Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ν. Τόσκας: «Πρόβλημα στελέχωσης στις μονάδες για την εξ ανατολών απειλή»

Για εξ Ανατολών απειλή έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορε...

Για εξ Ανατολών απειλή έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει δημόσια περισσότερα για τα «πραγματικά προβλήματα».
Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας στο πλαίσιο  απάντησης...
της ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Στύλιου σχετικά με κέντρα εκπαίδευσης στρατεύσιμων είπε
«Ένα άλλο, όμως, που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν είναι τα τεράστια προβλήματα στελέχωσης για την αντιμετώπιση της εξ Ανατολών απειλής.
Μπορώ να πω όχι δημόσια, πλην όμως σε οποιοδήποτε συνάδελφο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα πραγματικά προβλήματα και τους πραγματικούς αριθμούς στελέχωσης των μονάδων που βρίσκονται ανατολικά και των μονάδων που βρίσκονται δυτικά».
«Εμείς θα κινηθούμε με προτεραιότητες και για να καλύψουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό τη στελέχωση των μονάδων που βρίσκονται ανατολικά, αλλά και για να μειώσουμε το κόστος, όπου αυτό είναι δυνατό» συνέχισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προσπαθώντας να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τα κενά στελέχωσης τα οποία ο ίδιος αποκάλυψε...
Το σχόλιο του προεδρεύοντος στην Ολομέλεια που προκάλεσε ανατριχίλα
Αυτό όμως που προκάλεσε πραγματικά αλγεινή εντύπωση εντός της Βουλής ήταν το σχόλιο του προεδρεύοντα της Ολομέλειας Αλέξη Μητρόπουλου, του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και κληθείς αυτοβούλως επιχείρησε να ερμηνεύσει με τρόπο απαράδεκτο τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος σε μαθητές που βρίσκονταν στα θεωρεία της Βουλής.
«Το «εξ Ανατολών» οι νέοι εκεί πάνω στα θεωρεία να μην το πάρουν και πολύ σοβαρά. Το είπε έτσι ο κύριος Υπουργός, εν τη ρύμη του λόγου». 
Με την απαράδεκτη αυτή φράση του, ο  εργατολόγος και πανεπιστημιακός  ουσιαστικά  επιχείρησε να παραπλανήσει τους νέους που παρακολουθούσαν την συζήτηση στη Βουλή για το πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα.
Προφανώς για τον προεδρεύοντα της Βουλής ή δεν υφίσταται πρόβλημα απειλής από Ανατολάς ή ο ίδιος υποφέρει από amnesia:
Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, δεν υπήρξαν Ίμια, δεν υπάρχουν τουρκικές φρεγάτες που φτάνουν μέχρι το Σούνιο, δεν υπάρχουν παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, δεν υπάρχουν πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Εθνικό Έδαφος, δεν υπάρχουν καθημερινά επεισόδια στο Αιγαίο, δεν υπάρχει η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, δεν υπάρχει η απειλή για casus belli για τα 12 ν.μ., δεν υπάρχουν απειλές σε περίπτωση ανακήρυξης  της ελληνικής ΑΟΖ, δεν υπάρχει το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, δεν υπάρχουν οι γέφυρες ζεύξης ποταμών ενταγμένες στην 1η Στρατιά και οι συνεχείς ασκήσεις των τουρκικών ΕΔ στην Α. Θράκη, δεν υπάρχει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και τα όσα ενορχηστρώνει σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας, δεν υπήρξαν Ηλιάκηδες ή Σιαλμάδες. δεν υπάρχει τίποτα από όσα άλλοι Έλληνες πολίτικοι με «σπονδυλική στήλη» μιλούσαν στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε σπιθαμή εθνικού εδάφους, εναερίου ή θαλάσσιου χώρου, γενικώς δεν υπάρχει τίποτα από την τουρκική απειλή ή και ότι αυτή αντιπροσωπεύει τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες.
Και μπορεί ο προεδρεύων της Βουλής να νομίζει ότι ζει σε άλλη χώρα εξαιτίας ιατρικών θεμάτων το να επιχειρεί να νουθετήσει τους νέους και να "πατρονάρει" τονΥΦΕΘΑ έτσι με αυτόν τον απαράδεκτο και αυτόκλητο τρόπο φέρνει τουλάχιστον  ανατριχίλα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ν. Τόσκας: «Πρόβλημα στελέχωσης στις μονάδες για την εξ ανατολών απειλή»
Ν. Τόσκας: «Πρόβλημα στελέχωσης στις μονάδες για την εξ ανατολών απειλή»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYgvVkUFLDpWoDIebNY5Bnqdtedoky9K5YMgGR04cwcMKycR_q1pPpgPbPTekXEaAyJpKLU5vs1EpotS8t3GAkTu2xhGkARUiK7nX8vP5C9MsYuZDaP4vR80If9nrc3ZcXOepmp3rz93Y/s400/nikos-toskas-yfupourgos-ethnikis-amunas_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYgvVkUFLDpWoDIebNY5Bnqdtedoky9K5YMgGR04cwcMKycR_q1pPpgPbPTekXEaAyJpKLU5vs1EpotS8t3GAkTu2xhGkARUiK7nX8vP5C9MsYuZDaP4vR80If9nrc3ZcXOepmp3rz93Y/s72-c/nikos-toskas-yfupourgos-ethnikis-amunas_1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/05/blog-post_379.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/05/blog-post_379.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy