Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αλλαγή τακτικής από το ΓΕΕΘΑ στις τουρκικές προκλήσεις

Νέες οδηγίες δόθηκαν από τον αρχηγό  ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και πιθανόν μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημ...

Νέες οδηγίες δόθηκαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και πιθανόν μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την αντιμετώπιση του μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας από τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας-ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που στέλνουν οι στρατηγοί της Άγκυρας.


Χτες δύο τέτοια τουρκικά αεροσκάφη CN-235 πραγματοποίησαν τριάντα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας με πρωτόγνωρο τρόπο για τα ελληνική δεδομένα.

Το ένα ξεκίνησε από τη Ρόδο και ανέβαινε προς τα πάνω και το άλλο πετούσε από το Βορειοανατολικό Αιγαίο και κατέβαινε προς το Καστελόριζο.

Το ΓΕΕΘΑ διέταξε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας να προβεί σε αναγνώριση και σε αναχαίτιση των εχθρικών αυτών αεροσκαφών. Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και τα αναχαίτισαν χτες τα τουρκικά CN-235. Μπορεί να μην είναι μαχητικά τα CN-235 αλλά δεν παύουν να είναι στρατιωτικά που πραγματοποιούν δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας.

Τα αεροσκάφη αυτά εκτός από το ρόλο «ναυτικής συνεργασίας» διαθέτουν και συσκευές «ηλεκτρονικού πολέμου» και δεν μπορούν ανενόχλητα να εισέρχονται και να μελετούν τις αμυντικές μας διατάξεις και το πως ενεργούν την εκάστοτε χρονική στιγμή.

Επιπλέον δύο εικοσιτετράωρα της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ακριτικό Καστελόριζο για τον εορτασμό των Θεοφανίων ξεκίνησαν οι Τούρκοι να προκαλούν και να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία.

Το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή ότι για την Άγκυρα αποτελεί “κόκκινο πανί” κάθε επίσκεψη κυβερνητικού αξιωματούχου σε ακριτικά νησιά. Αυτό βέβαια μας αφήνει παγερός αδιάφορους και η Ελλάδα απλώνεται έως και τη νήσο Ρω.

Γ.Κοκ.

Διαβάστε εδώ: 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αλλαγή τακτικής από το ΓΕΕΘΑ στις τουρκικές προκλήσεις
Αλλαγή τακτικής από το ΓΕΕΘΑ στις τουρκικές προκλήσεις
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu1FzUieig8gcF0ijShhreh8eOQIOrk6tVQcK_yZcTl9g7GLSwVy0e2opwpXjajtcH920U-ZmqTuVRw_d-eyBEScOL6BPKACmDM2-D3jvgHxiyrORp3wo1l4aSSkLg5ySoMr9yGstKSx-7/s400/cn235.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu1FzUieig8gcF0ijShhreh8eOQIOrk6tVQcK_yZcTl9g7GLSwVy0e2opwpXjajtcH920U-ZmqTuVRw_d-eyBEScOL6BPKACmDM2-D3jvgHxiyrORp3wo1l4aSSkLg5ySoMr9yGstKSx-7/s72-c/cn235.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_6796.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_6796.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy