Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη



Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/114/15

Συνάντηση πραγματοποιήσαμε στις 31-07-2015 με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα. 

Κυρίαρχη θέση στη συζήτησή μας με τον Υφυπουργό είχαν βεβαίως οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό στο πλαίσιο των σχετικών διαπραγματεύσεων και οι συνέπειες που αυτές θα έχουν για τα στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά μας στο κλίμα αβεβαιότητας και τις καλλιεργούμενες φήμες για ανατροπή θεμελιωμένων - κατοχυρωμένων δικαιωμάτων με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των στελεχών.

Στη συνέχεια, η συζήτησή μας μεταφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται καθημερινά τα στελέχη μας με επαγγελματισμό, ευθύνη και ευαισθησία. Στο σημείο αυτό επισημάναμε την αναγκαιότητα για διαμόρφωση ενός συνταξιοδοτικού καθεστώτος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες του ασφαλιστικού τους βίου και των δυσμενών εργασιακών τους συνθηκών. 

Τέλος, τοποθετηθήκαμε επί των προβληματικών σημείων του ν. 4281/2014 με τα οποία επιχειρείται η αναμόρφωση των Ταμείων που χορηγούν μερίσματα και εφάπαξ βοηθήματα και οδηγούν σε ένα στρεβλό σύστημα ασφάλισης χωρίς να θέτουν ορθολογικά τις απαραίτητες υγιείς βάσεις που απαιτούνται για την βιωσιμότητά τους. 

Τονίσαμε ότι ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με γνώμονα τη μοναδικότητα κάθε περίπτωσης, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ταμείου και την οικονομική του κατάσταση και βιωσιμότητα και να μην επαναληφθούν οι εύκολες, ισοπεδωτικές λογικές και το άκριτο «τσουβάλιασμα» ζητώντας παράλληλα για ακόμα μια φορά την κατάργηση του άρθρου 220 του ν. 4281/2014.   

Ο Υπουργός αφού μας άκουσε με προσοχή, εξήρε το προσφερόμενο έργο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αναγνωρίζοντας τις προεκτάσεις που αυτό έχει στις αρμοδιότητές του και δήλωσε ότι αποτελεί ζήτημα πρωταρχικής σημασίας το να μη θιγούν περαιτέρω τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ένστολων. Αναφορικά δε με το ζήτημα των ταμείων που χορηγούν εφάπαξ επεσήμανε την ύπαρξη συγκεκριμένων ρυθμίσεων που προωθήθηκαν από την απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου και αναμένεται η εξέλιξή τους. Τόνισε τέλος ότι θα μελετήσει με προσοχή τις επισημάνσεις και προτάσεις της Ένωσης λαμβάνοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα στη βάση της πορείας εξέλιξης των ζητημάτων που μας απασχολούν.

Για το Δ.Σ.
        Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης ΣΑΪΤΑΚΗΣ      Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη
ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2muAikN-gknq7RiYcfSqIDSLtj9jwMl-18-qmUUrN1kM4pdYfxtVCC2gMvXpvH_Yun7w2dbv8iCU_2rHjPeeZfWKXsaHoCGqM7Je_Hxyb61iWv-vD7SxlbnPBxe39uAOsbPgxrUa3cJPo/s640/20150731_170013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2muAikN-gknq7RiYcfSqIDSLtj9jwMl-18-qmUUrN1kM4pdYfxtVCC2gMvXpvH_Yun7w2dbv8iCU_2rHjPeeZfWKXsaHoCGqM7Je_Hxyb61iWv-vD7SxlbnPBxe39uAOsbPgxrUa3cJPo/s72-c/20150731_170013.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/08/blog-post_9.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/08/blog-post_9.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy