Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΣΠΕΚΜ: Υπάρχει τελικά μέριμνα για στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα;;;

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθεί στενά και συμπαραστέκεται στο μέλος της ΕΠ.ΟΠ. Δνεα (ΠΒ) Ν.Α. του Β....

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθεί στενά και συμπαραστέκεται στο μέλος της ΕΠ.ΟΠ. Δνεα (ΠΒ) Ν.Α. του Β. που βρίσκεται σε απόγνωση εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα που η υπηρεσία μέχρις στιγμής ενώ μπορεί, αρνείται να της επιλύσει.
Η ΕΠ.ΟΠ. Δνεας (ΠΒ) Ν.Α. υπηρετεί σε μονάδα του Έβρου και είναι άγαμη μητέρα. Τον Σεπτέμβρη του 2013 έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι εκτός γάμου και έλαβε την Νόμιμη άδεια κυήσεως και στη συνέχεια την άδεια ανατροφής τέκνου.
Έκτοτε διαμένει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους γονείς της, αφού θα ήταν δύσκολο να παραμείνει μόνη στο Νομό Έβρου όπου υπηρετεί και μέχρι τώρα ήταν η κατοικία της, χωρίς κάποια βοήθεια από το οικογενειακό της περιβάλλον.
Πριν τη λήξη της άδειας της στις 28/5/2014, υπέβαλλε τις προβλεπόμενες αναφορές ζητώντας την ένταξη της στις μονογονεϊκές οικογένειες και ζητώντας με τη λήξη της άδειας της, την μετάθεση της σε μονάδα πλησίον της Θεσσαλονίκης. Ποτέ δεν έλαβε γραπτώς κάποια απάντηση για τα αιτήματα της, αλλά από τη ΔΠΒ εκδόθηκε μόνο η διαταγή επιστροφή της στη μονάδα που υπηρετεί στον Έβρο. Αναγκασμένη πλέον να αφήσει το 11 μηνών παιδί της στους γονείς της και να παρουσιαστεί στη μονάδα της, υπέβαλλε στις 29/7/2014 Ενδικοφανής Προσφυγή (άρθρου 8 ν. 3883/2010) προκειμένου να επανεξεταστεί το αίτημα της. Στις 19/8/2014 η ΔΠΒ της απαντά ότι η «… μετάθεσης και τοποθέτησή της στην φρουρά Θεσ/νίκης, δεν δύναται να ικανοποιηθεί…». Σαν λόγος μη ικανοποίησης του αιτήματος αναφέρεται ότι «Στην Θεσ/νίκη δεν υφίσταται υπηρεσιακή ανάγκη κάλυψης κενής οργανικής θέσης ΕΠΟΠ (ΠΒ) ειδικότητας την οποία κατέχει η εξεταζόμενη ΕΠΟΠ». Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι πουθενά στην απάντηση της προσφυγής δεν αναφέρονται τα κοινωνικά κριτήρια που εμπεριέχει το αίτημα μιας άγαμης μητέρας που τελεί κατ’αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα ενός βρέφους, αλλά ούτε για το ότι η αιτούμενη ανήκει στην κατηγορία των μονογονεϊκών οικογενειών.
Όπως είναι φυσικό η όλη κατάσταση έχει φέρει σε απελπισία την εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. . Ούτε λίγο-ούτε πολύ, μια μητέρα ενός βρέφους καλείται να «εγκαταλείψει» το παιδί της στους γονείς της, προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στη μονάδα της στον Έβρο, αφού εκεί διαμένει μόνη και χωρίς κανένα συγγενικό της πρόσωπο που θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Η ψυχολογική της κατάσταση βρίσκεται στο χείριστο βαθμό ευρισκόμενη πλέον σε απίστευτη απόγνωση.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμπαρίσταται στο μέλος της και ήδη έχει αναθέσει στο Νομικό της σύμβουλο την εξέταση της υπόθεσης. Τα μέχρι στιγμής εξεταζόμενα στοιχεία έχουνε δείξει τα εξής:
-Η ΕΠ.ΟΠ. Δνεας (ΠΒ) Ν.Α. του Β. είναι μητέρα τέκνου γεννημένου χωρίς γάμο των γονέων του, ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου της και ως εκ τούτου νοείται γονέας μονογονεϊκής οικογένειας.
-Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 3 της Υ.Α. υπ’ αρ. Φ. 411/253437/Σ. 2358 ΦΕΚ Β 1631/2013 «Οι γυναίκες στελέχη των ΕΔ που επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού, τοποθετούνται στον τόπο προτίμησης τους, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση σύμφωνα με τους ΠΟΥ του οικείου Κλάδου, άλλως σε όμορη περιφερειακή ενότητα, όπου και δύνανται να παραμείνουν για πέντε (5) έτη.
- Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 6 του Ν. 2936/2001 (ΦΕΚ 166,τ Α’ – 25/07/01), όπως αυτός τροποποιήθηκε από το Ν. 3036/2002 (ΦΕΚ 171,τ Α’ – 23/07/02), οι ΕΠ.ΟΠ.
(2) Δύναται να μετατεθούν πριν την μονιμοποίησή τους, με την παρέλευση πενταετίας στην αρχική Μονάδα τοποθέτησης, εφόσον οι ανάγκες τις υπηρεσίας το επιβάλουν ή εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν και οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η ΕΠ.ΟΠ. (ΠΒ) Ν. Α. είναι μεν μη μονιμοποιημένη, αλλά έχει υπηρετήσει στη Μονάδα αρχικής της τοποθέτησης για χρονικό διάστημα 63 μηνών.
-Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης υπάρχουν μονάδες με οργανική θέση της ειδικότητας την οποία κατέχει η ΕΠ.ΟΠ.
-Δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα Διοικητικά και τα άλλα ευεργετικά μέτρα που προβλέπονται σε κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα.
Η Ε.Σ.Πε.Κ.Μ. θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση του μέλους της, θα ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη της και θα αγωνιστεί μαζί με την Α.Ν. μέχρι την τελική δικαίωση της.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΣΠΕΚΜ: Υπάρχει τελικά μέριμνα για στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα;;;
ΕΣΠΕΚΜ: Υπάρχει τελικά μέριμνα για στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα;;;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGCOEmX7g-F5awLfjz5n1QCu1go4OinbKoO1UddoerYDHOIcPGn74lleOMz2PzoQSVPjvfk-DS-VXkGnvvUVWpKQRFP-Azxxq3xHSrx7KFDpBLDZMq6hghYSE1A_BEQBSqR4CCFBjeE9Ra/s1600/eggyos1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGCOEmX7g-F5awLfjz5n1QCu1go4OinbKoO1UddoerYDHOIcPGn74lleOMz2PzoQSVPjvfk-DS-VXkGnvvUVWpKQRFP-Azxxq3xHSrx7KFDpBLDZMq6hghYSE1A_BEQBSqR4CCFBjeE9Ra/s72-c/eggyos1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/08/blog-post_139.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/08/blog-post_139.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy