Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δηλώσεις ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στο δημοτικό ραδιόφωνο «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος σε συνέντευξή του σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος σε συνέντευξή του σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ 1» και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

Σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πιέσεις που ασκούνται από κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας:

«Η κυβέρνηση απαντάει ότι - μόλις ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της νέας συμφωνίας -  καλό θα ήταν όλοι να μείνουμε προσηλωμένοι, εταίροι και εμείς, σε αυτό που έχουμε υπογράψει. Η κυβέρνηση έχει ένα πλούσιο νομοθετικό έργο μπροστά της που περιλαμβάνεται και στη συμφωνία και νομίζω ότι δεν βοηθάνε καθόλου τέτοιου είδους πιέσεις, ένας συνεχιζόμενος ψυχολογικός πόλεμος που δυστυχώς έχει και εσωτερικό αντίκτυπο.
Δεν είναι μόνο οι δανειστές αλλά υπάρχει και ένα εσωτερικό μέτωπο από πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν κεκτημένο πως το μνημόνιο πρέπει να είναι μονόδρομος για τη χώρα μας».

Στη συνέχεια σημείωσε:

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από το πρόγραμμά της και όπως αναφέρεται και από τη συμφωνία, να τηρήσει τους όρους εκείνους που περιλαμβάνονται. Το νομοθετικό της έργο για αυτούς τους τέσσερις μήνες περιλαμβάνει: να σταματήσει η λιτότητα, έτσι όπως αποτυπώνεται ρητά και κατηγορηματικά. Καμία μείωση στις συντάξεις, καμία μείωση στους μισθούς και κανένα απ’ όλα τα υπόλοιπα μέτρα που ενδυναμώνουν αυτό το στοιχείο της λιτότητας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό και πρώτα στο λαό».

Σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόκλησης από τους δανειστές ενός πιστωτικού γεγονότος, απάντησε:

«Το δίλημμα είναι διπλό, δεν αφορά μόνο την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους δανειστές. Αν οι δανειστές θα επιλέξουν να προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός, θεωρώντας και εκτιμώντας ότι έτσι η χώρα μας θα ταπεινωθεί, ότι η νέα κυβέρνηση θα υποχωρήσει και βεβαίως θα συνεχιστεί η πεπατημένη. Σε αυτό είμαστε κατηγορηματικοί. Το δίλημμα είναι και δικό μας, κι εμείς έχουμε πάρει θέση. Θέση πρέπει να πάρουν οι δανειστές για το τι θέλουν να πράξουν σε αυτή τη φάση. Το πιστωτικό γεγονός, αν το προκαλέσουν, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει εξελίξεις. Επομένως, επειδή είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, πρέπει να γνωρίζουν οι δανειστές, ότι πιστωτικό γεγονός δε σημαίνει για τη χώρα μας και για την κυβέρνηση υποταγή».

Αναφορικά με το κυβερνητικό έργο και το συντονισμό της κυβέρνησης, τόνισε:

«Ο συντονισμός της κυβέρνησης θέλει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε στην τέταρτη εβδομάδα όπου οι νέοι υπουργοί το νέο προσωπικό βρίσκονται σε ένα νέο περιβάλλον. Δεν αναφέρομαι μόνο σε ανθρωπογεωγραφία, αλλά αναφέρομαι και στους τομείς που σχετίζονται με το πώς θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε περαιτέρω την εφαρμογή των νέων νομοθετικών δεδομένων. Αρα βρισκόμαστε συνεχώς σε μια βελτίωση, καθημερινή, προκειμένου τα πρώτα νομοθετήματα, που αναφέρθηκαν ήδη από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις αλλά και από άλλα στελέχη της κυβέρνησης, που δεν αναφέρονται μόνο το στοιχείο των συντάξεων και των μισθών  αλλά είναι και τα οικονομικά νομοσχέδια που προσβλέπουν σε μια νέα φορολογική συνείδηση με φορολογική δικαιοσύνη. Αυτό είναι κάτι που το αναμένει ο λαός με μεγάλη ανακούφιση, ιδιαίτερα εκείνοι  που βρίσκονται στη ζώνη των κόκκινων. Σε αυτά τα θέματα θα προχωρήσουμε άμεσα».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, επισήμανε:

«Έχουμε και το κομμάτι εκείνο που αφορά την διαφθορά και τη διαπλοκή. Αναφέρομαι  πολύ συγκεκριμένα και στα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα που το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Θα έλεγα έχουν το φόβο και τον τρόμο του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι.

Η αδειοδότηση είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Αφορά την εξυγίανση και  τον πλουραλισμό της ενημέρωσης. Δεν αφορά, σε καμία περίπτωση, φίμωση. Πρέπει να πούμε ότι οι υφιστάμενοι  νόμοι έχουν που ήδη παραβλεφθεί . Αρα εμείς θα πάμε σε εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις αλλά και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης και την εξυγίανση των μέσων ενημέρωσης. Μέρος αυτών των μεγάλων μέσων ενημέρωσης είναι μέρος   μιας μεγάλης διαπλοκής στη χώρα.

Οι εφημερίδες κάνουν ένα απίστευτο ζιγκ ζαγκ, είναι δύσκολο για τους αναγνώστες συγκεκριμένων εφημερίδων να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική παραζάλη που από τη μια μέρα επικροτούν την κυβέρνηση και από την άλλη δημιουργούν συνθήκες καταστροφολογίας και μιντιακού τρόμου. Στο τέλος κατανοούν οι αναγνώστες αλλά και ο ελληνικός λαός τα παίγνια που παίζονται  από την πλευρά αυτών των ισχυρών μιντιακών συγκροτημάτων. Νομίζω  ότι το παιχνίδι έχει προδιαγραφεί σε βάρος εκείνων που θέλουν να παίξουν με θεσμούς με τη δημοκρατία και με τους νόμους του κράτους».

Σχετικά με την κατάσταση και τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε:

«Έχουμε ισχυρότατη αποτρεπτική ικανότητα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες. Ολες οι παραβιάσεις, παραβάσεις, υπερπτήσεις, που τις τελευταίες μέρες έχουμε μια παράξενη αύξηση, αναχαιτίζονται, αντιμετωπίζονται. Ηδη έχουν γίνει τα απαραίτητα διαβήματα. Απευθυνόμενος στη γειτονική χώρα, στην κυβέρνηση της Τουρκίας θέλω να πω, ότι η σταθερότητα μέσα σε ένα τρίγωνο αστάθειας - βόρεια έχουμε την Ουκρανία, στα νοτιοδυτικά τη Λιβύη και νοτιοανατολικά τη Μέση Ανατολή  - δεν μπορεί να αντέξει αυτή εύφλεκτη περιοχή άλλη αστάθεια. Αρα και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν να κερδίσουν από σταθερότητα, συνεργασία και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δηλώσεις ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στο δημοτικό ραδιόφωνο «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά
Δηλώσεις ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στο δημοτικό ραδιόφωνο «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6AM0D5Q1EP2Fawlqgn8mplNc7o2knXOi7a2t38qH1F7TU7atwg16p44TLee5uWd_cJYRU4CFqhDnuagEqLv2_JHurbU5dcbqklQ28f4meBZBNuGWw_GdcAOy6hnTpP_dk_hqJOwj39sE/s1600/5_big.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6AM0D5Q1EP2Fawlqgn8mplNc7o2knXOi7a2t38qH1F7TU7atwg16p44TLee5uWd_cJYRU4CFqhDnuagEqLv2_JHurbU5dcbqklQ28f4meBZBNuGWw_GdcAOy6hnTpP_dk_hqJOwj39sE/s72-c/5_big.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/1_27.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/1_27.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy