγινε το 1989 στην εφημερίδα «The Times» και, σύμφωνα με αυτή, υπήρχε αρχικά ένα σχέδιο σε εξέλιξη, στο οποίο προβλεπόταν η χρησιμοποίηση των δελφινιών για την φρούρηση μιας βάσης πυρηνικών υποβρυχίων και ήδη είχαν ξοδευτεί εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευσή τους, αν και είχαν προκύψει κάποια προβλήματα.Για το άκρως απόρρητο πρόγραμμα, που αναπτύχθηκε περισσότερο επί προεδρίας Pόναλντ Pίγκαν, το αμερικανικό ναυτικό είχε δαπανήσει σχεδόν 30 εκατ. δολάρια μέσα σε 4χρόνια για την εκπαιδευση των θηλαστικών σε στρατιωτικές απαοστολές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «New Scientist», τον Mάρτιο του 2006 η Yπηρεσία Προηγμένων Eρευνητικών Προγραμμάτων Aμυνας (DARPA) των HΠA είχε ξεκινήσει και τα πειράματα με καρχαρίες.
Τα προγράμματα αυτά άρχισαν ουσιαστικά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο; τα καλύτερα μυαλά και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μας πληροφορεί η Φωνή της Ρωσίας,  επινοούσαν νέες ιδέες, υλικά και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνταν πρώτα απ’ όλα για την εξασφάλιση της άμυνας.
 Τα ...σοβιετικά δελφίνια- σαμποτέρ
 Τη δεκαετία του ‘60 στις ΗΠΑ  και την ΕΣΣΔ οι ειδικοί καταπιάστηκαν με την μελέτη και το γύμνασμα θαλάσσιων θηλαστικών -  δελφίνια και των φώκιες – για στρατιωτικούς σκοπούς. << Στη Σοβιετική ΄Ενωση το σύστημα εκπαίδευσης των δελφινιών πρόβλεπε τη διατήρηση της ζωής των ζώων ύστερα από την εκπλήρωση των ειδικών τους καθηκόντων. Κατασκευάζονταν ειδικές εκρηκτικές μηχανές τις οποίες το δελφίνι έπρεπε να κολλήσει στον πυθμένα του εχθρικού πλοίου. Οι μηχανές αυτές αποκολλούνταν από το δελφίνι, το ζώο απομακρυνόταν σε ασφαλή απόσταση και μετά ακολουθούσε η έκρηξη. Κατά την αναζήτηση και την εξολόθρευση των καταδρομέων προβλεπόταν ότι το δελφίνι επίσης θα πρέπει να μείνει ζωντανό. Το αμερικανικό δε σύστημα εκπαίδευσης πρόβλεπε το θάνατο του ζώου μετά την εκπλήρωση των περισσότερων καθηκόντων>. λέει Ρώσος ειδικός ρίχνοντας και τις αναγκαίες ''βολές'' του κατά των ΗΠΑ..
Μετά την διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης, η  βάση εκπαίδευσης μαχητικών δελφινιών στη Σεβαστούπολη πέρασε στην ιδιοκτησία της Ουκρανίας. Από τότε η κατάσταση του επιστημονικού συγκροτήματος επιδεινώνονταν από χρόνο σε χρόνο, ανέφερε ρεπορτάζ της Φωνής της Ρωσίας τον περασμένο Οκτώβριο: Όπως έγραφε περιοριζόταν η χρηματοδότησή του, ξεπουλιόταν ο σπάνιος επιστημονικός του εξοπλισμός και έφευγαν ειδικοί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρωσικού και του ξένου Τύπου, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Ουκρανία πούλησε μερικά εκπαιδευμένα δελφίνια από εκείνα που παρέμειναν, στο Ιράν, όπου χρησιμοποιούνταν δήθεν για περιπολία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ. Ένα ε Ρώσος ειδικός δεν αποκλείει   η αναβίωση του προγράμματος μαχητικής εκπαίδευσης θαλάσσιων θηλαστικών από τους Ουκρανούς  να είναι ενδεχομένως συνδεδεμένη με το Ιράν.
 Σύμφωνα μάλιστα με αναφορά  της βρετανικής εφημερίδας «The Times» του Λονδίνου και του BBC, το 2000, ένας πρώην αξιωματούχος του σοβιετικού ναυτικού, ο Μπόρις Τζούριντ, είχε πουλήσει μια ομάδα μαχητών-  δελφινιών στο Ιράν.
Τα θηλαστικά-μαχητές της Ρωσίας
 Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι στη ρωσική Αρκτική – στο κόλπο της Κόλα -  πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις της ομάδας θαλάσσιων καταδρομέων της Ρωσίας . Οι στρατιωτικοί εξέταζαν ασυνήθιστους ...δόκιμους – τις αρκτικές φώκιες! Εκεί που οι δυνατότητες του ανθρώπου και του στρατιωτικού εξοπλισμού είναι περιορισμένες, έρχονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους οι ειδικά εκπαιδευμένες φώκιες, μετέδωσε η Φωνή της Ρωσίας.
Οι αποστολές τους είναιδύσκολες:  φυλάνε στρατηγικές εγκαταστάσεις, σε περίπτωσΕνσωματωμένη εικόνα 1Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 3η ανάγκης μπορούν άνετα να εξουδετερώσουν  εισβολείς,μπορούν να βρουν κάποιον υποβρύχιο στόχο και να καθορίσουν τι είδους αντικείμενο είναι. Τα πτερυγιόποδα κομάντος μπορούν επίσης να ανεβάζουν βυθισμένα αντικείμενα από μεγάλα βάθη, να εντοπίζουν διαρροές αγωγών φυσικού αερίου και να σώζουν ναυτικούς που κινδυνεύουν. Οι φώκιες, λένε Ρωσοι ειδικοί,  εκπαιδεύονται πολύ γρήγορα- πιο νεαρές φώκιες, ήδη σε δύο μήνες  εκτελούν την οποιαδήποτε εντολή.
Το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας ειδικής δράσης γίνεται στο Θαλάσσιο Ινστιτούτο Βιολογίας στη πόλη Μούρμανσκ και ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια λόγω της ενεργού ανάπτυξης της εκμετάλλευσης της Αρκτικής, στο κόσμο και στη Ρωσία εμφανίστηκε μεγάλο ενδιαφέρον για παρόμοιες έρευνες. Σήμερα σε εκπαιδευτικά πεδία του ινστιτούτου βρίσκονται μερικές δεκάδες πτερυγιόποδα. Οι επιστήμονες και οι εκπαιδευτές μελετούν την συμπεριφορά των ζώων, την διάθεσή τους, αναπτύσσουν προγράμματα των ασκήσεων εκπαίδευσης για διάφορες εφαρμογές - και στρατιωτικές..
 Τα ηλεκτρομαγνητικά, τα ηχητικά και τα παλμικά πεδία της ίδιας της φώκιας είναι ελάχιστα αντιληπτά. Αυτό επιτρέπει να τοποθετούνται πάνω τους ευαίσθητοι επεξεργαστές για λήψη πληροφοριών, τις οποίες τις ελέγχουν μέσω δορυφόρου.
Όλοι οι πτερυγιόποδοι ...δόκιμοι με μουστάκι  πέρασαν τις εξετάσεις. Οι στρατιωτικοί τους έβαλαν το βαθμό «λίαν καλώς» ενώ σε μερικούς και  «άριστα»!
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο άγνωστος υποβρύχιος πόλεμος ΗΠΑ -Ρωσίας με ... δελφίνια , φώκιες και θαλάσσιους ελέφαντες!
Ο άγνωστος υποβρύχιος πόλεμος ΗΠΑ -Ρωσίας με ... δελφίνια , φώκιες και θαλάσσιους ελέφαντες!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNDB3nUweKBqb4I_OI7xEQVkHMztHLdeSnl-iGYJDQeLVdKIgybQh67XHlGf3zXWNGyo0yj4rFL_4pkdB06wHA9QtaQIRkWB3t4uKzcrdxPCnF_A6MHok5GYtYCaBXodXqKmcS4Gwwk8M/s400/delf.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNDB3nUweKBqb4I_OI7xEQVkHMztHLdeSnl-iGYJDQeLVdKIgybQh67XHlGf3zXWNGyo0yj4rFL_4pkdB06wHA9QtaQIRkWB3t4uKzcrdxPCnF_A6MHok5GYtYCaBXodXqKmcS4Gwwk8M/s72-c/delf.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/02/blog-post_5368.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/02/blog-post_5368.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy