Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Πώς θα αποφύγετε τα καρδιαγγειακά νοσήματα

«Συγχαρητήρια πρώην καπνιστές»: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία συγχαίρει τους χιλιάδες ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη ενάντια στο τσιγά...

«Συγχαρητήρια πρώην καπνιστές»: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία συγχαίρει τους χιλιάδες ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη ενάντια στο τσιγάρο και βελτίωσαν την υγεία και τη ζωή τους, με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα του πρώην Καπνιστή», που εορτάζεται για πρώτη φορά σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη - μέλη της ΕΕ με στόχο την επιβράβευση των επιτυχιών των πρώην καπνιστών.
Η σημερινή μέρα αναδεικνύει ως πρότυπο τους 400.000 καπνιστές που συμμετείχαν στην εκστρατεία της ΕΕ, η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με τίτλο «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα»...
και η οποία μεταθέτει το επίκεντρο από τους κινδύνους του καπνίσματος, στα οφέλη της διακοπής του.
Η επιστημονική κοινότητα απευθύνει κάλεσμα στο κοινό να επισκέπτεται τη διεύθυνση www. Exsmokers.eu/ dayoftheexsmokers, προκειμένου να στέλνει συγχαρητήρια μηνύματα σε όσους κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα κατά του καπνίσματος, με στόχο να καλλιεργηθεί μια νέα παράδοση επιβράβευσης των πρώην καπνιστών και της καλής υγείας.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, από τον Γραμματέα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Ιωάννη Βλασερό.
Το κάπνισμα αποτελεί τον κυρίαρχο παράγοντα κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ευθύνεται για περίπου 700.000 θανάτους στην ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα το 90% των εμφραγμάτων σε άτομα κάτω των 50 ετών, εμφανίζονται σε καπνιστές.
Όπως είπε ο κ. Βλασερός, πολιτικές απαγόρευσης του καπνίσματος έχουν εφαρμοσθεί στις αναπτυγμένες χώρες με σημαντική επιτυχία και ορατά αποτελέσματα στην μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, δυστυχώς όμως η αντίστοιχη προσπάθεια στη χώρα μας «στέφθηκε με αποτυχία και η Ελλάδα κρατάει την θλιβερή πρωτιά των καπνιστών στην Ευρώπη».
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες. Υπολογίζεται ότι 17,3 εκατ. θάνατοι παγκοσμίως οφείλονται σε ετήσια βάση σε καρδιαγγειακές παθήσεις και βασικός στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι να μειωθούν οι θάνατοι από καρδιαγγειακές παθήσεις έως το 2025 κατά 25%, μέσω παρεμβάσεων κυρίως σε πρωτογενές επίπεδο πρόληψης με βασικούς άξονες την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της υπέρτασης, του σακχαρώδη διαβήτη και του καπνίσματος, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΕ Ιωάννης Καλλικάζαρος.
«Ο σημερινός φονιάς» στο δυτικό κόσμο είναι το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ανέφερε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κινδυνεύουν περισσότερο οι άνδρες ηλικίας από 40 ετών και άνω με προδιαθεσικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η αυξημένη χοληστερόλη, η υπέρταση, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος, η καθιστική ζωή, ή έντονη ανταγωνιστικότητα στον επαγγελματικό χώρο, χωρίς, ωστόσο, να εξαιρούνται πλέον οι γυναίκες, οι οποίες όπως είπε ο κ. Φούσας, μπήκαν στο στίβο της ζωής με τους προδιαθεσικούς παράγοντες του άνδρα.
Ο κ. Φούσας έδωσε και οδηγίες για την έγκαιρη αντιμετώπιση του εμφράγματος. Έτσι ο χρόνος από την έναρξη του πόνου μέχρι την κλήση του ΕΚΑΒ να μην υπερβαίνει τα 2 - 4 λεπτά, η μεταφορά στο κατάλληλο κέντρο να πραγματοποιείται εντός μισής ώρας και ο χρόνος από την προσέλευση στο Νοσοκομείο μέχρι τη διάνοιξη του αγγείου να είναι λιγότερος από 60 με 90 λεπτά.
Η επιστημονική κοινότητα κάλεσε το υπουργείο Υγείας για την εδραίωση ενός δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα καθώς υπολογίζεται ότι το 80% των περιστατικών μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρωτογενή αγγειοπλαστική.
Οι καρδιολόγοι, πάντως, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς βγαίνουν από τα ιατρεία τους προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για την βελτίωση της καρδιαγγειακής του υγείας. Έτσι αύριο θα επισκεφθούν τα σχολεία στην Δάφνη και θα προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών, ενώ το Σάββατο θα βρίσκονται στο σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό.
Επίσης, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία λειτουργεί στα γραφεία της (Ποταμιάνου 6-τηλ. 210-7258003-8), κοινωνικό ιατρείο, όπου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη δέχεται κόσμο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Πώς θα αποφύγετε τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πώς θα αποφύγετε τα καρδιαγγειακά νοσήματα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8VZadJMHYgJ-vYcm6b_g_aNLZqfIVSlZVwiFvjdnNOZgA4b8DGF3rduzag8O7__5J5kCUWRBOc0sMGikVu8eLIbnrP7PfYIbNzbOKA6uqKtvbn32DjCAoX_wbA7O0GxL5c43XaG5z32E/s400/590_2262f75b17cfa96bc11b046893aba4af.jpg.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8VZadJMHYgJ-vYcm6b_g_aNLZqfIVSlZVwiFvjdnNOZgA4b8DGF3rduzag8O7__5J5kCUWRBOc0sMGikVu8eLIbnrP7PfYIbNzbOKA6uqKtvbn32DjCAoX_wbA7O0GxL5c43XaG5z32E/s72-c/590_2262f75b17cfa96bc11b046893aba4af.jpg.png
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/09/blog-post_9264.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/09/blog-post_9264.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy