Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τι είπε ο Π. Καμμένος για την αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ. Όλη η συνέντευξη του στη Realnews

• «Τα λεφτά για τους στρατιωτικούς θα τα βρω από όσα έδωσε ο Σαμαράς για το Μέγαρο Μουσικής. Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει» ...

«Τα λεφτά για τους στρατιωτικούς θα τα βρω από όσα έδωσε ο Σαμαράς για το Μέγαρο Μουσικής. Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει»
«Θα πιέσουμε για την οριοθέτηση της ΑΟΖ»
«Οι αγορές πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία δεν πρόκειται να δεχτεί εκβιασμούς από κερδοσκοπικές ομάδες»
Την άμεση καταβολή των αναδρομικών στις Ένοπλες Δυνάμεις προαναγγέλλει μέσω της Realnews...
ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Τα 60 εκατ. είναι... το 50% από όσα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μουσικής», δηλώνει και ξεκαθαρίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα συνάψει εξοπλιστικά προγράμματα με όλες τις χώρες. Για το μέλλον της Ν.Δ. λέει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς σύρει τη Ν.Δ. στη νέα πολιτική ερημιά του», ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη.

► Υποσχεθήκατε αποκατάσταση των μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα το κάνετε άμεσα;

Αυτά που υποσχεθήκαμε δεν αποτελούν για εμάς προεκλογικές εξαγγελίες για τα μάτια του κόσμου και για τις ψήφους την Κυριακή των εκλογών. Αποτελούν δεσμεύσεις, οι οποίες γίνονται πράξη. Ήδη, η πρώτη εντολή την οποία έδωσα και εκτελείται είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, το οποίο στοιχίζει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Όσον αφορά τα χρήματα, για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα 60 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία που αφορούν την εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μια τροπολογία -την πέμπτη τροπολογία μέσα σε λίγο καιρό- για το Μέγαρο Μουσικής. Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει. Οι οικογένειες των στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φτάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης.

► Στα εξοπλιστικά προγράμματα θα συνεχίσετε στην ίδια κατεύθυνση;

Στα εξοπλιστικά προγράμματα, η χώρα πάντα είχε στραφεί προς όλες τις κατευθύνσεις και στα νατοϊκά προγράμματα και στη συνεργασία με χώρες που κατά το παρελθόν δεν ήταν μέλη του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ, όπως η Γαλλία -θυμίζω την αγορά των F16 και των Μιράζ- αλλά και σε άλλες χώρες όπως τα ρωσικά προγράμματα τα οποία εκτελέστηκαν με όλες τις κυβερνήσεις.

► Με το «καλημέρα» συγκρουστήκατε με την Ε.Ε. για τη Ρωσία. Επιδιώκετε να αλλάξετε προσανατολισμό στις γεωπολιτικές συμμαχίες της χώρας;

Η Ρωσία αποτελεί μια χώρα που μας στήριξε ιστορικά σε δύσκολες στιγμές όπως για παράδειγμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας όταν έγιναν η εισβολή και η κατοχή στην Κύπρο. Οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία συνδέονται και με εμπορικές σχέσεις όπως η απορρόφηση των γεωργικών προϊόντων από τη Ρωσία, ιδίως από τη Μακεδονία, και η παρουσία Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν αιτία για σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναίτια συγκρούσεως είναι να αποκλειστεί η Ελλάδα από τη δυνατότητα να φιλοξενεί τον αγωγό παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη και αυτός ο αγωγός να μην πηγαίνει από τις βόρειες χώρες τότε αυτό θα σημαίνει ότι πρέπει, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των βορείων χωρών της Ευρώπης να εγκαταλείψουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.

► Θα έχει οριοθετήσει η κυβέρνησή σας ΑΟΖ στο Αιγαίο εντός της τετραετίας;

Για τους ΑΝΕΛ η οριοθέτηση της ΑΟΖ αποτελεί προτεραιότητα. Στα μέτρα των δυνάμεων μας μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει αυτό το συντομότερο.

► Οι αγορές και οι επενδυτές δεν δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση. Η Κίνα ανησυχεί για τον ΟΛΠ, οι τράπεζες για τη ρευστότητα.

Οι αγορές, οι επενδύσεις και οι επενδυτές δεν είναι οι κερδοσκόποι. Και βεβαίως δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Οι κερδοσκόποι κέρδισαν με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Οι αγορές πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία σέβεται την ελεύθερη διακίνηση του χρήματος την ελεύθερη αγορά, αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί εκβιασμούς από κερδοσκοπικές ομάδες.

Η Κίνα δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τον ΟΛΠ, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτός που υπέγραψε τη σύμβαση με την Cosco ήμουν εγώ, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Η Κίνα, όμως πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να εξυπηρετήσει τη σύμβαση την οποία έχει υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση το 2008 και ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμένα με χαριστικές για την Κίνα διατάξεις που θα την απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί στο παρελθόν.

Όσον αφορά τις τράπεζες και τη ρευστότητα, πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί το κλίμα. Ένα άμεσο μέτρο το οποίο θα προτείνουμε στην κυβέρνηση είναι η δυνατότητα να κατατεθούν μετρητά στις τράπεζες τα οποία δεν δικαιολογούνται, με φόρο 15% και απαλλαγή του καταθέτη για αυτό το ποσό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι ΑΝΕΛ είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όταν αυτές είναι υπέρ του συμφέροντος του ελληνικού λαού αλλά και των εταιρειών. Ιδιωτικοποιήσεις όπως αυτή της ΔΕΗ, που παρέχουν δημόσια αγαθά ή φωτογραφικές ιδιωτικοποιήσεις προς τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εξυπηρέτησε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν είναι ιδιωτικοποιήσεις είναι ληστεία κατά του ελληνικού λαού και του δημοσίου χρήματος.

► Ο Σταύρος Θεοδωράκης σάς κατηγορεί για «ακροδεξιά» πολιτική.

Σας έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι εάν χρειαστώ κάτι, αντί να μιλήσω με τον κ. Θεοδωράκη, θα μιλήσω κατευθείαν με τον κ. Μπόμπολα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας πολύ καλός μάγειρας στο κρητικό του εστιατόριο, αλλά μπορεί, απογοητευμένος από το ότι δεν έγινε κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, να συνεχίσει να μαγειρεύει χοχλιούς προς τέρψιν των φίλων του.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: «Σύρει τη Ν.Δ. στη νέα πολιτική του ερημιά»

► Εκτιμάτε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ.;

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του συνονθυλεύματος Πολίτικης Άνοιξης και ΛΑΟΣ που ο ίδιος δημιούργησε. Ουδέποτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλοτε την ανέτρεπε, άλλοτε τη βίαζε και άλλοτε την καταλάμβανε με εισαγωγή στελεχών που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαν να περάσουν την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας. Αντώνης Σαμαράς και Νέα Δημοκρατία είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν. Φοβάμαι πολύ ότι δεν υπάρχουν πλέον ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Ο Αντώνης Σαμαράς σύρει τη Νέα Δημοκρατία στη νέα πολιτική του ερημιά.

(REAL NEWS 01/02/2015 – ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ - l.ioannou@realnews.gr)

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/realnews.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τι είπε ο Π. Καμμένος για την αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ. Όλη η συνέντευξη του στη Realnews
Τι είπε ο Π. Καμμένος για την αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ. Όλη η συνέντευξη του στη Realnews
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzPdFKscPSyLo-vt1nf6m9o0N5rDlfuI7nwctIKJWbhIt7P8kgo8pmRAi_c5LJmp-b9nAN_1nFjPXHiPq6IQSw3CZzuTkjx7YjTGd4EK0za3pS1MLHRk72NU5o1l7OtctA2Q7IkQJX7TE/s1600/5_big_630slbord.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzPdFKscPSyLo-vt1nf6m9o0N5rDlfuI7nwctIKJWbhIt7P8kgo8pmRAi_c5LJmp-b9nAN_1nFjPXHiPq6IQSw3CZzuTkjx7YjTGd4EK0za3pS1MLHRk72NU5o1l7OtctA2Q7IkQJX7TE/s72-c/5_big_630slbord.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/realnews.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/realnews.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy