Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Σημαντική συνέντευξη του Στρατηγού Π. Καράμπελα στη Δημοσιογράφο του onalert.gr Ιωάννα Ηλιάδη


Συνέντευξη στην ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
 
Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός ε.α. Παναγιώτης Καράμπελας πολύ σπάνια μιλάει δημόσια κι ακόμα πιο σπάνια ασκεί δημόσια κριτική σε συναδέλφους του. 

Χθες μίλησε στο Onalert.gr για την Τουρκία, την κατάσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρθηκε στα μετοχικά Ταμεία, αλλά εξαπέλυσε και τα βέλη του στον πρώην αρχηγό ΓΕΣ ο οποίος πολλές φορές έχει υποστηρίξει δημόσια ότι αναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω πολιτικών παρεμβάσεων που του έγιναν το βράδυ που κλήθηκε στο υπουργικό γραφείο, παρόντος και του κ. Καράμπελα.

Ο στρατηγός εκφράζει την ανησυχία του για την Τουρκία, λέγοντας ότι η χώρα έχει εμπλακεί σε περιπέτειες σε γειτονικές χώρες και στο εσωτερικό της. Η αποσταθεροποίηση της Τουρκίας δεν πρέπει να ικανοποιεί την Ελλάδα. Εκτιμά ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα πληγούν από τις εκκαθαρίσεις, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Για παράδειγμα, ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε κάνει επίσης μεγάλης κλίμακας εκκαθαρίσεις και εκτελέσεις, δυο χρόνια πριν την καταστροφή της Σμύρνης.

Συνεπώς εκτιμά ότι σύντομα οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν επηρεάζονται στην μαχητική τους ικανότητα από τις εκκαθαρίσεις. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι συνεισφέρουν στην αποκατάσταση της πειθαρχίας και ην ιδεολογική ομοιογένειά τους.


Αναφέρεται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτιμώντας ότι παρά τις περικοπές και την μείωση του προϋπολογισμού παραμένουν αξιόμαχες ενώ δεν παραλείπει να δώσει και εύσημα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος αναφέρεται για πρώτη φορά σε όλα όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ της παραίτησης του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Κων/νου Ζιαζιά, από την δική του οπτική γωνία ως υφυπουργού.

Ακούστε τη συνέντευξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.