Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απειλές και ''φιμωση'' Τύπου στην Τουρκια

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, κ.Ομέρ Τσελίκ φαίνεται να παραδέχθηκε ότι οι 3 από τους 4 δράστες της επίθεσης στον δημοσιογράφο κ.Αχμέτ Χακαν την περασμένη εβδομάδα ήταν μέλη του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ, το οποίο προέβη στην άμεση διαγραφή τους. Στο μεταξύ 7 άτομα έχουν προσαχθεί στην αστυνομία για την επίθεση στον γνωστό δημοσιογράφο αλλά μόνο ένας συνελήφθη. Από την άλλη, οι τουρκικές αρχές ανέφεραν χθες ότι ένας από τους 7 υπόπτους ήταν μέλος του ΡΚΚ, γράφει η Hurriyet.

Τον δημοσιογράφο κ. Αχμέτ Χακάν, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ντογάν, κ. Αϋντίν Ντογάν ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ανεξάρτητοι. Δεν έχω υποχρέωση να στηρίζω την κυβέρνηση. Και δεν είμαι και εναντίoν της κυβέρνησης. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση αυτή δεν ανέχεται την αμεροληψία.

Να θυμίσουμε ότι τις προάλλες ο δημοσιογράφος  της εφημερίδας Hurriyet και παρουσιαστής του CNN Turk ειχε δεχθεί άγρια σωματική επίθεση μπροστά στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη από 4 άνδρες μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και είχε ως αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και πλευρά. Η αστυνομία συνέλαβε αργότερα τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι όπως γράφει η Χουριέτ υπάρχουν βίντεο που τους δείχνει να τον παρακολουθούν με αυτοκίνητο από την ώρα που βγήκε από το κανάλι- διαψεύδοντας ισχυρισμούς τους ότι το επεισόδιο ήταν από ...τυχαία αντιδικία στο δρόμο.  

Το όλο θέμα απόκτησε τεράστιες διαστάσεις καθώς υπάρχει παλιότερο βίντεο που δείχνει τον βουλευτή του κόμματος του Ερντογαν ΑΚΡ κ.Μποϋνούκαλιν (κ. Abrurrahim Boynukalın) να απειλεί ανοιχτά τον Αχμέτ Χακάν. «Το λάθος μας ήταν που δεν τους δείραμε στο παρελθόν», είχε δηλώσει τότε ο βουλευτής του ΑΚΡ!
Λίγο μετά το συμβάν, σε μήνυμά του στο Twitter, ο κ.Μποϋνούκαλιν - που με την προηγούμενη αναφορά του ήταν ύποπτος- έγραψε, ουσιαστικά για ''ξεκάρφωμα'': «Δεν είμαστε τόσο ύπουλοι ώστε να δείρουμε έναν δημοσιογράφο με 4 άνδρες μπροστά από το σπίτι του». 
Να θυμίσουμε για την ιστορία, ότι στις 6 Σεπτεμβρίου, διαδηλωτές που πρόσκεινται στο κόμμα ΑΚΡ επιτέθηκαν με πέτρες στα γραφεία της εφ/δας Hurriyet επειδή θεωρούν ότι αντιπολιτευεται σκληρά τον κ Ερντογαν. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και ο βουλευτής του ΑΚΡ, κ. Μποϋνούκαλιν. Τότε όχλος των 200 υποστηρικτών του Ερντογάν επιτέθηκε στο προσωπικό ασφαλείας του κτηρίου στην εξωτερική πύλη και στην συνέχεια, έφθασε μέχρι την πόρτα του κτηρίου, την οποία οι ψηφοφόροι του Ερντογάν  «βομβάρδισαν» με πέτρες, ενώ φώναζαν συνθήματα, όπως: «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Και άλλα περιστατικά
Πέραν όπως από το εν λόγω περιστατικό,τ
ην ίδια στιγμή το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής ειδησεογραφίας τις τελευταίες ημέρες, ενώ εκδήλωση διαμαρτυρίας  υπό το σύνθημα «τα Ελεύθερα ΜΜΕ δεν μπορούν να φιμωθούν», πραγματοποίησαν σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη δημοσιογράφοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίoν της πίεσης που ασκείται στα ΜΜΕ και των πρόσφατων επιθέσεων εναντίoν των δημοσιογράφων. Βουλευτές του κομματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP και του προοδευτικού και φιλοκουρδικού κόμματος HDP στήριξαν την πρωτοβουλία. Η βουλευτής του HDP, κ.Νουράι Όζντογαν έκανε μήνυση και 

το Ειρηνοδικείο Άγκυρας προχώρησε προχθές στο κλείσιμο 132 λογαριασμών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης επειδή - όπως κατήγγειλε η βουλευτής- οι εν λόγω  λογαριασμοί «απειλούσαν την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια τάξη με το να προτρέπουν σε επιθέσεις στα γραφεία του HDP και με το να στοχοποιούν  μέλη του κόμματος με απειλές και ύβρεις».
Παράλληλα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζεται αστυνομικός με πολιτικά να σημαδεύει με το υπηρεσιακό του περίστροφο δημοσιογράφο στο Ντιάρμπακιρ που κάλυπτε τις επιχειρήσεις της αστυνομίας κάνει το γύρο του διαδικτύου. «Νόμιζα ότι θα με σκότωνε. Στην πραγματικότητα, εξεπλάγην που δεν με σκότωσε. Ο τρόπος που ήρθε, ο τόνος της φωνής του και ο θυμός του με έκαναν να πιστεύω ότι θα με σκοτώσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος του κουρδικού πρακτορείου DIHA.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απειλές και ''φιμωση'' Τύπου στην Τουρκια
Απειλές και ''φιμωση'' Τύπου στην Τουρκια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVFgAQXsHdad6QNPH4rrhSyaVVZKIt_CKc5rI9IbJcP3g64J5OxFSQeICOTeaKxT07tSAIIn6xUdeXu014Gs5pqH9cZvPfA7xZf1n6r94odOuQjlerfLUuuPQ8alWFDHaD0tSui1k-oYZ9/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVFgAQXsHdad6QNPH4rrhSyaVVZKIt_CKc5rI9IbJcP3g64J5OxFSQeICOTeaKxT07tSAIIn6xUdeXu014Gs5pqH9cZvPfA7xZf1n6r94odOuQjlerfLUuuPQ8alWFDHaD0tSui1k-oYZ9/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_67.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_67.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy