Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Παράταση για αναγνώριση μάχιμης 5ετίας - ΕΓΓΡΑΦΟ


Η αναγνώριση των πλασματικών χρόνων με βάση τις παλαιές διατάξεις με τα μειωμένα ποσά μπορεί να γίνει μέχρι τέλος του 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ κυκλοφόρησε έγγραφο του ΓΕΝ (Διεύθυνση Ε3), στο οποίο αναφέρεται ότι μετά από επικοινωνία με το ΓΛΚ, διευκρινίστηκε ότι η νέα διάταξη αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης (αύξηση εισφοράς σε 20%)θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1-1-2017, δηλαδή από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ και όχι από την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλέον ικανό χρονικό διάστημα για να αποφασίσουν οι ενδιαφερόμενοι εάν τους συμφέρει η αναγνώριση πλασματικού χρόνου και να προβούν σε σχετική αίτηση εντός του 2016.




Υπενθυμίζεται ότι εάν τελικά δεν γίνει χρήση του αναγνωριζόμενου χρόνου (πχ. 5ετία) οι εισφορές αναγνώρισης δεν επιστρέφονται.
Άρα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά της ταχύτερης αποστρατείας τους με τη χρήση της 5ετίας και να αποφασίσουν εάν θέλουν πραγματικά να την αναγνωρίσουν.

Για όσους έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας μπροστά τους, πιθανώς να μην είναι επωφελής η αναγνώριση και η χρήση της 5ετίας, καθώς λόγω της μεγάλης διαφοράς μισθού – σύνταξης μάλλον θα θελήσουν να υπηρετήσουν πραγματικά όλα τα χρόνια.

Όσοι όμως έχουν ήδη αποφασίσει να παραιτηθούν νωρίτερα και δεν συμπληρώνουν 35ετία, θα πρέπει να αιτηθούν την αναγνώριση τώρα για να προλάβουν τις μειωμένες εισφορές.
Σημειώνεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να αναγνωρίσετε όλη την 5ετία, αλλά όσο χρόνο χρειάζεται για να συμπληρώσετε 35ετία (τα παραπάνω έτη δεν μετρούν έτσι κι αλλιώς ως συντάξιμα).
Πχ. εάν κατά την ημ/νία διαγραφής σας θα έχετε 31,5 πραγματικά έτη, αρκεί να αναγνωρίσετε 3,5 έτη από τη μάχιμη πενταετία. 

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/asfalistiko-paratash-gia-anagnorisi-maximis-5etias-eggrafo/50089
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Παράταση για αναγνώριση μάχιμης 5ετίας - ΕΓΓΡΑΦΟ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Παράταση για αναγνώριση μάχιμης 5ετίας - ΕΓΓΡΑΦΟ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFiJhzhKD3jEiDSNkDrlKIm0du3Ac9nO-fyhvLpdk4k3gJF0aoxFEHUtMEjkfl7ENwVZpoICECKTlPhcLAJCb4R4TbuVUGNcWfWE6I0nhMBqMWJmzNdxzNE-TzUiXN9bmTY8s7WMuCP2JL/s640/www.onalert.gr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFiJhzhKD3jEiDSNkDrlKIm0du3Ac9nO-fyhvLpdk4k3gJF0aoxFEHUtMEjkfl7ENwVZpoICECKTlPhcLAJCb4R4TbuVUGNcWfWE6I0nhMBqMWJmzNdxzNE-TzUiXN9bmTY8s7WMuCP2JL/s72-c/www.onalert.gr.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/06/5.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/06/5.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy