Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Η επαναφορά της θητείας Αρχηγών δεν είναι αρκετή! Τι λείπει


Η επαναφορά της θητείας των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων είναι μία πολύ θετική απόφαση. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.
Η θητεία των Αρχηγών έχει ένα σκοπό: να τους παρέχει την ασφάλεια για να προλάβουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, μέσα σε μία διετία.


Ο χρόνος περνά γρήγορα και ίσως ακόμη και τα δύο χρόνια είναι λίγα. Γι΄ αυτό και οι Αρχηγοί θα πρέπει να εκμεταλλευθούν κάθε ώρα…
Σε καμία περίπτωση, κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη θητεία Αρχηγών με τη λογική του “δέσαμε το γαϊδαρό μας”… Ποτέ δεν είναι δεμένος.
Τα αναφέρουμε όλα αυτά, γιατί νομίζουμε ότι θα ΄πρεπε να τεθούν τώρα που ακόμη είναι σχετικά νωρίς, οι στόχοι που πρέπει να “πιάσουν” οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Γιατί δυστυχώς έχουμε την αίσθηση ότι άλλοι έχουν στόχο κι άλλοι όχι. Δεν υπάρχει λόγος να “προσωποποιήσουμε” το θέμα και δεν είναι αυτό το κυρίαρχο. Το ζητούμενο είναι μια ορθή απόφαση, όπως αυτή της επαναφοράς της θητείας Αρχηγών να έχει τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα.


Είναι εξάλλου μάλλον νωρίς να κριθούν οι τρεις νέοι Αρχηγοί, αν και κάποια πρώτα συμπεράσματα αλλά και προβληματισμοί έχουν προκύψει.
Συνεπώς καλό είναι να τοποθετηθεί ο πήχυς για τον καθένα και με την συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας να γίνει ένας απολογισμός, που πάντα είναι χρήσιμος. Απολογισμός που θα ΄χει να κάνει με την ουσία κι όχι απλά με την παρουσία…


Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε όταν θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε και σε επίπεδο προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.