Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αποκλειστικές νοσοκόμες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τι προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση

Αποκλειστικές νοσοκόμες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση Φ.700/388/338691/Σ.5392/2016 - ΦΕΚ 3639/Β/10-11-2016, για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ) από αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους.

Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ.700/388/338691/Σ.5392/2016 - ΦΕΚ 3639/Β/10-11-2016

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθ. Φ.700/388/338691/Σ. 5392/2016


 


ΦΕΚ 3639/Β/10-11-2016


 


Παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ) από αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους.




ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΥΓΕΙΑΣ



Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α. Των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 2 του N. 4132/2013 «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 59), όπως αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 38 του N. 4278/2014 «Φάροι Στρατολογία και άλλες διατάξεις» (Α΄ 157).

β. Του άρθρου 90 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98).

γ. Του Π.δ 73/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 116).

δ. Της Υ5/27-01-2015 απόφασης Πρωθυπουργού «Σύσταση θέσεων Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Β΄ 204).

ε. Της Υ24/6-10-2015 απόφασης Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Βίτσα» (Β΄ 2144).

στ. Της Υ25/6-10-2015 απόφασης Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη» (Β΄ 2144).

ζ. Της υπ’ αριθ. Υ4α/οικ.37804/25-4-2013 απόφασης Υπουργού Υγείας «Παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς νοσοκομείων ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών της Χώρας από αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους» (Β΄ 1023), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθ. Υ4Α/Γ.Π./οικ.75206 /8-8-2013 απόφαση Υπουργού Υγείας (Β΄ 1944) και την υπ’ αριθ. Α3γ/οικ 18680/13-3-2015 απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (Β΄ 458).

2. Την υπ’ αριθ. 80/2016 εισήγηση του προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

3. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:



Άρθρο μόνο

1. Η νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς εντός των στρατιωτικών νοσοκομείων (ΣΝ) και του 417 ΝΙΜΤΣ παρέχεται αποκλειστικά από το οικείο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε περιπτώσεις ασθενών που λόγω της κατάστασής τους αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, είναι δυνατό να παρέχεται επιπλέον φροντίδα από αποκλειστικές/ούς νοσοκόμες/ους.

Οι αποκλειστικές/οι νοσοκόμες/οι φέρουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά την ευθύνη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασθενείς του νοσοκομείου όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους, δεν συνδέονται με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με αυτά και η δαπάνη για την απασχόλησή τους βαρύνει τον ασθενή, ή τον ασφαλιστικό οργανισμό του ασθενή, στις περιπτώσεις στις οποίες αυτό προβλέπεται. Προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς των ΣΝ και του 417 ΝΙΜΤΣ, οι αποκλειστικές/οί νοσοκόμες/οι οφείλουν:

α. Να διαθέτουν άδεια εργασίας από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (Ι.Κ.Α.) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Φ.9/οικ. 1012/28-5-1993 κοινή απόφαση Υπουργών Εργασίας, και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Β΄ 425), όπως αυτή εκάστοτε ισχύει.

β. Να έχουν καταχωρισθεί στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων που τηρείται στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις εγγραφής των ενδιαφερόμενων στο Μητρώο, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε αυτό, την απόκτηση του αριθμού μητρώου αποκλειστικού νοσοκόμου, την έκδοση σχετικής κάρτας ταυτοποίησης καθώς και τις αρμόδιες αρχές που διεκπεραιώνουν την αίτηση εγγραφής στο Μητρώο εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που διέπουν τα ίδια θέματα για τις/ους αποκλειστικές/ούς νοσοκόμες/ους που παρέχουν υπηρεσίες σε ασθενείς νοσοκομείων ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών της Χώρας, κατ εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του N. 4132/2013 (Α 59).

γ. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για οποιοδήποτε κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης ή κιβδηλίας, δωροδοκίας,

καταπίεσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, αρπαγής προσώπου, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών.

δ. Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή για οποιοδήποτε πλημμέλημα της ως άνω περίπτωσης γ΄.

2. Σε κάθε ΣΝ και στο 417 ΝΙΜΤΣ τηρείται ετήσιος ονομαστικός πίνακας αποκλειστικών νοσοκόμων, ο οποίος καταρτίζεται από την οικεία ΥΠΕ το μήνα Δεκέμβριο έκαστου έτους, με έναρξη ισχύος από τον Ιανουάριο του επομένου έτους από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, ως ακολούθως:

α. 1η ΥΠΕ για το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και το 417 ΝΙΜΤΣ.

β. 3η ΥΠ Ε για το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης.

γ. 5η ΥΠΕ για το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

δ. 7η ΥΠΕ για το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης αποκλειστικών νοσοκόμων ανά ΣΝ και στο 417 ΝΙΜΤΣ αντιστοιχεί στο 30% των οργανικών του κλινών.

3. Για να συμπεριληφθούν στον ετήσιο ονομαστικό πίνακα οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ατομικές αιτήσεις στην αρμόδια ΥΠΕ κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου κάθε έτους. Για την κατάταξη των υποψηφίων στις θέσεις των ονομαστικών πινάκων λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως καθορίζονται στην υπ’ αριθ. Υ4α/ΓΠ.οικ./09-08-2013 (Β΄ 1944) απόφαση Υπουργού Υγείας καθώς και οι διευκρινίσεις επ’ αυτών, όπως αναφέρονται στο παράρτημα της ίδιας απόφασης.

4. Με την αίτηση, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία του ενδιαφερομένου και στην οποία αναγράφεται ο αριθμός Εθνικού Μητρώου Αποκλειστικού Νοσοκόμου στην οικεία ΥΠΕ, συνυποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου.

β. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους.

γ. Βεβαίωση του Ι.Κ.Α., από την οποία προκύπτουν τα ένσημα της/του απασχολούμενης/ου.

δ. Φωτοτυπία της σχετικής σελίδας του βιβλιαρίου Ι.Κ.Α. με την ανανέωση για το τρέχον έτος, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Υ1γ/ΓΠ/οικ.35797/4-4-2012 απόφαση Υπουργού Υγείας (1199 Β΄).

ε. Αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης που έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου, με βάση το οποίο θα διακριβώνεται η μη συνδρομή του κωλύματος της περίπτωσης γ του άρθρου.

στ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1985 με την οποία θα δηλώνουν ότι πληρούν την προϋπόθεση της υποπαραγράφου δ΄ του άρθρου.

ζ. Έγγραφα που έχουν ήδη κατατεθεί στο Μητρώο δεν απαιτείται να επανυποβληθούν, εάν δεν έχουν μεταβληθεί τα δεδομένα που δηλώνονται, εκτός από το αντίγραφο ποινικού μητρώου.

5. Η οικεία ΥΠΕ, αφού οριστικοποιήσει τον ονομαστικό πίνακα, εκδίδει τις κάρτες ταυτοποίησης για το προσεχές έτος και αποστέλλει τον πίνακα σε κάθε νοσοκομείο, όπου αναρτάται σε εμφανές σημείο στο γραφείο της Διευθύνοντος/σας- Διευθυντή/ντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Εντός δεκαπενθημέρου από την οριστικοποίηση του πίνακα, οι αποκλειστικοί νοσοκόμοι/ες που περιλαμβάνονται σε αυτόν υποχρεούνται, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, να παρουσιαστούν στα Γραφεία Ασφαλείας των Σ.Ν. ή του 417 ΝΙΜΤΣ κατά περίπτωση, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι σχετικές διατυπώσεις ασφαλείας. Σε περίπτωση που από τον διενεργούμενο από την οικεία ΥΠΕ έλεγχο των υπευθύνων δηλώσεων της περίπτωσης στ΄ του άρθρου 4 διαπιστωθεί ότι δεν πληρούται για κάποιον αποκλειστικό νοσοκόμο/α η προϋπόθεση της περίπτωσης δ΄ του άρθρου 1, αυτός/αυτή διαγράφεται από τον οικείο πίνακα και εφόσον έχει ήδη ξεκινήσει η παροχή υπηρεσιών, αυτή διακόπτεται αμέσως.

6. Αρμόδια για τη διάθεση των αποκλειστικών νοσοκόμων του ονομαστικού πίνακα είναι τριμελής επιτροπή, που συγκροτείται σε κάθε ΣΝ και το 417 ΝΙΜΤΣ με απόφαση του οικείου Διευθυντή-Διοικητή και του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος αντίστοιχα και αποτελείται από τον Β΄ Υποδιευθυντή του ΣΝ για το Στρατό Ξηράς ή Υποδιευθυντή για το Πολεμικό Ναυτικό ή Υποδιοικητή Α΄ για την Πολεμική Αεροπορία, τον/ην Διευθύνοντα/ουσα-Διευθυντή/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας-Τομέα και έναν Τομεάρχη-Επόπτη/πτρια ανώτερο/η αξιωματικό (ΥΝ).

7. Η διάθεση γίνεται με βάση τον οικείο ονομαστικό πίνακα και τη σειρά αναγραφής τους σε αυτόν, και μέχρι εξάντλησης του πίνακα (κυκλική εναλλαγή), προκειμένου όλοι οι αναγραφόμενοι να πραγματοποιούν τον ίδιο αριθμό ημερομισθίων. Παραβίαση της σειράς γίνεται αποδεκτή, μόνο σε περίπτωση προσωπικής επιλογής του ασθενή για συγκεκριμένο αποκλειστικό/ή νοσοκόμο/α που περιλαμβάνεται στον ονομαστικό πίνακα, η οποία γίνεται με συμπλήρωση σχετικής δήλωσης του ασθενούς. Η παροχή υπηρεσιών διατεθέντος αποκλειστικού/ής νοσοκόμου/ας παύει, εφόσον ο ασθενής υποβάλει σχετικό αίτημα στην επιτροπή,τυχόν δε διάθεση νέου αποκλειστικού/ής νοσοκόμου/ας διενεργείται, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

8. Η επιτροπή έχει την υποχρέωση ελέγχου των αποκλειστικών νοσοκόμων για την τέλεση των παραπτωμάτων, που αναφέρονται σε αυτήν, είτε από τον ασθενή, είτε από τους οικείους του, είτε από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Σ.Ν. ή του 417 ΝΙΜΤΣ, είτε από άλλη αρχή και δύναται να προβεί σε αντικατάστασή τους ή στον οριστικό αποκλεισμό αυτών από τον ονομαστικό πίνακα, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος. Τα παραπτώματα είναι τα εξής:

α. Πλημμελής εκτέλεση καθηκόντων νοσηλευτικής φροντίδας.

β. Μη τήρηση ωραρίου εργασίας.

γ. Αντικείμενη προς τα χρηστά ήθη ή αντί επαγγελματική συμπεριφορά προς τον ασθενή, τους οικείους του, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Σ.Ν. ή του 417 ΝΙΜΤΣ, κατά περίπτωση.

δ. Μη αποκλειστική απασχόληση σε έναν και μόνο ασθενή.

ε. Μη συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας του Σ.Ν. ή του 417 ΝΙΜΤΣ κατά περίπτωση, καθώς και τις υποδείξεις των οργάνων ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

στ. Εκτέλεση δεύτερης βάρδιας εντός του ίδιου εικοσιτετραώρου.

ζ. Τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος στο χώρο του Σ.Ν. ή του 417 ΝΙΜΤΣ, κατά περίπτωση, για το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη, καθώς και τέλεση εγκλημάτων της περίπτωσης δ του άρθρου 1, για τα οποία παραπέμπονται αμετάκλητα στο ακροατήριο.

9. Οι αποκλειστικές/οί νοσοκόμες/οι πρέπει να φορούν ένδυμα (στολή) εργασίας, η οποία θα διαφοροποιείται από τη στολή εργασίας των άλλων επαγγελματιών υγείας του, και συγκεκριμένα γκρι παντελόνι ή φούστα και λευκή μπλούζα και να φέρουν σε εμφανές σημείο την κάρτα ταυτοποίησής τους (ταυτότητα). Ο έλεγχος της συμμόρφωσης με τα ανωτέρω υλοποιείται με μέριμνα του/ης Προϊσταμένου/ης της Νοσηλευτικής Μονάδας (NM) ή των αξιωματικών (ΥΝ) που εκτελούν υπηρεσία εφημερεύουσας.

10. Ο/ Η Διευθυντής/ουσα - Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου οφείλει να βεβαιώνει την εκτέλεση της υπηρεσίας από την/τον αποκλειστική/ό νοσοκόμα/ο προς τον ασθενή πάνω στην απόδειξη παροχής υπηρεσιών, καθώς και να παραλαμβάνει και να τηρεί σε ειδικό αρχείο φωτοαντίγραφο από την τριπλότυπη απόδειξη παροχής υπηρεσιών, που εκδίδουν μετά την εκτέλεση των καθηκόντων τους προς τον ασθενή οι αποκλειστικές νοσοκόμες/αποκλειστικοί νοσοκόμοι.

11. Η τριμελής επιτροπή στο τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου υποβάλλει προς έγκριση αναλυτικά απολογιστικά στοιχεία για την απασχόληση των εγγεγραμμένων στον ονομαστικό πίνακα αποκλειστικών νοσοκόμων, κατά λόγο αρμοδιότητας, στο Διοικητή - Διευθυντή του ΣΝ ή το Γενικό Διευθυντή του 417 ΝΙΜΤΣ, ο οποίος ακολούθως υποβάλλει αυτά στον προϊστάμενο σχηματισμό και το διοικητικό συμβούλιο του 417 ΝΙΜΤΣ αντίστοιχα προς ενημέρωση. Τα παραπάνω απολογιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν:

α. Αντίγραφο του τηρούμενου ονομαστικού πίνακα αποκλειστικών νοσοκόμων.

β. Αριθμό ημερομισθίων που εκτέλεσαν.

γ. Αριθμό ασθενών που ζήτησαν παροχή υπηρεσιών από αποκλειστικό νοσοκόμο.

δ. Αριθμό και αντίγραφα υπεύθυνων δηλώσεων ασθενών για προσωπική επιλογή αποκλειστικών νοσοκόμων.

ε. Τυχόν παραπτώματα που διαπιστώθηκαν.

στ. Αριθμό αποκλεισθέντων από τον πίνακα κατόπιν σοβαρού παραπτώματος.

12. Η κατάρτιση του πρώτου ετήσιου ονοματικού καταλόγου αποκλειστικών νοσοκόμων που θα απασχολούνται στα ΣΝ και στο 417 ΝΙΜΤΣ θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2016. Η υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου του 2016.

13. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2016
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αποκλειστικές νοσοκόμες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τι προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση
Αποκλειστικές νοσοκόμες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τι προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg-7zm3eudBfZle6iKbb0vBvOrn68Xhsq3oH6uQklY9EnhDkJezhHMEI6mBywLXAsDnzNKZ1jGEigwbRkI9pHOTm4srTHE8COrbSDTMKVzw1qS7H6xNMCY0__t0FvQt3bnfMv5BQ8lEJA/s640/hospital-corr4-660.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg-7zm3eudBfZle6iKbb0vBvOrn68Xhsq3oH6uQklY9EnhDkJezhHMEI6mBywLXAsDnzNKZ1jGEigwbRkI9pHOTm4srTHE8COrbSDTMKVzw1qS7H6xNMCY0__t0FvQt3bnfMv5BQ8lEJA/s72-c/hospital-corr4-660.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/11/blog-post_697.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/11/blog-post_697.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy