Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι κρίσεις Αρχηγών! Όλα τα "γαλάζια" και "κόκκινα" σενάρια

Το αποτέλεσμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής θα κρίνει πάρα πολλά και για την στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι...

Το αποτέλεσμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής θα κρίνει πάρα πολλά και για την στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι πολιτικές εξελίξεις και οι εναλλαγές κομμάτων στην εξουσία επηρεάζουν δραματικά τον κρατικό μηχανισμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι κάτι που πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε ποτέ.

Σύμφωνα με το onalert.gr οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις “έσβησαν” όλα τα σενάρια για τις αλλαγές στις θέσεις Αρχηγών και ενδεχομένως να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές στα όσα ορισμένοι θεωρούσαν δεδομένα ή έστω ανέμεναν.
Ο μοναδικός από τους Αρχηγούς που φαίνεται να έχει βρει το…κοκκαλάκι της νυχτερίδας είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος και την επόμενη θέση στο εξωτερικό έχει εξασφαλίσει ,αλλά και την παραμονή στην θέση του στα περισσότερα από τα σενάρια που διακινούνται.
Η πρώτη εκδοχή:
Για να υπάρξουν αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να υπάρχει ξεκάθαρο πολιτικό σκηνικό. Κι αυτό προϋποθέτει ότι από την κάλπη της Κυριακής θα προκύψει κυβέρνηση. Αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αυτονόητο ότι αλλαγές στις ΕΔ δεν γίνονται.
Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με το τι…χρώμα θα έχει η κυβέρνηση. Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν σχηματιστεί κυβέρνηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας τότε οι αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ είναι περίπου άγνωστες. Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει τα εξής:
•Παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ μέχρι το καλοκαίρι.
•Ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης διατηρεί προβάδισμα για την διαδοχή του κ.Κωσταράκου
•Ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς παραμένει σίγουρα στην θέση του και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, είτε τώρα ,είτε σε δεύτερο χρόνο. Κι αυτό γιατί εκτός από τις πολύ καλές κριτικές που έχει δεχτεί ,έχει και τις καλύτερες των συστάσεων από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.
•Θέμα υπάρχει για το ποοιος θα γίνει Α/ΓΕΝ και Αρχηγός Στόλου, αφού το δίδυμο Λίτσας-Παστουσέας που προοριζόταν γι΄ αυτές τις θέσεις δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ.
•Βέβαιη θεωρείται η αλλαγή και στην ηγεσία της ΠΑ, με τον Βαγγελη Τουρνά να αποχωρεί και τον Χρήστο Βαίτση να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.
Η τρίτη εκδοχή έχει να κάνει με το ενδεχόμενο η ΝΔ να είναι ο βασικός κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Σ΄ αυτή τη περίπτωση τα δεδομένα είναι τελείως αντίστροφα,με μοναδικούς σταθερούς τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ.
Στην Συγγρού έχουν άποψη και εικόνα για την ηγεσία που θέλουν.Στην Κουμουνδούρου πάλι τώρα την οριστικοποιούν με αναζήτηση πληροφοριών και επαφών για ονόματα που τους έχουν προταθεί. 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι κρίσεις Αρχηγών! Όλα τα "γαλάζια" και "κόκκινα" σενάρια
Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι κρίσεις Αρχηγών! Όλα τα "γαλάζια" και "κόκκινα" σενάρια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv1jJfxAduw9pVaviRQD_KnEgfysqv_WSwdX2ct8s8IrO8u2fctIa1fBbpwBE00hF6HozCcfjM6Ocxwa5Y7iaDMvBgnOKVokLFN9YoSl5OB-jSyJm4woyxszz5yP0KECb9E2oIZjE6l8Y/s1600/www.onalert.gr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv1jJfxAduw9pVaviRQD_KnEgfysqv_WSwdX2ct8s8IrO8u2fctIa1fBbpwBE00hF6HozCcfjM6Ocxwa5Y7iaDMvBgnOKVokLFN9YoSl5OB-jSyJm4woyxszz5yP0KECb9E2oIZjE6l8Y/s72-c/www.onalert.gr.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_160.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_160.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy