Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ελεύθερος με όρους ο Γερμανός που κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ και της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο...

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ και της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα της Κω, ο 65χρονος Γερμανός που κατηγορείται για κατασκοπεία και συνελήφθη όταν πιάστηκε να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο στην Αντιμάχεια.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του βρέθηκαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων.
Σύμφωνα με τη "Δημοκρατική", ο 65χρονος φέρεται να συνεργάστηκε με τις αρχές και να ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και παραδέχτηκε τα αδικήματα που του αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ουσιαστικά ομολόγησε ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί της Κω και περιέγραψε τις διαδικασίες που ακολουθούσε σε μια άκρως διαφωτιστική κατάθεση του.
Φέρεται ωστόσο να τόνισε ότι τα όσα στοιχεία συγκέντρωνε ήταν ήδη γνωστά και ήταν οφθαλμοφανή και ότι ουδέποτε άνοιξε κάποιο ντουλάπι ή εισχώρησε σε κάποιον χώρο για να αφαιρέσει απόρρητες πληροφορίες.
Το χρονικό της σύλληψής του
Υπενθυμίζεται ότι από την έρευνα προέκυψε ότι ο 65χρονος προσέγγισε προ τριημέρου με αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 65χρονο και το όχημά του.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε αρχικώς ενώπιον του Αυτόφωρου δικαστηρίου για να δικαστεί κατηγορούμενος για κατασκοπεία.
Η δίκη δεν ξεκίνησε, διότι στο μεσοδιάστημα έφτασαν στην Εισαγγελία της Κω στοιχεία από την επεξεργασία κατασχεθέντων ηλεκτρονικών συσκευών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», τα στοιχεία αυτά ήταν άκρως επιβαρυντικά και για τον λόγο αυτό ακυρώθηκε η δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου και εν συνεχεία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για κακουργηματική κατασκοπεία.
Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι κιάλια και διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής. Ακολούθησε έρευνα και στην κατοικία του, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB Sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στις χειρόγραφες σημειώσεις, που βρέθηκαν στην οικία του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων της Κω.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διαμένει στην Κω τα τελευταία δυο χρόνια και φέρει κάρτα Ευρωπαίου πολίτη.
Πηγή: dimokratiki.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ελεύθερος με όρους ο Γερμανός που κατηγορείται για κατασκοπεία
Ελεύθερος με όρους ο Γερμανός που κατηγορείται για κατασκοπεία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKOyqdU49sy2wd0p9DbeyB9zQ1Zm5b87xrAPxQ9Gexiwlc605A4l_FbKFM7WUV0Yae5r9fm5EZAAtW_R8zUZzS_aeJ_AU50cU6gQpMIl4LRJuNjIMTX3ZiMoNtVVgGqN2Nh25tsKjxJXE/s1600/590_21c8b6c35bc427b14eaeef8f10c07bdc.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKOyqdU49sy2wd0p9DbeyB9zQ1Zm5b87xrAPxQ9Gexiwlc605A4l_FbKFM7WUV0Yae5r9fm5EZAAtW_R8zUZzS_aeJ_AU50cU6gQpMIl4LRJuNjIMTX3ZiMoNtVVgGqN2Nh25tsKjxJXE/s72-c/590_21c8b6c35bc427b14eaeef8f10c07bdc.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_956.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_956.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy