Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

''Σαρώνουν'' στο Αιγαίο οι Λετονοί Συνοριοφύλακες, μαζί με το Λιμενικό μας!

Με τρία επιχειρησιακά μέσα - ένα ελικόπτερο και 2 σκάφη, στην Σάμο και στην Σύμη αντίστοιχα- συμμετέχει η Λετονία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα  και αυτήν την βοήθεια πρόκειται να συνεχίσει να την παρέχει  στο πλαίσιο της μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης ΄΄ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015΄΄ σε συνεργασία  με το Λιμενικό. Παράλληλα έχει διαθέσει και δυο κινητές μονάδες επιτήρησης από την ξηρά!

Την διαβεβαίωση  για την συνδρομή έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας κ. Rihards Kozlovskis και ο Αρχηγός της Κρατικής Συνοριοφυλακής της Λετονίας, Στρατηγός κ. Normunds Garbars στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχαν συνομιλίες και συνάντηση γνωριμίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα και τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Α. Αθανασόπουλο- παρόντος και του πρέσβη της Λετονίας στην Ελλάδα κ. Ivars Pundurs. 
Μάλιστα οι Λετονοί επίσημοι θα μεταβούν αύριο στη Σάμο, όπου θα επισκεφτούν τα πληρώματα των Λετονικών επιχειρησιακών μέσων που βρίσκονται στο νησί και θα πραγματοποιήσουν επιχειρησιακή έξοδο, προκειμένου στη συνέχεια ενημερώσουν την Κυβέρνηση και την κοινή γνώμη της Λετονίας για τη σκοπιμότητα συνέχισης της συνδρομής της υπόψη Βαλτικής Χώρας προς την Ελλάδα.
''Αλληλέγγυα στάση της προς την Ελλάδα''
Ο Λετονός Υπουργός αναγνώρισε την Ευρωπαϊκή διάσταση του φαινομένου, η διαχείριση του οποίου έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα και, κατανοώντας απολύτως τις πιέσεις που δέχονται τα κράτη μέλη πρώτης εισόδου, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει έμπρακτη συνδρομή και να επιδεικνύει την αλληλέγγυα στάση της προς την Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο κ. Θ. Δρίτσας καλωσόρισε τους υψηλούς επισκέπτες της φίλης χώρας και αναφερόμενος στις εκρηκτικές διαστάσεις που έχουν λάβει οι μαζικές πληθυσμιακές μετακινήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο, αναγνώρισε την ιδιαίτερη αξία που έχει η ανταπόκριση της Λετονίας στην προσπάθεια συλλογικής διαχείρισης του φαινομένου από την Ε.Ε. στην υπόψη περιοχή.
Παράλληλα επισήμανε τη συνεπή και διαχρονική συνδρομή που προσφέρει η Λετονία στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη στάση της ως παράδειγμα προς μίμηση από το σύνολο της Ενωμένης Ευρώπης, τονίζοντας ωστόσο ότι η εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε., η εκπλήρωση των ανθρωπιστικών υποχρεώσεων και ο έλεγχος των υπόψη πληθυσμών δεν είναι υπόθεση ορισμένων μόνον κρατών μελών της Ε.Ε., αλλά του συνόλου των κρατών μελών της Ενωμένης Ευρώπης.  

Συμμετέχουν επί 6 χρόνια!

Να σημειώσουμε ότι  οι Λετονοί σταθερά συμμετέχουν στα προγράμματα της Φρόντεξ στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια! Και όπως μας είπε στέλεχος του Λιμενικού ''είναι άψογοι επαγγελματίες και δεν κωλώνουν με τίποτα!''

Κλείνοντας το καλωσόρισμα του, ο Υπουργός Ναυτιλίας  κ. Θ. Δρίτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό διασώσεων (περίπου 70.000) που έχει προβεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο από τις αρχές του έτους, με μηδενικό ποσοστό απωλειών, καθώς επίσης και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά την παραμονή των υπόψη πληθυσμών σ΄αυτά για την ολοκλήρωση της καταγραφής τους από τις αρμόδιες κατά περίπτωση κρατικές δομές.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το φαινόμενο θα συνεχίσει να εκδηλώνεται με αμείωτη ένταση κατά το προσεχές διάστημα και κατέληξαν στη διαπίστωση της ανάγκης για εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ της εκπλήρωσης των ανθρωπιστικών υποχρεώσεων και της διαφύλαξης της εσωτερικής ασφάλειας της Ε.Ε., αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σκοπιμότητα εξεύρεσης τρόπων διαχείρισης του φαινομένου προ-συνοριακά σε χώρες διέλευσης εκτός Ε.Ε.

Ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Α.Αθανασόπουλος  ζήτησε από τον Αρχηγό της Λετονικής Συνοριοφυλακής να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες του στα πληρώματα των επιχειρησιακών μέσων που έχει διαθέσει η Λετονία στη Σάμο και στη Σύμη, τα οποία συνεχάρη για το υψηλό φρόνημα, τη συναδελφικότητα και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκπλήρωση του έργου τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν επ΄ωφελεία της Ελλάδος και κατ΄επέκταση του συνόλου της Ευρώπης.

 Και στο Κέντρο της Frontex

Η επίσκεψη της Λετονικής αντιπροσωπείας συνεχίστηκε με περιήγηση στο Κέντρο Επιχειρήσεων και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας-Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου έγινε επιχειρησιακή ενημέρωση για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων διαχείρισης θαλασσίων συνόρων στο πλαίσιο της μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης ΄΄ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015΄΄ και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της στο Γραφείο Συνδέσμων Frontex (Frontex Liaison Office), που ως γνωστόν φιλοξενείται από το 2010 σε χώρους του κεντρικού κτιρίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον Πειραιά.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Αυγούστου Λετονικό ελικόπτερο συνέδραμε  στην εξάρθρωση «κύκλωματος» διακίνησης μεταναστών από  στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο, που διευκόλυνε την είσοδο των μεταναστών στο νησί χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές.
Επίσης τις προάλλες το λετονικό ελικόπτερο και ένα περιπολικό σκάφος της Λετονίας,  έλαβαν επίσης μέρος σε μια αναζήτηση για τέσσερα παιδιά  μεταξύ των ηλικιών 8 και 13, βόρεια της Σάμου. Τα 4 παιδιά ήταν αγνοούμενοι όταν ένα μικρό γιοτ που μετεφέρε 29 μετανάστες ανατράπηκε. 
Αρκετές φορες στο παρελθόν οι Τουρκοι έχουν παρενοχλήσει Λετονικά ελικόπτερα που έκαναν έρευνα ή περιπολία στο Αν Αιγαίο.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ''Σαρώνουν'' στο Αιγαίο οι Λετονοί Συνοριοφύλακες, μαζί με το Λιμενικό μας!
''Σαρώνουν'' στο Αιγαίο οι Λετονοί Συνοριοφύλακες, μαζί με το Λιμενικό μας!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGGPJeLFuGHqfcJjaCV8LhOKzuYAClq4aegcdJulVhSlMW94v2jz1s73I7IWZ49wC16vuAF17sUx2sOCalqWavU9Tv49aLMDfNjcjf1v3xmqAw7VPfyTDnHhMkUtaVpeeMD5DbeeWqJQJx/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGGPJeLFuGHqfcJjaCV8LhOKzuYAClq4aegcdJulVhSlMW94v2jz1s73I7IWZ49wC16vuAF17sUx2sOCalqWavU9Tv49aLMDfNjcjf1v3xmqAw7VPfyTDnHhMkUtaVpeeMD5DbeeWqJQJx/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_77.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_77.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy