Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Α/ΓΕΣ: ''Ο Στρατός μας έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια, από κάθε επιβουλή''

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Στρατός Ξηράς τίμησε χθες τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζι...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Στρατός Ξηράς τίμησε χθες τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού, στο Στρατόπεδο «ΤΧΗ (ΠΖ) ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ», στη Χαλκίδα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε εκ νέου την ανάγκη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η δημοσιονομική συγκυρία στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

«Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οσάκις ενώναμε δυνάμεις ξεπερνάγαμε δυσκολίες, αντιμετωπίζαμε με επιτυχία τις προκλήσεις και ανοίγαμε αισιόδοξους δρόμους για τη πατρίδα μας.​ Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «σε λίγο καιρό από τώρα, θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος της προόδου για την πατρίδα μας. Θα ξαναδώσει στον τόπο μας, στο λαό μας, την αυτοπεποίθησή του και στην Ελλάδα ένα νέο προσανατολισμό».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο».
«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που έφερε η εποχή, κρατούν στον ανώτερο βαθμό το αξιόμαχό τους, την ικανότητά τους για την αποτροπή κάθε απειλής που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί.
Το αμυντικό σύστημα της χώρας είναι πρωτίστως στην υπηρεσία της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας αλλά και στην υπηρεσία της διεθνούς εννόμου τάξεως», τόνισε.
Τέλος υπενθύμισε ότι «σε αυτό το τόξο αστάθειας που εκτείνεται από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία, παραμένει και είναι μία όαση ασφάλειας και σταθερότητας».
Ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς στην ημερήσια διαταγή του απηύθυνε νουθεσίες προς τα στελέχη του Στρατού Ξηράς:
-Να κατανοήσουν ότι «η οικονομική κρίση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την αμυντική και την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας. Αυτή η επιταγή, συνθέτει μια δύσκολη εξίσωση που πρέπει να επιλυθεί με τη βοήθεια όλων, ώστε ο Στρατός Ξηράς να εξακολουθεί να συνιστά τον πλέον αξιόπιστο πυλώνα της αμυντικής ισχύος της Πατρίδας μας και συμπαραστάτη των προσπαθειών του λαού μας, για να αντιμετωπίσει, τη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Ο Στρατός μας είναι υπόθεση καθενός από εμάς ξεχωριστά αλλά και όλων μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
-Να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτά που αγόγγυστα ο ελληνικός λαός διαθέτει από το υστέρημά του.
-Να συνεχίσουν με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνημα, τις προσπάθειες για συνεχή βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων, και
-Να παραμείνουν ενωμένοι, πειθαρχημένοι και προσηλωμένοι στα στρατιωτικά τους καθήκοντα έτοιμοι, υπό τη σκέπη του προστάτη μας Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου για κάθε θυσία, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».
Ο αρχηγός ΓΕΣ διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία ότι «ο Στρατός μας έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα, να φανεί αντάξιος των έργων και των θυσιών των προγόνων μας και να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια, από κάθε επιβουλή».
Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι τοπικές αρχές και άλλοι επίσημοι.
Μετά την επίσημη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν σε έκθεση οπλισμού και μέσων του Στρατού, στο στρατιωτικό μουσείο της Σχολής, καθώς και στην έκθεση αρχειακού φωτογραφικού υλικού και στολών.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Α/ΓΕΣ: ''Ο Στρατός μας έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια, από κάθε επιβουλή''
Α/ΓΕΣ: ''Ο Στρατός μας έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια, από κάθε επιβουλή''
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8atCOy9TlCAMjXj4mdTLezyZPaEwK_jFIgcmG-wKPi60anNZtyWm_-K6j1nUdfhyphenhyphenuZggEa0lWxDMbVey2WHBITT-ARZrq4Sa8mp1pqlszfnVZOp7n6Scd7-gK4u5zp2opu_3fNZie0p-O/s1600/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AC%CF%82.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8atCOy9TlCAMjXj4mdTLezyZPaEwK_jFIgcmG-wKPi60anNZtyWm_-K6j1nUdfhyphenhyphenuZggEa0lWxDMbVey2WHBITT-ARZrq4Sa8mp1pqlszfnVZOp7n6Scd7-gK4u5zp2opu_3fNZie0p-O/s72-c/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AC%CF%82.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_2162.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_2162.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy