Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΓΕΕΘΑ: Οι πρωτοβουλίες για τα στελέχη των ΕΔ

Επένδυση στην ουσιαστική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης   Τα τρία τελευταία χρόνια το ΓΕΕΘΑ, με πρωτοβουλίες του αρχηγού...

Επένδυση στην ουσιαστική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
 
Τα τρία τελευταία χρόνια το ΓΕΕΘΑ, με πρωτοβουλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και με την υποστήριξη δύο... υπουργών Άμυνας, του Δ. Αβραμόπουλου και του Νίκου Δένδια, επιχειρεί μια ουσιαστική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στη θεσμοθέτηση κινήτρων, που θα παροτρύνουν και θα διευκολύνουν τα στελέχη των ΕΔ να σπουδάζουν σε Τμήματα ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού, για την απόκτηση πτυχίων ή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Άλλες σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των στρατιωτικών είναι οι εξής:

Η ίδρυση και η λειτουργία επώνυμων εδρών σε πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα ΑΣΣΥ με την αύξηση των ετών φοίτησης από δύο σε τρία έτη από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Η ίδρυση και η λειτουργία αγγλόφωνων τμημάτων στη ΣΕΘΑ και στην ΑΔΙΣΠΟ για αξιωματικούς ξένων χωρών.
Η λειτουργία νέων τμημάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών, όπως της κινεζικής, της αραβικής και της ρωσικής γλώσσας και γλωσσών της βαλκανικής χερσονήσου.

Ακόμη, η θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο των εορτασμών της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων», για τους αποφοίτους του έτους 2014, της απονομής Αριστείων στους τρεις πρώτους που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη τελική βαθμολογία στη ΣΕΘΑ Κανονικής Φοίτησης και Διαδικτυακής Μάθησης, στην ΑΔΙΣΠΟ και στις Παραγωγικές Σχολές των ΕΔ και βραβείων στους τρεις πρώτους που η ατομική διατριβή διακρίθηκε στη ΣΕΘΑ και στην ΑΔΙΣΠΟ και η πτυχιακή εργασία στη ΣΣΕ, ΣΝΔ και ΣΙ. Με τη βράβευση των μαθητών των Παραγωγικών Σχολών, αλλά και των σπουδαστών της ΣΕΘΑ, που αποτελεί την τελευταία και κορυφαία σχολή των ΕΔ, καταδεικνύεται ότι η εκπαίδευση στις ΕΔ είναι ενιαία, συνεχής και ότι «η διά βίου μάθηση» αποτελεί μία διαδικασία που χαρακτηρίζει κατά κόρον τα στελέχη των ΕΔ.

Το ΓΕΕΘΑ επενδύει στην επιμόρφωση των στελεχών, η οποία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των αυξημένων υπηρεσιακών καθηκόντων των στελεχών, για την εκπλήρωση της αποστολής τους και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτιστοποίησή της. Η πολιτική του ΓΕΕΘΑ στον τομέα της εκπαίδευσης αναπτύσσει δράσεις στο πλαίσιο μίας ολιστικής προσέγγισης, οι οποίες στηρίζονται στη δυναμική συνέργεια για την αύξηση της αποτελεσματικότητας. Η ευρύτερη παιδεία, πέραν των αναγκαίων στρατιωτικών γνώσεων, καθιστά τον στρατιωτικό εκτός από άριστο επαγγελματία και ενεργό πολίτη.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18/01/2015 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΓΕΕΘΑ: Οι πρωτοβουλίες για τα στελέχη των ΕΔ
ΓΕΕΘΑ: Οι πρωτοβουλίες για τα στελέχη των ΕΔ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5DcyP8Jpj_Zy-1OZkt1RWpiysjYd6tc5zao-GUXViEmdF1NO0pYmiuctchKWUCgM4jcVXu6MzZU7ZJBrInarX2tcFJKWm0BKhmbyMYikKeFGxGvV9AAsCN3LK9FysxFrNaomIANCBmmQ/s1600/kostarakos_kathistos550slbord.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5DcyP8Jpj_Zy-1OZkt1RWpiysjYd6tc5zao-GUXViEmdF1NO0pYmiuctchKWUCgM4jcVXu6MzZU7ZJBrInarX2tcFJKWm0BKhmbyMYikKeFGxGvV9AAsCN3LK9FysxFrNaomIANCBmmQ/s72-c/kostarakos_kathistos550slbord.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_477.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_477.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy