Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αεροπορικό αποκλεισμό Χίου και Ψαρών ανακοίνωσε η Τουρκία - Πώς αντιδρά η Αθήνα - ΧΑΡΤΗΣ


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αεροπορικό αποκλεισμό της Χίου και των Ψαρών ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Τουρκία, παρά τις ελληνικές προειδοποιήσεις να μην το κάνει, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων των νησιών.
Όπως είχε γράψει το Onalert.gr την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ζήτησε με ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα να εγκρίνει εναέριες περιοχές ασκήσεων μέσα στο Αιγαίο, για να τις περιλάβει στην μεγάλης κλίμακας τουρκική άσκηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.


Η Ελλάδα απάντησε αρνητικά με τη ΝΟΤΑΜ A1035/16, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει αποδεκτές τις τουρκικές απαιτήσεις γιατί αποκλείονται ελληνικά νησιά από την επικοινωνία με άλλα νησιά και με την ηπειρωτική Ελλάδα, ακόμα και για πτήσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Τουρκία την Παρασκευή 13 Μαϊου, απάντησε με δική της ΝΟΤΑΜ, την Α2203/16 την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Onalert.gr, και ειδοποίησε ότι η τουρκική άσκηση BEYAZ FIRTINA θα γίνει κανονικά στις 16 και 17 Μαϊου, προσθέτοντας τις περιοχές που είχε απορρίψει η Αθήνα.


Προχωράει δηλαδή κανονικά στον αποκλεισμό της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, ακόμα και για πτήσεις εκτάκτου ανάγκης.

Δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στις πτήσεις ελικοπτέρων που μεταφέρουν ασθενείς!

Η Αθήνα μπαίνει σε ετοιμότητα. Πέραν της απόρριψης της τουρκικής ΝΟΤΑΜ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης μετέβη εσπευσμένα το Σάββατο στη Χίο, για να δηλώσει με την παρουσία του ότι η Ελλάδα θα προασπιστεί κάθε σπιθαμή από το έδαφός της. Ο Ναύαρχος επισκέφθηκε επίσης και το φυλάκιο στο νησάκι Παναγιά, για να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Δεν αποκλείεται επίσης το ΓΕΕΘΑ να διατάξει την Δευτέρα που ξεκινάει η τουρκική άσκηση στα συγκεκριμένα σημεία, ενεργοποίηση της Δύναμης Δ, ώστε η Αθήνα να δείξει την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων ανά πάσα στιγμή.
Τέλος είναι βέβαιο, έλεγαν αρμόδιες πηγές στο Onalert.grότι κάθε αεροσκάφος που μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς σχέδιο πτήσης, θα αναχαιτίζεται. Αυτό σημαίνει ότι να αναμένουμε ένα καυτό διήμερο με σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο, στην περίπτωση που η Άγκυρα επιμείνει στην αδιαλλαξία της.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη του Onalert.gr: Με μπλε χρώμα οι περιοχές που έχει εγκρίνει η Αθήνα για την τουρκική άσκηση, με κόκκινο οι πρόσθετες περιοχές που ανακοίνωσε η Άγκυρα, επιχειρώντας αεροπορικό αποκλεισμό της Χίου και των Ψαρών!
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αεροπορικό αποκλεισμό Χίου και Ψαρών ανακοίνωσε η Τουρκία - Πώς αντιδρά η Αθήνα - ΧΑΡΤΗΣ
Αεροπορικό αποκλεισμό Χίου και Ψαρών ανακοίνωσε η Τουρκία - Πώς αντιδρά η Αθήνα - ΧΑΡΤΗΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNJ35OcxdeKfIlPtoDXd8494riWa9EpDHGE-oYf_9KPEzz-Cg3YU3t8u3h33PaSecWwc0Pkb86BUFGfggZpBGiUtWxtkyirGpQFB0L4vgP5EbWhV5tp52wPuusi2RBpyH3j4fdkHSxpM5E/s640/www.onalert.gr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNJ35OcxdeKfIlPtoDXd8494riWa9EpDHGE-oYf_9KPEzz-Cg3YU3t8u3h33PaSecWwc0Pkb86BUFGfggZpBGiUtWxtkyirGpQFB0L4vgP5EbWhV5tp52wPuusi2RBpyH3j4fdkHSxpM5E/s72-c/www.onalert.gr.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_154.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_154.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy