Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Με πεζοναύτες και καβαλάρηδες η φετινή γιορτή του Αγίου Γεωργίου




Στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αρμά Φύλλων, όπου έγινε και χειροθεσία νέου αρχιμανδρίτη.
Με μεγάλη λαμπρότητα, παρουσία αγήματος πεζοναυτών και καβαλάρηδων, γιορτάστηκε και φέτος η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην ιστορική ιερή μονή του Αγίου Γεωργίου Αρμά, στα Φύλλα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου.
Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία πολλοί χριστιανοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, έλαβε χώρα, κατά την παράδοση, η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου γύρω από τον περίβολο της Ιερής Μονής.
Την λιτανεία συνόδευσαν καβαλάρηδες με τα άλογά τους, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, άγημα από το 575 Τάγμα Πεζοναυτών Αυλώνας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου  Χαλκίδος «Αλωνάκι» και φυσικά πλήθος κόσμου.
Μετά την επιστροφή της λιτανείας, εψάλη η Αρτοκλασία και ευλογήθηκε το φαγητό, το οποίο προσφέρθηκε σε όλους τους πανηγυριστές και το προετοίμασαν εθελοντές, αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών κτηνοτρόφων.
Πριν την Απόλυση, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος προσέφερε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον εγκαταβιούντα στην Ιερά Μονή και έχοντα την ευθύνη της τελέσεως των καθημερινών ιερών Ακολουθιών και των Θείων Λειτουργιών, π. Χριστοφόρο Παπαθανασίου.
Μετά την Απόλυση και την διανομή του Αντιδώρου, έξω από την αυλή της Ιεράς Μονής έλαβε χώρα το «Χοροστάσι του Αη-Γιώργη», προεξαρχόντων των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αλωνάκι», τα οποία αναβίωσαν παλαιά παράδοση των κατοίκων της περιοχής.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Με πεζοναύτες και καβαλάρηδες η φετινή γιορτή του Αγίου Γεωργίου
Με πεζοναύτες και καβαλάρηδες η φετινή γιορτή του Αγίου Γεωργίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIdqZjNV5XnuF7Gn045URB-Y-mjDUSD3utGqq50rRqDloBTUCR5KsmKfSoJjNjyQfQ9ehZTEDhFN8qWZR6-dtCMlsE1MlnCTZn6dXmo0thmrUp0H2sVCG2VO6eCTx6-jP-F2vzozLdyiY7/s640/2.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIdqZjNV5XnuF7Gn045URB-Y-mjDUSD3utGqq50rRqDloBTUCR5KsmKfSoJjNjyQfQ9ehZTEDhFN8qWZR6-dtCMlsE1MlnCTZn6dXmo0thmrUp0H2sVCG2VO6eCTx6-jP-F2vzozLdyiY7/s72-c/2.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_28.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_28.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy