Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Η άλλη πλευρά για όσα το προσωπικό των ΕΔ δικαιούται αλλά δεν απολαμβάνει!

Η άλλη πλευρά του νομίσματος, η άλλη οπτική γωνία για τα όσα το προσωπικό των ΕΔ δικαιούται αλλά δεν απολαμβάνει, εκφράζεται στο Militaire μέσα από το κείμενο ενός ανώτερου αξιωματικού. Μπορεί τα προβλήματα που περιγράφει να είναι υπαρκτά, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε με τη λογική ότι επειδή προκαλούνται προβλήματα πρέπει να καταργήσουμε τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στο προσωπικό των ΕΔ. Είναι ευθύνη της υπηρεσίας να λύσει τα προβλήματα και λύση δεν είναι η κατάργηση των δικαιωμάτων του προσωπικού.

Δημοσιεύουμε το κείμενο για να ακουστεί και η άλλη άποψη. Σεβόμαστε την επιθυμία του αξιωματικού για ανωνυμία και εκτιμούμε ιδιαίτερα και μόνο το γεγονός ότι αποφάσισε να παρέμβει. Στο χώρο των ΕΔ είναι κατανοητή η επιλογή της ανωνυμίας αρκεί η διατύπωση των απόψεων να γίνεται με επιχειρήματα και με ευπρέπεια.
Το κείμενο:
“Παράκληση να λάβετε υπ’ όψη σας τα εξής. Οι μακροχρόνιες παροχές σε είδος πλην χρήματος στο στρατιωτικό προσωπικό, κατέληξαν σε ένα καθημερινό φιάσκο:

Πρώτον, ο κάθε Δντής/Δκτής ζει ένα διαρκή εφιάλτη, αφού από το προσωπικό που αριθμητικά διαθέτει, λόγω του πλήθους των αδειών και των απαλλαγών, δεν του μένουν για εργασία και εκπαίδευση παρά ελάχιστοι.
Δεύτερον, υπάρχουν περιπτώσεις όπου συνάδελφοι στην ίδια Δκση/Δνση, κτλ, δεν συναντώνται ούτε μια φορά την εβδομάδα. Πόσο περισσότερο να συνεκπαιδευθούν ή να εργασθούν μαζί.
Τρίτον, οι ατυχείς άγαμοι ή μη-γονείς την πληρώνουν με περισσότερες μεταθέσεις/βάρδιες/υποχρεώσεις. Για όσους θεωρούν εαυτούς θύματα του συστήματος, να θυμίσω ότι υπάρχει μια άλλη μετόπισθεν ελληνική στρατιωτική πραγματικότητα, όπου δεν χρειάζεται η παρουσία του Στρατού, αλλά εξυπηρετούνται μόνο προσωπικά συμφέροντα.

Τέταρτον, οι ένστολοι συνηθίζουν την άνεση των απαλλαγών και με δυσκολία αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι σωστό ο Δκτής/Δντής να εκτελεί τα καθήκοντα του Δνέα Αλλαγής!
Πέμπτον, όσοι κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να συναισθάνονται το βάρος της αποστολής τους. Συνεπώς, δεν είναι σωστό ούτε συνταγματικά ούτε ηθικά να έχουν διαφορετικά περιθώρια οι διάφορες κατηγορίες με κοινωνικά κριτήρια. Εάν κάποιος προτιμά να εκμεταλλεύεται πχ την οικογενειακή του κατάσταση, μη-μετατιθέμενος σε θέση για απόκτηση τυπικών προσόντων, δεν πρέπει να προάγεται ούτε να ευνοείται. Μπορεί να κάνει χρήση ενός από τα πλεονεκτήματα. Όχι και ΣΟΑ και αμετάθετο και μη-υπηρεσίες. Οι Δκτές/Δντές κάνουν το ΑΔΥΝΑΤΟ, αλλά η ηγεσία είναι διαρκώς υπό την πίεση για αιτήματα και όχι για σωστή λειτουργία του Στρατού. Συνεπώς, audiatur et altera pars-ας ακουστεί και η άλλη πλευρά, έστω κι αν την εκφράζει ένας τέως γραφειοκράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.