Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Εκδρομή του ΣΕΑΝ Λάρισας στην Επίδαυρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ναύπλιο



Επέστρεψαν οι εκδρομείς Έφ. Αξκοί από την Ύδρα και τις Σπέτσες πλήρως ικανοποιημένοι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες απ’ όλα όσα είδαν και έζησαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι πρώτες καλές εντυπώσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που είναι το τελειότερο και διασημότερο θέατρο της αρχαιότητας, καθώς συνδυάζει την τέλεια ακουστική, την κομψότητα και τις συμμετρικές αναλογίες, καθώς επίσης και το Μουσείο που βρίσκεται στον ίδια περιοχή εντυπωσίασε με τα πλούσια εκθέματά του, τα οποία χρονολογούνται από την αρχαϊκή έως τη ρωμαϊκή εποχή.
Η όμορφη Ύδρα με το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο κέρδισε τις καρδιές των επισκεπτών της.
Στο ιστορικό νησί της Ύδρας γνωρίσαμε ένα πλούσιο αρχαϊκό και μουσειακό υλικό, το οποίο προβάλλουν οι Υδραίοι δεόντως.

Σε αρχειακό – μουσειακό πρόγραμμα για τον Ρήγα Φερραίο πρόβαλλαν τη ΄΄Μεγάλη Χάρτα΄΄ του Ρήγα. Εμείς σαν Θεσσαλοί νιώσαμε ιδιαίτερη περηφάνια για τον αγωνιστή και ποιητή της Ελευθερίας. Είναι γεγονός ότι το Ιστορικό Αρχειακό Μουσείο της Ύδρας είναι ένας χώρος συνδυασμού πολιτιστικής, πνευματικής και συναισθηματικής πλήρωσης.
Ύστερα από τρίωρη παραμονή στο νησί της Ύδρας το τουριστικό καραβάκι του εξαίρετου Γιάννη Φωστίνη μας μετέφερε στο άλλο ιστορικό νησί των Σπετσών. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας ξεναγούσε και μας πληροφορούσε για καθετί ήταν αξιοπρόσεκτο.
Οι Σπέτσες με τη φυσική τους ομορφιά και την ιστορία τους μας υποδέχτηκαν και μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές.
Στο σπίτι – Μουσείο της θρυλικής Μπουμπουλίνας γνωρίσαμε τη δράση της κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και την προσφορά και τις θυσίες της για την πατρίδα ως και το απρόσμενο τέλος της.
Είδαμε συλλογές από όπλα, παλαιά βιβλία, πορσελάνες, έγγραφα και γκραβούρες της ηρωίδας, προσωπικά της αντικείμενα, χάρτες, κεντήματα κ.ά.
Η τρίτη ημέρα, Δευτέρα 20 Ιουνίου, άρχισε με ξενάγηση στο Παλαμήδι του Ναυπλίου, όπου φυλακίστηκαν οι Κολοκοτρώνης και Πλαπούτας.

Συνεχίστηκε στην πόλη του Ναυπλίου μέχρι το Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Ι. Καποδίστριας.
Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στις αρχαίες Μυκήνες, που έδωσαν το όνομά τους σε μία εποχή και σ’ έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε σ’ όλο τον ελλαδικό χώρο ανάμεσα στο 1.600 π.Χ. μέχρι περίπου και το 1.100 π.Χ. και διαδόθηκε σ’ όλες τις τότε γνωστές θέσεις της λεκάνης της Μεσογείου.
Παρατηρήσαμε τα πιο σημαντικά μνημεία: το θησαυρό του Ατρέως (θολωτός τάφος 1250 π.Χ.), τον ταφικό περίβολο Β΄, τον θολωτό τάφο της Κλυταιμνήστρας, του Αιγίσθου, την πύλη των Λεόντων κ.ά.
Όλες αυτές οι εντυπώσεις σε συνδυασμό με τη ζωή στο ξενοδοχείο ΕΡΜΙΟΝΗ, ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη θάλασσα της Ερμιόνης, με πλούσιο βραδινό σε μπάρμπεκιου και ελληνική βραδιά ικανοποίησαν πλήρως τους εκδρομείς Έφ. Αξκούς, οι οποίοι  εξέδραμαν με δύο λεωφορεία.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου και αρχηγός της εκδρομής κ. Απ. Βερέμης είχε δίπλα του άξιους βοηθούς και συνεργάτες του, τον κ. Νικόλαο Κουφοδήμο, Γενικό Γραμματέα και Μιχάλη Φωκά, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Ακούραστοι και με εύστοχες πρωτοβουλίες και προτάσεις συνετέλεσαν με τον τρόπο τους στην άριστη επιτυχία της τριήμερης εξόρμησης, που απέβλεπε τόσο στην καλλιέργεια ψυχικής ενότητας μεταξύ των μελών και φίλων του Συνδέσμου, την ηθική, πνευματική και πολιτιστική εξύψωσή τους, τη γνώση της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς μας όσο και στη δημιουργία υπέροχων πατριωτικών συναισθημάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απ. Βερέμης
Εφ. Ανθυποσμηναγός Α/Α
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Εκδρομή του ΣΕΑΝ Λάρισας στην Επίδαυρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ναύπλιο
Εκδρομή του ΣΕΑΝ Λάρισας στην Επίδαυρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ναύπλιο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_ejpmspgN31b1WvegyuIcJuWM35AJr-kJXxefeSlDEJiX7M5X8zK3CEnXa_6ae9aYuEL-6DK8rLJE9Hz_F3hJnhzDej5qC3RsJ1sz2Tigs4jVT2_koIWAUu6W171MHf5gxIVkXq_APZ-F/s640/323.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_ejpmspgN31b1WvegyuIcJuWM35AJr-kJXxefeSlDEJiX7M5X8zK3CEnXa_6ae9aYuEL-6DK8rLJE9Hz_F3hJnhzDej5qC3RsJ1sz2Tigs4jVT2_koIWAUu6W171MHf5gxIVkXq_APZ-F/s72-c/323.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/06/blog-post_375.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/06/blog-post_375.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy