Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον δήμαρχο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα επίσκεψη στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του εργοστασίου και στη συνέχεια τόνισε:



«Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας διατυπώσω τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, όπως και είναι κύριε Διοικητά εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι μου κάνατε μία ενημέρωση την οποία θα μπορούσε να την κάνει στέλεχος υψηλής τεχνολογίας επιχείρησης προς ενδιαφερόμενο για την δραστηριότητά της.




Το γεγονός ότι κοστολογείτε και τους πόρους που χρειάζονται για να παραχθεί το αποτέλεσμα,  υποδηλώνει μια αντίληψη, η οποία αν επικρατήσει, αν  μπορέσουμε και επικρατήσει,  στο σύνολο του παραγομένου έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα.




Είναι βέβαιο ότι οι γυναίκες και οι άντρες της Πολεμικής Αεροπορίας και γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνουν εξαιρετική δουλειά στον τομέα ευθύνης τους. Απεδείχθη άλλωστε στο τελευταίο επεισόδιο του Norman Atlantic, όπου αν δεν ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ξέρω πόσα περισσότερα θύματα θα είχαμε θρηνήσει.




Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν σε ορισμένα θέματα ελλείψεις,  υπό την έννοια ότι πρέπει και εμείς να περάσουμε, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε μια νέα φιλοσοφία. Σε διαφορετική αντίληψη των λύσεων και των ανθρωπίνων και των υλικών πόρων ώστε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Υπήρχαν εποχές κυρίες και κύριοι που τα χρήματα θεωρούσαμε ότι υπάρχουν σε αφθονία, βεβαίως αυτό αποτελούσε πλάνη, όπως απεδείχθη αργότερα.




Εν πάση περιπτώσει όμως τώρα, η Πατρίδα οφείλει να συνεχίσει να έχει Ένοπλες Δυνάμεις, διατηρώντας δεδομένο τον στόχο της προάσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας με πολύ λιγότερα χρήματα. Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι θα το κάνουμε με λιγότερη αποτελεσματικότητα και επιτυχία.



 Τα χρόνια αυτά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αποδίδουν το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερους πόρους. Έχουμε μάθει να αξιοποιούμε παλαιότερα συστήματα, να επισκευάζουμε πράγματα που παλαιότερα εγκαταλείπονταν, να εφευρίσκουμε λύσεις, εκεί που προηγουμένως δηλώναμε αδυναμία και αγοράζαμε και εισάγαμε προϊόντα.




Για αυτό θέλω να σας πω ότι αισθάνθηκα εξαιρετικά καλά σήμερα και ήθελα να σας το πω δημοσίως, υπό μορφή επαίνου».



Στην συνεχεία, ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γεώργιο Παπανικολάου και τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, μετέβη στον χώρο που θα παραχωρήσει η Πολεμική Αεροπορία για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου. ύστερα από την τροπολογία που κατέθεσε και ψηφίστηκε στη Βουλή, δίνοντας έτσι λύση σε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.



Ο Υπουργός δήλωσε για το ζήτημα:



«Κυρίες και κύριοι,



Ο Δήμος που φιλοξενεί εδώ την Πολεμική Αεροπορία, είχε μια τεράστια ανάγκη, η οποία αφορούσε την κοινωνία, ως προς τη συνολική αντίληψη και φιλοσοφία που έχουμε εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, για το ζην και για το απέρχεσθαι. Δεν επρόκειτο περί μιας απλής χωροταξικής ελλείψεως.



Σε αυτήν την ανάγκη ήλθε αρωγός η Πολεμική Αεροπορία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως είχε υποχρέωση. Απευθυνόμαστε στη συγκεκριμένη κοινωνία με το δεδομένο τρόπο αντίληψης των πραγμάτων.



Είμαι εξαιρετικά περήφανος για αυτό Σεβασμιότατε, διότι επί των ημερών μου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χάρη στις ενέργειες της φυσικής ηγεσίας, μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η Πολεμική Αεροπορία, Σεβασμιότατε, χρειάζεται την αγάπη σας. Ευχαριστούμε για την εκδήλωση ευγνωμοσύνης αλλά ήταν μία πράξη οφειλόμενη στην κοινωνία.




Ο κύριος Αρχηγός -και θέλω να το πω μπροστά του- καθώς και οι επιτελείς του συνήργησαν τα μάλα. Είμαι ευτυχής που η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων -θα ευχόταν κανείς, όλη η Βουλή, αλλά ορισμένοι εξ ημών είχαν άλλες αντιλήψεις, εν πάση περιπτώσει αυτό είναι σεβαστό- εδέχθη την πρόταση την οποία διατύπωσα και ψήφισε την συγκεκριμένη διάταξη, η οποία μας επιτρέπει να είμαστε εδώ και να προσφέρουμε προς την  κοινωνία του τόπου που φιλοξενεί το ΕΤΗΜ». 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον δήμαρχο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου
Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον δήμαρχο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn5LtHIjpZrxhklnCZmUrntpnSwWgbmdlMeZszlgSpVkQjbdOKEHmkNh1iPuvXwedogcV0AAVK_6MjGillPWwVlAhpRut2R3A-fY7cI_B5ohvrounuURdOQLJrZ2zaVL4ehyphenhyphenvkRpjweQA/s1600/5.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn5LtHIjpZrxhklnCZmUrntpnSwWgbmdlMeZszlgSpVkQjbdOKEHmkNh1iPuvXwedogcV0AAVK_6MjGillPWwVlAhpRut2R3A-fY7cI_B5ohvrounuURdOQLJrZ2zaVL4ehyphenhyphenvkRpjweQA/s72-c/5.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_418.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_418.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy