Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο Ερντογάν προσαρτά εδάφη της Συρίας στην Τουρκία με όπλο την τουρκική λίρα



Τα σχέδια του Ερντογάν να καταλάβει εδάφη της Συρίας και να τα προσαρτήσει στην Τουρκία φαίνεται να αρχίζουν να υλοποιούνται χάρη στους συμμάχους του τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα στην επαρχία του Χαλεπιού.
Όπως αναρτήθηκε η είδηση έκτακτα στο Twitter το μεσημέρι της Δευτέρας, στις περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης (Στρατός Αλ Φατίχ), μιας συμμαχικής δύναμης που συμμετέχουν η Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και μικρότερες τζιχαντιστικές ομάδες, όλες χρηματοδοτούμενες και υποστηριζόμενες από την Τουρκία, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία αποφάσισε ότι πλέον το επίσημο νόμισμα στις «απελευθερωμένες περιοχές» θα είναι η τουρκική λίρα.

syria_map
Στον χάρτη που βλέπετε, με ημερομηνία 30 Αυγούστου, τα εδάφη της Συρίας έχουν διαμοιραστεί ως εξής. Με κίτρινο χρώμα οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας και με πράσινο ο Στρατός Αλ Φατίχ, δηλαδή Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα με Ελεύθερο Συριακό Στρατό και λοιπούς. Η τουρκική λίρα θα είναι πλέον το επίσημο νόμισμα στις πράσινες περιοχές βορειοδυτικά της Συρίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ολόκληρη η οικονομία και το χρήμα των κατοίκων της περιοχής περνάνε στον έλεγχο της Τουρκίας, μέσω της επιβολής του νομίσματός της.
Είναι, κατά την εκτίμησή μας, η πρώτη πράξη προσάρτησης συριακών εδαφών στην Τουρκία με τις πλάτες της Αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατών.
Απορούμε γιατί οι πολιτικές ηγεσίες της Δύσης παραμένουν σιωπηλές ενώ έχει αποδειχτεί ότι οι τζιχαντιστικές συμμορίες στη Συρία δουλεύουν για λογαριασμό του Ερντογάν.
Ακολουθεί το έγγραφο με τη σχετική απόφαση όπως αναρτήθηκε σε ανεξάρτητους ειδησεογραφικούς λογαριασμούς στο Twitter:
eggrafo_tourkiki_lira
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο Ερντογάν προσαρτά εδάφη της Συρίας στην Τουρκία με όπλο την τουρκική λίρα
Ο Ερντογάν προσαρτά εδάφη της Συρίας στην Τουρκία με όπλο την τουρκική λίρα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNcfJ1MnxFsWdDNP3Vwq0zuY6XUAEiyz5uAO0vn2HV-Ddc8LgYA6eGH0vuZ4FAFfiDeHN9f-uOSBC2a-AKEumin7cUvUkHLMOHgEc_BpyG62lk3ssUJf32RHc9eJRoFzhA0EuuG9i-OZAu/s640/syria_map1-630x400.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNcfJ1MnxFsWdDNP3Vwq0zuY6XUAEiyz5uAO0vn2HV-Ddc8LgYA6eGH0vuZ4FAFfiDeHN9f-uOSBC2a-AKEumin7cUvUkHLMOHgEc_BpyG62lk3ssUJf32RHc9eJRoFzhA0EuuG9i-OZAu/s72-c/syria_map1-630x400.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/08/blog-post_824.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/08/blog-post_824.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy