Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Καταδρομείς από ομαδικό τάφο σε ομαδική κηδεία

Λευκωσία: Σαράντα χρόνια μετά, θα γίνει ομαδική κηδεία για τους πεσόντες καταδρομείς κατά την ημέρα του πραξικοπήματος, οι οποίοι βρίσκο...

Λευκωσία: Σαράντα χρόνια μετά, θα γίνει ομαδική κηδεία για τους πεσόντες καταδρομείς κατά την ημέρα του πραξικοπήματος, οι οποίοι βρίσκονταν θαμμένοι στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Πρόκειται για τους καταδρομείς, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη αποστολή έλαβαν μέρος σε διάφορες μάχες την ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος.


Ως γνωστό, με απόφαση της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εκταφή των λειψάνων των καταδρομέων, οι οποίοι βρίσκονταν θαμμένοι σε ομαδικό τάφο στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αρχικά, ο συνολικός αριθμός των θαμμένων καταδρομέων ήταν 22, ωστόσο προηγήθηκαν μεμονωμένες εκταφές κάποιων με πρωτοβουλία των συγγενών τους. Οι περιπτώσεις αυτές τάφηκαν στη συνέχεια σε κοιμητήρια που επιθυμούσαν οι δικοί τους.

Η ομαδική εκταφή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και η ταυτοποίηση των οστών τους ολοκληρώθηκε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι συγγενείς τους για την ταυτοποίηση των οστών τους και κάποιοι εξ αυτών προτίμησαν να προχωρήσουν σε ταφή των οστών του δικού τους, τελώντας την κηδεία τους. Για τους υπόλοιπους δώδεκα, αποφασίστηκε να γίνει ομαδική κηδεία και ταφή και να τους αποδοθούν οι ανάλογες στρατιωτικές τιμές.

Η κηδεία των δώδεκα καταδρομέων θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο στον ιερό ναό της Αγίας Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο και ώρα 11 το πρωί. Τα οστά των καταδρομέων θα συνοδεύονται από στρατιωτικά οχήματα και θα τα υποδεχθεί στρατιωτικό άγημα που θα τους αποδώσει στρατιωτικές τιμές.

Στη συνέχεια θα γίνει εκ νέου ταφή των οστών τους στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου βρίσκονταν θαμμένοι από το 1974.

Με την εκ νέου ταφή τους, θα διορθωθούν και τα όποια λάθη υπήρχαν, αφού σε κάποιες περιπτώσεις, τα ονόματα στους σταυρούς δεν αντιστοιχούσαν με τα άτομα που ήταν θαμμένα κάτω από αυτούς. Αυτό διότι επρόκειτο στην ουσία για ένα ομαδικό τάφο που ανοίχθηκε τις μέρες του πραξικοπήματος και έγινε μια πρόχειρη ταφή από τον ιερέα του ναού του κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Γράφει: Φρίξος Δαλίτης 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Καταδρομείς από ομαδικό τάφο σε ομαδική κηδεία
Καταδρομείς από ομαδικό τάφο σε ομαδική κηδεία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJkITd2psd07iyrdxxSkz-ceDE2lQSawgUB9Ay5WWav5zeNJri8hIOhmY0tZnafyIjNfR825G9qSf__75M3ualXfBimMwBT0ZN3_WMp9C2N2P_1XKEn1Mpnkv0Wdx_G9zWAR-524chuCs/s1600/56.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJkITd2psd07iyrdxxSkz-ceDE2lQSawgUB9Ay5WWav5zeNJri8hIOhmY0tZnafyIjNfR825G9qSf__75M3ualXfBimMwBT0ZN3_WMp9C2N2P_1XKEn1Mpnkv0Wdx_G9zWAR-524chuCs/s72-c/56.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_475.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_475.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy