Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ομόθυμη θέση ενάντια στην κατάργηση του Β΄ΣΣ, στην σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε Ημαθίας (Βίντεο)

« Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το κλείσιμο του » τόνισε ο Περιφερειάρχης ΚΜ κ. Τζιτζικώστας


« Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το κλείσιμο του » τόνισε ο Περιφερειάρχης ΚΜ κ. Τζιτζικώστας

Σε κλίμα σύμπνοιας και ενότητας οι θεσμικοί φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας ομόφωνα αποφάσισαν, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διοργανώθηκε στην Π.Ε Ημαθίας, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης 30 Απριλίου  να αγωνιστούν ώστε να μην καταργηθεί ή μετασχηματιστεί το Β΄ΣΣ. Επικεφαλής της σύσκεψης τέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ενώ συμμετείχαν ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας, οι βουλευτές Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδης και Γιοβανόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Κιλκίς κ.κ Καραπαναγιωτίδης και  Γκουντενούδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Σαρηγιαννίδης και εκπρόσωποι των βουλευτών του κ. Βεσυρόπουλου, της κ. Μπατσαρά και του βουλευτή ΚΚΕ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντινίδη. Τα συμπεράσματα της σύσκεψης, τα οποία υλοποιούνται μα την αποστολή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαμαρά  διάβασε μετά το τέλος της, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης, τονίζοντας ότι η 
 επιστολή θα αποσταλεί άμεσα στα γραφεία των Μητροπολιτών, Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και φορέων όλης της Βόρειας Ελλάδας, για να λάβει την έγκρισή τους, και αμέσως μετά θα αποσταλεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Κύριε Πρωθυπουργέ,


Με την παρούσα επιστολή και εκφράζοντας τους θεσμούς που ο καθένας από εμάς υπηρετεί και εκπροσωπεί, σας γνωρίζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ενδεχόμενη κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού (Β΄ΣΣ). Το Β΄ΣΣ για λόγους αμιγώς επιχειρησιακούς, οπωσδήποτε όμως και κοινωνικούς, οικονομικούς και ιστορικούς, αποτελεί τον ισχυρότερο βραχίονα ταχείας επέμβασης στον βορειοελλαδικό κυρίως χώρο. Θεωρούμε πως ο σχεδιασμός κατάργησής του αποτελεί πλήγμα ζωής για τον τόπο μας και την άμυνά του, και εν τέλει θα υπονομεύσει την ουσία του εθνικού στρατιωτικού δόγματος. Ομόθυμα και αδιαπραγμάτευτα δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια πρόθεση κατάργησης ή μετασχηματισμού του, εκφράζοντας πρωτίστως την κοινωνία της Μακεδονίας και της Θράκης που ειδικά σε καιρούς κρίσης αναμένει ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ασφάλειας». Μετά το πέρας της σύσκεψης δηλώσεις έκαναν οι κ. Τζιτζικώστας, Τσαβδαρίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας, οι οποίοι είπαν:



Απόστολος  Τζιτζικώστας:« Εκφράζουμε όλοι οι εκπρόσωποι των  θεσμών και φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας την ομόθυμη θέση μας ενάντια στην κατάργηση του Β΄ΣΣ. Θέση την οποία θα κοινοποιήσουμε ενυπόγραφα και στον πρωθυπουργό της χώρας τις επόμενες μέρες. Όσο περνάει από το χέρι μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το κλείσιμο ή τον μετασχηματισμό του Β΄ΣΣ»

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμονας: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί όλοι οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Π.Ε Ημαθίας, πήραμε μια δυναμική απόφαση. Να μην επιτρέψουμε, όσο εξαρτάται από εμάς, την κατάργηση ή τον μετασχηματισμό του Β΄ΣΣ, για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι και θα κοινοποιηθούν»





 Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Διατρανώνουμε την επιθυμία μας σήμερα προκειμένου να παραμείνει ενεργό και λειτουργούν το Β΄ΣΣ, το οποίο έχει ιστορία ένδοξη και λαμπρή. Πρέπει να παραμείνει λοιπόν ενεργό όχι μόνο για εθνικούς λόγους, αλλά και για οικονομικούς και κοινωνικούς. Υπογράψαμε ένα κείμενο που σύντομα θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι και εγώ προσωπικά να παρέμβω στον κ. πρωθυπουργό, ώστε να μην επιτραπεί η κατάργηση ή ο μετασχηματισμός του Β΄ΣΣ».





 Κώστας Καραπαναγιωτίδης: «Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση για την σύσκεψη. Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία  μπορεί να εμμένει στην άποψη της για κατάργηση του Β΄ΣΣ. Τα αποτελέσματα όμως της σημερινής μας συνάντησης, είμαι αισιόδοξος ότι  θα φανούν   τις επόμενες μέρες».
http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8992.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ομόθυμη θέση ενάντια στην κατάργηση του Β΄ΣΣ, στην σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε Ημαθίας (Βίντεο)
Ομόθυμη θέση ενάντια στην κατάργηση του Β΄ΣΣ, στην σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε Ημαθίας (Βίντεο)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVHwjmvthqGs7eBncUGt_AlHcIIDkL6WaY5CnQgd49gpWm_tB1PM4Vo1PHzyo34cAy6bQQSHl-wvoePWNZWQ8j9_KkyL8LEwueFvShpXLN4FEO4jTvZhZGNmojOExYa8IMuRDYJEN0Dr4/s640/pe+imathias+siskepsi+v+ss.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVHwjmvthqGs7eBncUGt_AlHcIIDkL6WaY5CnQgd49gpWm_tB1PM4Vo1PHzyo34cAy6bQQSHl-wvoePWNZWQ8j9_KkyL8LEwueFvShpXLN4FEO4jTvZhZGNmojOExYa8IMuRDYJEN0Dr4/s72-c/pe+imathias+siskepsi+v+ss.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/04/blog-post_1615.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/04/blog-post_1615.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy