Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δεν θα προσληφθούν 6500 ΕΠΟΠ με προκήρυξη του 2008


Επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο η προκήρυξη του 2008 που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ για την πρόσληψη 6500 Επαγγελματιών Οπλιτών σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία με υπογραφή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη.





Φαίνεται πως κάποιοι παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων νέων που στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμε, επιθυμούν να προσληφθούν στις ΕΔ, και προκειμένου να εισπράξουν λίγα κλικ παραπάνω άρχισαν να διακινούν και πάλι την προκήρυξη του 2008. Βέβαια αυτή τη φορά μπήκαν στον κόπο και διάβασαν πρώτα το κείμενο αφαιρώντας το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για να μη γίνουν ρεζίλι απέναντι στους όποιους αναγνώστες τους όπως τον περασμένο Ιανουάριο.





Επειδή δεχθήκαμε ξανά αρκετά μηνύματα για το εάν θα γίνουν προσλήψεις 6500 Επαγγελματιών Οπλιτών, παραθέτουμε και πάλι αυτούσια την ανάρτηση του kranosgr του περασμένου Ιανουαρίου, ως απάντηση στους αναγνώστες του ιστολογίου μας καθώς και σε όσους προσπαθούν να κερδίσουν με αυτό τον τρόπο λίγη αναγνωσιμότητα. Σίγουρα υπάρχουν και συνάδελφοι τους οποίους γνωρίζουμε αφού έχουμε μιλήσει μαζί τους,  οι οποίοι έχουν παραπλανηθεί και προχώρησαν σε αναδημοσίευση. 
Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και το μεταφέρουμε επίσημα, δεν υπάρχει καμία σκέψη προς το παρόν για προσλήψεις 6500 ΕΠΟΠ. Εάν υπάρξει δεν θα αφορά την προκήρυξη του 2008 που κυκλοφορεί από ιστοσελίδες και ιστολόγια, αφού όπως είχε δηλώσει ο ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας στο kranosgr, ο θεσμός θα επανεξεταστεί.
Την ελευθερία στο διαδίκτυο θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Απέναντι θα είμαστε στις ψεύτικες ειδήσεις και στην κάθε μορφής εκμετάλλευση των αναγνωστών.

Υ.Γ kranosgr: Επειδή το είδαμε και αυτό.  Η παρακάτω φωτογραφία που ορισμένες ιστοσελίδες έχουν συμπεριλάβει στην αναδημοσίευση της είδησης για προσλήψεις ΕΠΟΠ και που βρήκαν ελεύθερη από το διαδίκτυο δείχνει Τούρκους στρατιώτες  σε άσκηση και όχι Έλληνες Επαγγελματίες Οπλίτες. Εάν τους αρέσει ως εικόνα, υπάρχουν τόσα θέματα καθημερινά από Τουρκία και Συρία που μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Ακολουθεί το κείμενο του kranosgr του περασμένου Ιανουαρίου.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017






Προσλήψεις 6500 ΕΠΟΠ από τον...Ευάγγελο Μεϊμαράκη


 Δεν υπάρχει καμία προκήρυξη για την πρόσληψη 6500 ΕΠΟΠ που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την οποία να έχει αποφασίσει και να έχει δώσει την έγκριση ο..... Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την πρόσληψη 6500 Επαγγελματιών  Οπλιτών που θα στελεχώσουν το στράτευμα, είναι εντελώς λανθασμένα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί;

Μετά από αρκετές ερωτήσεις αναγνωστών του kranosgr, για το εάν θα προσληφθεί ένας μεγάλος αριθμός Επαγγελματιών Οπλιτών στις ΕΔ (6500), με την προκήρυξη να είναι μάλιστα έτοιμη να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες όπως μας μετέφεραν, διαπιστώσαμε την κωμικότητα και τραγικότητα του να αναπαράγεις ένα θέμα καλυπτόμενος (όπως νομίζεις) πίσω από μια πηγή αναδημοσίευσης, χωρίς καν να το έχεις διαβάσει πρώτα, γιατί εάν το διάβαζες σίγουρα δεν θα είχες προχωρήσει στην αναδημοσίευσή του. Εκτός εάν το έχεις διαβάσει οπότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Δημοσίευμα λοιπόν - το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας - που αναφέρεται στην πρόσληψη 6500 ΕΠΟΠ, δημοσιεύει κείμενο με πληροφορίες  για την προκήρυξη, οι οποίες είχαν δημοσιευθεί οι ίδιες ακριβώς και σε ρεπορτάζ του 2008 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και Υπουργίας Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη το οποίο και αυτό έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι τόσο πιστή η αντιγραφή του κειμένου του 2008, που ακόμη και οι φωτογραφίες που είχαν χρησιμοποιηθεί τότε, υπάρχουν και σήμερα.

Η υποτιθέμενη ''νέα'' προκήρυξη μπορεί να αναφέρει αναλυτικά τον  αριθμό των προσληφθέντων, την αξιολόγηση και τις δοκιμασίες, τα προσόντα ανά ειδικότητα, αλλά αναγράφει και κάτι άλλο σημαντικό το οποίο κανείς δεν έδωσε σημασία. Η απόφαση για την πρόσληψη των 6500 Επαγγελματιών Οπλιτών ανήκει σύμφωνα με όσα αναγράφει και το τωρινό κείμενο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη!!

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο στο θέμα, αλλά να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι η προκήρυξη του 2008,  του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για πρόσληψη 6500 ΕΠΟΠ δεν ισχύει το 2017 όσες φορές και να αναπαραχθεί.





Θα γίνουν όμως προσλήψεις ΕΠΟΠ από την παρούσα κυβέρνηση;

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο kranosgr ΕΔΩ  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Βίτσας, η Κυβέρνηση προτίθεται να προσλάβει μέσα στο 2017 Επαγγελματίες Οπλίτες, αφού επανεξετάσει συνολικά το θεσμό κάτι που εξετάζουν τα Γενικά Επιτελεία.

Υπομονή λοιπόν στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους και υποψήφιες ΕΠΟΠ οι οποίοι δικαίως αγωνιούν για το μέλλον τους και ψάχνουν για μια θέση στο στράτευμα, και  περισσότερη προσοχή σε όσους αναπαράγουν θέματα στο διαδίκτυο, οι οποίοι θα πρέπει με τη σειρά του, να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους.


Δείτε δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας για προσλήψεις 6500 ΕΠΟΠ

Προσκλητήριο» σε 6.500 άντρες και γυναίκες που επιθυμούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες σε επιχειρησιακές ειδικότητες του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.





6.500 ΕΠ.ΟΠ. σε ΓΕΣ – ΓΕΑ – ΓΕΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες τού «Εργασία», η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 2.500 ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς θα βγει «στον αέρα» μέχρι τα τέλη Μαΐου (καθώς έχει εκδοθεί ΚΥΑ πριν από το Πάσχα), ενώ θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις 2.000 ΕΠΟΠ στο Ναυτικό και 2.000 ΕΠΟΠ στην Αεροπορία περί τα μέσα Ιουνίου.
Στα δύο τελευταία Όπλα (Αεροπορία και Ναυτικό) οι ανάγκες πρόσληψης ΕΠΟΠ εμφανίζονται αυξημένες, αφού έχει περάσει η 4ετία από τις πρώτες προσλήψεις και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα υποβολής παραίτησης όσοι ΕΠΟΠ επιθυμούν να αποστρατευθούν.
Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των ΕΠΟΠ που υπηρετούν στον Στρατό, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία, από 25.000 που είναι σήμερα θα αυξηθεί σε 40.000, όπως προβλέπεται στον Νόμο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:
1. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
2. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ενοπλες Δυνάμεις.
3. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65μ.
4. Να έχουν γραμματικές γνώσεις, το επίπεδο των οποίων καθορίζεται κατά ειδικότητες με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και να μην είναι κατώτερες του κατόχου απολυτηρίου Γυμνασίου.
5. Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
6. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.
7. Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της προηγούμενης υποπαραγράφου, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.





8. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.
9. Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
10. Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο διοικητή τους.

Διαβάστε και την προκήρυξη του 2008 που είχε δημοσιεύσει το ένθετο ΕΡΓΑΣΙΑ της Εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ  (ΕΔΩ) και συγκρίνεται με το παραπάνω κείμενο για να διαπιστώσετε τι έχει αφαιρεθεί.




Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δεν θα προσληφθούν 6500 ΕΠΟΠ με προκήρυξη του 2008
Δεν θα προσληφθούν 6500 ΕΠΟΠ με προκήρυξη του 2008
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyBRPeyRu3ezifxO3_Gc75aIWkPzZWoCuzDTXbbIDILekjJBtid5pNjGpDaLxMpdDjukh4gYmvbp2SJd5oFPuUJKEasobuvk2DJlAC1Ucwn79dnlL1jGNy-zIBORqKuTM8XiLCp0FR_BQ/s640/%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2580.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyBRPeyRu3ezifxO3_Gc75aIWkPzZWoCuzDTXbbIDILekjJBtid5pNjGpDaLxMpdDjukh4gYmvbp2SJd5oFPuUJKEasobuvk2DJlAC1Ucwn79dnlL1jGNy-zIBORqKuTM8XiLCp0FR_BQ/s72-c/%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2580.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/6500-2008.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/6500-2008.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy