Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αιτήσεις Αποστρατείας – Νέο Ασφαλιστικό




Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.)

                                     Νόμιμα αναγνωρισμένος Σύνδεσμος με την υπ’αρ.      394/2015 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.seensa.gr Email: info@seensa.gr




ΠΡΟΣ : Υπουργό Εργασίας                                                         Αρ.Πρωτ. 69
             κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο                                            Αθήνα, 13 Μαϊου 2016  
ΚΟΙΝ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας
            Αναπλ. Υπουργό Εθν. Άμυνας
            Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο
            Γεν. Γραμματέα Υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδη
            Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
            Βουλευτές των Διαρκών Επιτροπών Κοινων. και Οικονομ. Υποθέσεων
            Στρατιωτικοί Συντάκτες        
                                                                                                                                                                                                   
                                                                                                                  
ΘΕΜΑ : Αιτήσεις Αποστρατείας – Νέο Ασφαλιστικό.

          Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, κατόπιν συνεννόησης με την Νομική του Σύμβουλο κα Λυδία Βεντήρη, κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις και εντέλει στη διατύπωση του αιτήματος του προς άμεση ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών:
Με δεδομένη την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου την Κυριακή, 9-5-2016 από τη Βουλή, διάκριση πρέπει να γίνει μεταξύ όσων στελεχών έχουν ήδη αποστρατευθεί με τις κρίσεις που διενεργήθηκαν πριν την ψήφιση του νέου νόμου και όσων υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης, μετά την ψήφισή του.

Αναλυτικότερα, για όσους έχει ήδη κριθεί η αίτηση συνταξιοδότησής τους πριν την ημέρα ψήφισης του νέου νόμου και θεωρούνται επομένως ήδη εν αποστρατεία, εφόσον έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ διαγραφής τους, υπάγονται ούτως ή άλλως στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς. Για όσους εξ αυτών δεν έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ διαγραφής τους, εφόσον αυτό δημοσιευθεί μέχρι την 1η Ιουλίου, υπάγονται επίσης στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς. Για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ήτοι από Δευτέρα 9 Μαΐου και μετά, είναι προφανές ότι θα ισχύσει για αυτούς το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα. Αυτή η μερίδα μάλιστα στελεχών είναι και η πιο πολυπληθής καθώς έχει ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν πρόλαβε όμως να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν την ψήφιση του νέου νόμου.

Η ως άνω ημερομηνία της 1ης Ιουλίου 2016, θεωρείται ημερομηνία έναρξης ισχύος των ειδικών ρυθμίσεων για τους στρατιωτικούς μετά και την ψήφιση του ειδικού εφαρμοστικού νόμου και του ειδικού μισθολογίου που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση το προσεχές χρονικό διάστημα. Υπό αυτή την έννοια, η 1η Ιουλίου θεωρείται ως ημερομηνία-κλειδί για το διαχωρισμό μεταξύ όσων υπάγονται στο παλαιό συνταξιοδοτικό σύστημα και όσων υπάγονται στο νέο που καθιερώνει ο νεοψηφισθείς νόμος.

Διαπιστώνεται, επομένως, ότι με τη θέσπιση μιας τόσο κοντινής ημερομηνίας-1ης Ιουλίου 2016- δε θα υπάρχει η δυνατότητα, για όσους δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι τότε το ΦΕΚ διαγραφής τους ενώ έχουν κριθεί ήδη οι αιτήσεις συνταξιοδότησής τους, να υπαχθούν στο μέχρι πρότινος ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς. Δε θα υπάρχει επίσης δυνατότητα για όσους τώρα ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις συνταξιοδοτικού δικαιώματος να ενταχθούν έστω και σε ορισμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις του παλαιού καθεστώτος.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία και παραβιάζει κάθε εργασιακό και ατομικό δικαίωμα το να μην παρέχεται μια μεταβατική περίοδος τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους ούτως ώστε να προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν όσα στελέχη δικαιούνται και επιθυμούν να το κάνουν, με το μέχρι πρότινος ισχύον καθεστώς. Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι μερικοί μήνες παράτασης προσαρμογής στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς μπορούν να παραχωρηθούν εν όψει της ιδιαιτερότητας και της δυσκολίας των στρατιωτικών επαγγελμάτων και των ιδιαίτερων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που τα χαρακτηρίζουν.

Κύριε Υπουργέ, η αβεβαιότητα που διακατέχει αυτήν την χρονική στιγμή την πλειοψηφία των εν ενεργεία στρατιωτικών στο θέμα του νέου ασφαλιστικού είναι έκδηλη.  Η ανησυχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων  που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το παλαιό καθεστώς αλλά κινδυνεύουν να υποπέσουν στις καταστροφικές ρυθμίσεις του νέου συστήματος, πρέπει να κατευναστεί από τους Κυβερνητικούς αρμοδίους με την ανάληψη των κατάλληλων νομοθετικών πρωτοβουλιών, εξ’ ου και σας καλούμε, με όλο το σεβασμό στο έργο σας,  να αναλάβετε άμεσα την ευθύνη που σας αναλογεί.

                                            Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

                        Ανθσγος ΤΣΕ                          Σγος ΥΔΚ

                      Ηλίας Κολλύρης                   Δημήτρης Ρώτας

                        6983513027                           6983508423
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αιτήσεις Αποστρατείας – Νέο Ασφαλιστικό
Αιτήσεις Αποστρατείας – Νέο Ασφαλιστικό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiluAUchdppbggyuZIppWM6l_Oe7M85iwAuIEh-teacC_U-scJYHlYUks7mFZuvyVfVTuGd862tAl8Qnjc-V9o4Qk1DFtRdbcAIJs3nB-gBilF7n3iOTLSkasDCYwpHUuOIBIVbPi71kO6n/s640/arheio_lipsis_15.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiluAUchdppbggyuZIppWM6l_Oe7M85iwAuIEh-teacC_U-scJYHlYUks7mFZuvyVfVTuGd862tAl8Qnjc-V9o4Qk1DFtRdbcAIJs3nB-gBilF7n3iOTLSkasDCYwpHUuOIBIVbPi71kO6n/s72-c/arheio_lipsis_15.png
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_35.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/05/blog-post_35.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy