Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Υπουργό Άμυνας της Πολωνίας Antoni Macierewicz




«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον συνάδελφο Υπουργό Άμυνας της Πολωνίας κ. Antoni Macierewicz. Η παρουσία του εδώ, όπως και της πολωνικής αντιπροσωπείας, του κ. Υφυπουργού και των συνεργατών, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας περιόδου για τις αμυντικές σχέσεις των χωρών μας, συμμάχων στο ΝΑΤΟ και εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σημειώσω ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Πολωνού Υπουργού Άμυνας από το 1992.


Η Ελλάδα και η Πολωνία συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού, που σφυρηλατήθηκαν σε δύσκολους καιρούς και για τους δύο λαούς μας. Έλληνες και Πολωνοί πολεμήσαμε μαζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ανδραγάθησαν στον αγώνα, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Χιλιάδες Πολωνοί και Έλληνες εβραϊκού και χριστιανικού θρησκεύματος έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς, του Μπιρκενάου, της Τρεμπλίνκα και άλλων.


Οι χώρες μας ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν άλλα ολοκαυτώματα και γενοκτονίες στην ήπειρο μας.

Σήμερα, οι ιστορικοί δεσμοί έχουν αναζωογονηθεί από την παρουσία Πολωνών πολιτών στην Ελλάδα, που την έχουν επιλέξει ως δεύτερη πατρίδα τους ζουν και εργάζονται σε αρμονική συνύπαρξη με τους Έλληνες πολίτες για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για όλους.

Σήμερα ολοκληρώσαμε με τον Υπουργό την επεξεργασία της συμφωνίας πλαισίου για την αμυντική μας συνεργασία που καλύπτει ένα ευρύτατο πεδίο δράσης, από την εκπαίδευση στις ασκήσεις μέχρι και  συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία. Συγκεκριμένα, η Πολωνία και η Ελλάδα υπογράφουν συμφωνία που περιλαμβάνει 21 τομείς και θα εφαρμοστεί μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες


Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Υπουργό, διότι στο πλαίσιο της συμμαχικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, μου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Πολωνία θα διαθέσει μια φρεγάτα στη νατοϊκή δύναμη που θα συμμετέχει στις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, καθώς και μια ομάδα ιατρικής υποστήριξης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Παράλληλα, συζητήσαμε για τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας. Πριν από αυτή, θα υπάρξει συνεργασία των δύο Υπουργείων για τη δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα των υποβρυχίων 214, που σήμερα παράγονται από το Πολεμικό Ναυτικό στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Συζητήσαμε σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της νέας δομής Υπηρεσιών Πληροφοριών του ΝΑΤΟ και συμφωνήσαμε ότι χαίρει ιδιαίτερης σημασίας από τη Συμμαχία η πολιτική 360ο, δηλαδή η ενίσχυση του νοτίου τομέα της Συμμαχίας με επίκεντρο την Ελλάδα, αλλά και η συνεργασία όλων των χωρών του νότου στο βόρειο μέρος της Συμμαχίας.


Τον καλωσορίζω ακόμα μια φορά και πιστεύω ότι με τη σημερινή συνάντηση ξεκινά μια νέα εποχή για τις ελληνο-πολωνικές σχέσεις. Καλώς ήρθατε».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες διευκρινήσεις αναφορικά με τα όσα είπατε με τα οικονομικά των στρατιωτικών στη Βουλή; Σας ευχαριστώ πολύ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν χθες από τον κ. Πρωθυπουργό. Αρκετά έχουν πληρώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και από την άλλη πλευρά οι δικαστικοί και οι διπλωμάτες με τις μειώσεις. Ιδιαίτερα όμως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Είναι απόφαση της Κυβέρνησης ότι δεν μπορούν άλλο να πληρώσουν και πρέπει να γίνει αποκατάσταση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εμείς, ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήμασταν έτοιμοι από αρκετές μέρες, καταθέσαμε ακόμα και τους κωδικούς από τους οποίους μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα αντίστοιχα χρήματα τα οποία ζητούνταν να περικοπούν από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως είδατε όμως και ο Πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση είπε ότι αυτά τα 118 εκατομμύρια, πέραν των οικονομικών δεδομένων που θα κάνουμε από τα Υπουργεία μας, για εκείνους που δεν μπορούν να τα καλύψουν, θα καλυφθούν από το πλεόνασμα, το οποίο είναι δεδομένο ως κοινωνικός πόρος.

Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όμως, εμείς μπορούμε και θα καλύψουμε από κωδικούς, ιδίως των εξοπλισμών, τα χρήματα τα οποία προβλέπονταν και αντιστοιχούσαν σε εμάς. Δεν έχει να φοβηθεί κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων τίποτα και θα ήθελα να παρακαλέσω διάφορους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ οι οποίοι διέφυγαν του στρατού να σταματήσουν να γράφουν περίεργες αναλύσεις σε ιστοσελίδες.

Όταν θέλετε οι δημοσιογράφοι και οι ιστοσελίδες να έχετε ενημέρωση μπορείτε να ενημερώνεστε από πραγματικούς αξιωματικούς, αποστράτους ή εν ενεργεία, από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, από τα Επιτελεία και από το Υπουργείο. Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ μπορούν να ασχοληθούν με την δική τους δουλειά.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Υπουργό Άμυνας της Πολωνίας Antoni Macierewicz
Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Υπουργό Άμυνας της Πολωνίας Antoni Macierewicz
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimV5VcUNc9oZsExLFj3a1FWaKzJT-lrWBY31jmIUomAskcZehbGrSl9h9X05cc9s3o0GZpmSKAWPY00Bf5eSVinxqh0qbUSlEGEIP1J63vndR7G_HIb5XxkVfbnyLXqYRHRdwBvpjC5w86/s640/22.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimV5VcUNc9oZsExLFj3a1FWaKzJT-lrWBY31jmIUomAskcZehbGrSl9h9X05cc9s3o0GZpmSKAWPY00Bf5eSVinxqh0qbUSlEGEIP1J63vndR7G_HIb5XxkVfbnyLXqYRHRdwBvpjC5w86/s72-c/22.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/antoni-macierewicz.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/antoni-macierewicz.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy