Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Κοινωνικό μέρισμα: Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες

Σε νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης. Ο γ.γ. Εσόδων, ανταποκρινόμενος στις ερωτήσεις τ...

Σε νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο γ.γ. Εσόδων, ανταποκρινόμενος στις ερωτήσεις των πολιτών τρόσο για τους δικαιούχους όσο και για τη διαδικασία, ανέβασε νέον «οδηγό» δίνοντας απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των πολιτών για το θέμα.

Συγκεκριμένα, έγραψε...



«Κάποιες απλές - ελπίζω - οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης.

1. Δεν χρειάζετε να ρωτήσετε αν μπορείτε να το πάρετε ή όχι. Κάντε αίτηση και θα σας το πει το σύστημα. Έτσι εσείς θα ξέρετε σίγουρα και εγώ θα γλυτώσω τις ερωτήσεις! Εδώ κάνουν αίτηση με πάνω από 2 εκ. περιουσία, εσείς δεν θα κάνετε;

2. Η αίτηση ζητάει 3 πραγματάκια. Όχι περισσότερα, μόνο τρία. Πιο απλή δεν γίνεται.

- Πρώτον, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Με αυτό δηλώνετε το σπίτι στο οποίο μένετε. Δεν έχει σημασία ποιανού είναι. Αν έχετε ποσοστό εσείς ή η μητέρα σας ή ο μυστηριώδης ευεργέτης του Great Expectations... Εξάλλου, αν νοικιάζετε, ιδιοκτήτης είναι ο σπιτονοικοκύρης! Τον αριθμό παροχής τον βρίσκετε στον λογαριασμό της ΔΕΗ.  Σπίτι που μένω, τσεκ!

- Δεύτερον, ποιοι μένουν *τώρα* στο σπίτι. Τώρα. Όχι το 2012, όχι το 2013, τώρα. Όλοι. Όχι οι μισοί, όχι μόνο οι ενήλικες όχι μόνο οι ανήλικοι, όχι μόνο οι άνω των 1,80 Τώρα και όλοι. Τόσο απλό. Δεν έχει σημασία τι είχε δηλωθεί πέρσι, μόνο ποια είναι η αλήθεια τώρα. Όσοι μένουν μαζί μου, τσεκ!

- Τρίτον, λογαριασμό τραπέζης, ώστε να καταθέσουμε τα χρήματα αν δικαιούστε το επίδομα. Τράπεζα για επίδομα, τσεκ!

Με αυτά τα 3 πραγματάκια το σύστημα εξετάζει τα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας και τεκμηρίων και σας λέει αν το δικαιούστε. Σας το λέει ενδεικτικά. Θα θέλαμε ακόμη να κάνουμε κάποιους ελέγχους, ώστε να σιγουρέψουμε πως δεν κάνουμε λάθος στις απαντήσεις μας, οπότε δεν δίνουμε οριστική απάντηση. Μόλις τελειώσουμε τους ελέγχους θα σας ειδοποιήσουμε για αυτήν. Δεν περιμένουμε όμως να διαφέρει από την προσωρινή. Αν όμως συμβεί, ζητούμε συγγνώμη προκαταβολικά που σας δώσαμε λάθος ένδειξη.

Οι μακροχρόνια άνεργοι που απορρίφθηκαν θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία με τα περσινά εισοδήματα (όχι του 2012, αλλά του 2013), όμως θα περιμένουν μέχρι 30/6 με το πέρας υποβολής των φετινών δηλώσεων.

Κάποιους θα τους παραπέμψουμε για έλεγχο. Αν φιλοξενείστε και τώρα πείτε πως δεν ισχύει πια, θα ελεγχθούν οι δηλώσεις του 2014 για να δούμε αν θα δηλώσετε το ίδιο. Αν έχετε πολλούς φιλοξενούμενους στην δήλωση και τώρα δεν τους δηλώσετε είναι πιθανό να ελεγθείτε. Αν αλλάξετε την φιλοξενία σε δωρεάν παραχώρηση στην αίτηση θα το ελέγξουμε με την δήλωση του 2014. Αυτοί είναι κάποιοι από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσουμε. Κάποιους δεν σας τους λέμε, τους κρατάμε κρυφούς. Πρέπει να έχουμε και λίγο μυστήριο.

Ελπίζω να κάνετε την αίτηση χωρίς προβλήματα και να έχετε επιτυχία.  Αυτός είναι ο σκοπός μας.

Ρωτάτε: Να κάνω εγώ ή ο πατέρας μου ή η σύζυγος που μένουμε μαζί;

Απαντάμε: Δεν έχει σημασία. Δεν μπορούν να κάνουν τα προστατευόμενα, και καλό είναι να κάνουν οι κύριοι του νοικοκυριού αλλά όποιος και να κάνει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ρωτάτε: Το επίδομα ανεργίας μετράει;

Απαντάμε: Ναι, όλα τα εισοδήματα μετράνε, δυστυχώς.

Ρωτάτε: Οι ένστολοι πως το παίρνουν αν φιλοξενούνται; κάνουν και αυτοί αίτηση;

Απαντάμε: Το επίδομα των ενστόλων είναι εντελώς διαφορετικό αν και χρηματοδοτείται από το πρωτογεννές πλεόνασμα. Οι έντολοι θα το πάρουν μέσω της μισθοδοσίας χωρίς αίτηση. Όμως αν κάποιος είναι ένστολος και πάρει το επίδομα του μισθού, δεν δικαιούται να πάρει το κοινωνικό μέρισμα.

Ρωτάτε: Μου βγαίνει πως η αίτηση είναι οριστική. Το δικαιούμαι;

Απάντηση: Το οριστική σημαίνει πως ολοκληρώσατε την διαδικασία της υποβολή επιτυχώς. Αν το δικαιούστε το βλέπετε όταν πάτε να δείτε την εκτύπωση της αίτησης. Εκεί σας λέει Αποδοχή ή Απόρριψη ανάλογα με το αποτέλεσμα.»
Star.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Κοινωνικό μέρισμα: Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες
Κοινωνικό μέρισμα: Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες
http://3.bp.blogspot.com/-FfQk2w7yLX8/U1KP9tU7VGI/AAAAAAABl2k/k9mfhyrR8_Y/s1600/leftanew2_332958629.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-FfQk2w7yLX8/U1KP9tU7VGI/AAAAAAABl2k/k9mfhyrR8_Y/s72-c/leftanew2_332958629.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_271.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_271.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy