Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Καμμένος στον Realfm 97,8 για το Κυπριακό: Από τη μεριά της Τουρκίας δεν υπάρχει η θέληση να βρεθεί λύση




«Το σημαντικό από τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ότι διαμορφώθηκε επιτέλους σε ένα θέμα μία εθνική θέση» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Η οποία προκύπτει από όλη αυτήν την πορεία του Κυπριακού και έχει να κάνει με τη βούληση όλων μας να υπάρξει μία λύση. Μια λύση, η οποία θα είναι βιώσιμη και λειτουργική και που θα εξασφαλίζει δύο προϋποθέσεις. Την προϋπόθεση της αποχώρησης όλων των στρατιωτικών τουρκικών δυνάμεων από το νησί και η δεύτερη προϋπόθεση είναι η άρση των εγγυήσεων. Η Κύπρος είναι ένα κράτος, μέλος της ΕΕ έχοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να διασφαλίζει αυτούς τους δύο όρους τους οποίους απεδέχθησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί και αποτελεί θέση της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών όπως έχει εκφραστεί»
Ερωτηθείς για το εάν η Τουρκία αποδεχθεί να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα και να μην υπάρχουν εγγυήσεις ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας  απάντησε: «Δεν το βλέπω και αυτό προκύπτει ιδιαίτερα από τη συνομιλία που είχε εχθές ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Ο Πρόεδρος Ερντογάν από ότι φαίνεται έχει τη σταθερή θέση ότι θα πρέπει οι δυνάμεις κατοχής να παραμείνουν εκεί για να εξασφαλίζουν όπως λέει την ασφάλεια των κατοίκων. Δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους αυτούς που αποτελούν προϋπόθεση για εμάς. Η προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδος αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μεγάλη αλλά από τη μεριά της Τουρκίας δεν υπάρχει η θέληση να βρεθεί τέτοιου είδους λύση».
Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ο κ. Καμμένος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε μία σειρά παραβάσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου οι οποίες αντιμετωπίζονται όπως προβλέπεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις με άμεση αναχαίτιση όσων παραβιάζουν το εθνικό εναέριο χώρο».
Σχετικά με το πρόγραμμα που ετοιμάζεται η κυβέρνηση ώστε να κατοικηθούν βραχονησίδες και μικρά νησιά του Αιγαίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το τότε υπουργείο Αιγαίου. Είναι εγκαταστάσεις που έχουν γίνει σε πολλές μικρές βραχονησίδες που δίνουν τη δυνατότητα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες σε πανεπιστήμια, όπως το πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε ΜΚΟ που ασχολούνται με το περιβάλλον να μπορούν να μένουν στις εγκαταστάσεις αυτές κάποια παιδιά που κάνουν έρευνες ή παρατηρήσεις σε σχέση με το περιβάλλον και τη ζωή στο Αιγαίο. Δεν είναι κάτι καινούργιο, εκμεταλλευόμαστε το έργο που ήδη έχει γίνει».
Στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα εκλογικών σεναρίων. Η αξιολόγηση θα τελειώσει. Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση έχουν κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουμε σε μία καινούργια εποχή για την πατρίδα μας, μακριά από μνημόνια».
«Σημαντικό ρόλο θα παίξει η ανάληψη της διοίκησης Τραμπ στις ΗΠΑ. Ξέρουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στο ΔΝΤ προκειμένου να βρεθεί μία λύση στη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών. Αυτό που σταματάει αυτή τη στιγμή τις επενδύσεις και τη γρήγορη ανάπτυξη είναι ότι η φορολογία που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας είναι δυσανάλογη από τη φoρολογία που επιβάλλεται στις άλλες χώρες που είναι ανταγωνίστριες» πρόσθεσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.