Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στην τελετή ένταξης της Πυραυλάκατου «Ρίτσος» στο Πολεμικό Ναυτικό




Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στην τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό της Πυραυλακάτου «Ρίτσος» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Αιδεσιμότατε,
            Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Εθνικής Άμυνας,
            Κύριοι Βουλευτές,
            Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,
            Κύριοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
            Κύριε Επίτιμε Αρχηγέ,
            Ναύαρχοι, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναυτοδίοποι,
            Κύριοι Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,
            Κύριοι Εκπρόσωποι Άμυνας των φίλων συμμαχικών Πρεσβειών στην Ελλάδα,
            Αγαπητοί συγγενείς,
            Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
            Εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο της Ελευσίνας,
            Κυρίες και κύριοι,


Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την ένταξη της Πυραυλακάτου «ΡΙΤΣΟΣ» στο Στόλο του Πολεμικού μας Ναυτικού. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Πολεμικό Ναυτικό μας και για την ενίσχυση της ναυτικής ισχύος της χώρας μας, που είναι σήμερα, σε μια εποχή που περιβαλλόμαστε από ένα τόξο αστάθειας, απαραίτητη όσο ποτέ.


Η ιστορία του ελληνισμού, άλλωστε, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος. Και κανείς δεν το έχει θέσει καλύτερα από τον μεγάλο Θουκυδίδη και τη ρήση του «έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα».


Η σημερινή παρουσία Βουλευτών απ' όλα τα πολιτικά κόμματα δείχνει ότι η υπόθεση της άμυνας είναι εθνική υπόθεση. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα που παρευρίσκονται σήμερα εδώ, όπως και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τους εκπροσώπους Άμυνας των πρεσβειών φίλων και συμμάχων χωρών.


Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι μια ναυτική δύναμη, με τεράστια και ένδοξη ναυτική παράδοση, τόσο στο πολεμικό όσο και στο εμπορικό ναυτικό.

Η χώρα μας έχει συμφέροντα σε όλες τις θάλασσες που μας περιβάλουν, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψει και ιστορικά δικαιώματα που δεν επιτρέπεται ποτέ να φαλκιδέψει.


Επίσης, η διατήρηση ανοικτών θαλασσίων γραμμών επικοινωνίας μας, η ενεργειακή ασφάλεια, για μια ναυτική χώρα σαν τη δική μας είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας κυριαρχία. Το Πολεμικό μας Ναυτικό, αυτά μας τα εγγυάται, σε μία περίοδο όπου εντός των επομένων ημερών και μηνών καλούμεθα να ορίσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας.


Κυρίες και κύριοι,

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο, τι μπορούμε να πετύχουμε, όταν εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αφοσίωση.


Δείχνει τις δυνατότητες του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και της ελληνικής παραγωγικής βάσης και ιδιαίτερα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, την οποία στηρίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Γι' αυτό και η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχίσει να στηρίζει το Πολεμικό Ναυτικό μας, δημιουργώντας μια υγιή και συμβιωτική σχέση αμοιβαίου και εν τέλει εθνικού οφέλους.


Σε αυτό το σημείο, θέλω να διαβεβαιώσω ότι η σημερινή κυβέρνηση-τόσο εγώ όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βίτσας-θα κάνουμε το καλύτερο προκειμένου να λειτουργήσουν όλα μας τα ναυπηγεία, στο Σκαραμαγκά, την Ελευσίνα, τη ζώνη του Περάματος, τη Σύρο, σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να κατασκευάσουμε ελληνικά πλοία και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου αυτά τα πλοία να ενταχθούν και στο πολεμικό ναυτικό άλλων χωρών.


Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου στον Αρχηγό και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, γιατί σήμερα μας κάνουν πάλι υπερήφανους.


Εκφράζω, επίσης, τις ευχαριστίες μου στους εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας, διότι χάρις στις εργώδεις προσπάθειες τους, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά τους συνέβαλαν στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση του Στόλου μας. Γιατί τελικά είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας, που αποτελεί τον κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη που επιδιώκουμε.

Κύριε Αρχηγέ,

Παραλαμβάνετε σήμερα ένα πλοίο σύγχρονο, με μεγάλες δυνατότητες, εξοπλισμένο με την αιχμή της τεχνολογίας. Μέσα από αυτό, ο ελληνικός λαός βλέπει ότι τα χρήματα και οι θυσίες του αποκτούν αντίκρισμα.

Η Πυραυλάκατος «ΡΙΤΣΟΣ», φέροντας το όνομα του ηρωικού Ανθυποπλοιάρχου Νικόλαου Ρίτσου, ο οποίος στις 12 Νοεμβρίου 1912 θυσίασε τη ζωή του στο βωμό της ελευθερίας, σήμερα βρίσκεται στη θάλασσα, έτοιμη να φέρει υπερήφανα τη σημαία μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, αλλά και όπου το καθήκον την καλέσει.


Θέλω να ευχηθώ στον Κυβερνήτη, στον Ύπαρχο, στους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναυτοδιόπους της Πυραυλακάτου «ΡΙΤΣΟΣ» να είναι πάντα υπό την προστασία του Αγίου Νικολάου, να έχουν καλές θάλασσες και να υπερασπίζονται άξια, όπως πράττει το ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό από την ίδρυσή του, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Καλά ταξίδια».

Στην συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του Αρχηγού Στόλου από τον Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στην τελετή ένταξης της Πυραυλάκατου «Ρίτσος» στο Πολεμικό Ναυτικό
Παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στην τελετή ένταξης της Πυραυλάκατου «Ρίτσος» στο Πολεμικό Ναυτικό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdUCcff6rwxgU140tVR0FVP1swKU6bFMOkdN0HQtSW0xhCtsEl1OTcWs2NchwZCjVgqNYAHIZAIV_Fvti8w1H4-5KEOZYWjG-5zj45wWsRvZatVkzdosZs8JwHdCr4kvXQrxqnp0JyyZl8/s640/4.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdUCcff6rwxgU140tVR0FVP1swKU6bFMOkdN0HQtSW0xhCtsEl1OTcWs2NchwZCjVgqNYAHIZAIV_Fvti8w1H4-5KEOZYWjG-5zj45wWsRvZatVkzdosZs8JwHdCr4kvXQrxqnp0JyyZl8/s72-c/4.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_939.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_939.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy