Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δεν υποστήριξε τα μέτρα σε βάρος της Τουρκίας η Βρετανία – Μιλά και για τουρκικά οφέλη στην ΑΟΖ

Σε επιθυμία αποφυγής πρόκλησης εντάσεων και διατάραξης των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών αποδίδει η βρετανική κυβέρνηση την απόφαση να ...

Σε επιθυμία αποφυγής πρόκλησης εντάσεων και διατάραξης των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών αποδίδει η βρετανική κυβέρνηση την απόφαση να μπλοκάρει το διάβημα της ΕΕ προς τα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία.
Σε δήλωσή του προς το Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις ανέφερε πως "το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υποστήριξε το διάβημα της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη διότι ήταν μία ασυνήθιστη διαδικασία...
με κίνδυνο πρόκλησης εντάσεων και διατάραξης της εξυπηρέτησης των συνομιλιών λύσης από τα Ηνωμένα Έθνη".
Ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο πρόσθεσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο "θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να ενθαρρύνει τις πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες για λύση".
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως το Λονδίνο "αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να αξιοποιήσει τα ορυκτά αποθέματα στην ΑΟΖ της και παραμένει θέση μας ότι τέτοιοι πόροι θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο".
Η δήλωση προσθέτει: "Λυπούμαστε που η ανακοίνωση της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει εντάσεις και καλούμε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν εμπρηστικές ενέργειες ή δηλώσεις.
"Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία μιας συνολικής λύσης. Ελπίζουμε επομένως ότι οι συνομιλίες για λύση θα μπορέσουν να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να διευκολύνουν μία διαρκή λύση".
Το επίσημο έγγραφο
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η επιστολή του Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία ζητούσε την παρέμβαση του Μπαν Κι Μουν σε μια προσπάθεια να πειστεί η Τουρκία να μην προχωρήσει με τις προγραμματισμένες σεισμικές έρευνες ή οποιανδήποτε άλλη παρέμβαση και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ, που θα αποτελούσε μεγάλο κτύπημα στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού.
Θέμα ενταξιακής πορείας της Τουρκίας θέτει η Κύπρος
Πολιτικά, νομικά και διπλωματικά μέτρα αντίδρασης στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε η Λευκωσία, σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.
Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της Τουρκίας που έχει στη διάθεσή της, έτσι ώστε να προκαλέσει πολιτικό και διπλωματικό κόστος στην Άγκυρα. Ο κ. Χριστοδούλίδης τόνισε επίσης ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα ανακοινώνονται.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε δε, ότι το Εθνικό Συμβούλιο κατέληξε και σε άλλα μέτρα, τα οποία δεν θα ανακοινωθούν και θα εφαρμόζονται ανάλογα με τις Τουρκικές προκλήσεις.
Σημειώνεται ότι το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros βρίσκεται στο οικόπεδο 2 της Κυπριακής ΑΟΖ, και πλέει από το μεσημέρι, μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού.
Αναλυτικά, τα μέτρα έχουν ως εξής:
1.Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
2. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της.
3. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
4. Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
5. Μελέτη από τον Γενικό Εισαγγελέα και Διεθνείς Οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες.
6. Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη.
7. Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.
8. Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δεν υποστήριξε τα μέτρα σε βάρος της Τουρκίας η Βρετανία – Μιλά και για τουρκικά οφέλη στην ΑΟΖ
Δεν υποστήριξε τα μέτρα σε βάρος της Τουρκίας η Βρετανία – Μιλά και για τουρκικά οφέλη στην ΑΟΖ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVjTwMl4D0Wvcjga7E4D8FW1Z7RMwYJt1g0iXGKlb6oduKXlNCrrnOmwUp6PtUixFdTk1TZP2JXUK1mkIYKlfydAXjprz7qhPk3LZ00QPlVehZYIGH8knwzvDj9P06R4GxniHR7OIm-Z0/s1600/kameron-570-800x538.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVjTwMl4D0Wvcjga7E4D8FW1Z7RMwYJt1g0iXGKlb6oduKXlNCrrnOmwUp6PtUixFdTk1TZP2JXUK1mkIYKlfydAXjprz7qhPk3LZ00QPlVehZYIGH8knwzvDj9P06R4GxniHR7OIm-Z0/s72-c/kameron-570-800x538.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_188.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_188.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy