Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Ευρωπαϊκό σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης, χρυσή ελληνική ευκαιρία

Τελικά η λύση του τεχνικού προβλήματος επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων ίσως έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισπανική εταιρεία Indra ...

Τελικά η λύση του τεχνικού προβλήματος επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων ίσως έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ισπανική εταιρεία Indra ηγείται της ανάπτυξης προγράμματος θαλάσσιας επιτήρησης με την ονομασία «ΠΕΡΣΕΑΣ» (PERSEUS: Protection of European Borders and Seas through the Intelligent Use of Surveillance), στο οποίο συμμετέχει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.
Το πρόγραμμα εκτελείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του 7ουΚοινοτικού Πλαισίου για την προώθηση του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα στον τομέα της ασφάλειας των θαλασσών.
Το «Περσέας» θα ολοκληρώνει σε ένα κοινό σύστημα τα ήδη υπάρχοντα κρατικά συστήματα ασφάλειας θαλασσίων συνόρων, ώστε να υπάρξει ενιαίο και ενισχυμένο Κοινοτικό σύστημα επιτήρησης, με λήψη και μετάδοση των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Η χρηματοδότησή του φθάνει τα 43,7 εκατομμύρια ευρώ για διάστημα τεσσάρων ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Indra, το σύστημα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των ήδη υπαρχόντων συστημάτων, μέσω της κοινής ανταλλαγής πληροφοριών που θα διοχετεύονται στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Θαλάσσιας Ασφάλειας (European Maritime Safety Agency, EMSA), τα Εθνικά Κέντρα Συντονισμού και την FRONTEX. Επιπλέον, προβλέπεται συνεργασία με το ΝΑΤΟ, το Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας, μη κράτη-μέλη της Ε.Ε. και άλλους φορείς.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 23 ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα όσες βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου και του Μαρόκο.

Η πρώτη επίδειξη του συστήματος θα γίνει το 2013 στη Δυτική Μεσόγειο – θα περιλαμβάνει την έκταση από τον Ατλαντικό μέχρι την Ιταλία και τη Βορειοδυτική Αφρική – και η δεύτερη επίδειξη προγραμματίζεται το 2014 και θα λάβει χώρα στο Αιγαίο, στην περιοχή της Σάμου και πιθανόν να περιλαμβάνει και τμήματα της Μαύρης Θάλασσας, δεδομένου ότι στο πρόγραμμα μετέχει και η Ρουμανία.

Προφανώς ένα τέτοιο σύστημα θα αυξήσει κατακόρυφα τις ελληνικές δυνατότητες επίγνωσης της κατάστασης σε όλη τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, της ελληνικής ΑΟΖ και παραπέρα. Το ευτυχές είναι ότι χωρίς ιδιαίτερο κόστος η Ελλάδα θα λαμβάνει εικόνα από πλατφόρμες και αισθητήρες που δεν ανήκουν στην ίδια, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε τεχνολογικό επίπεδο θα έχει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, αφού το σύστημα «PERSEUS» προβλέπει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης μελλοντικών τεχνολογιών. Σε επιχειρησιακό επίπεδο η κατακόρυφη αύξηση των δυνατοτήτων επιτήρησης δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για την προστασία της ελληνικής ΑΟΖ, της Κύπρου...μέχρι και το Ισραήλ.


 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «ΠΕΡΣΕΑΣ»: Ευρωπαϊκό σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης, χρυσή ελληνική ευκαιρία
«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Ευρωπαϊκό σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης, χρυσή ελληνική ευκαιρία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFhX4GB4gSIaHdVXsbMtPj5d8jx_S-YIgWcT1ji4tzFkS0QM40h_vz_iEXJ2pOMrrSN96Og450VhuCB-TCbeC0xTzuHyB7409Oi9UMMD6ijfdVtHYrZXhpxkPBkKhoez7Gv59a7v2wBBk/s400/greece-sat_map.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFhX4GB4gSIaHdVXsbMtPj5d8jx_S-YIgWcT1ji4tzFkS0QM40h_vz_iEXJ2pOMrrSN96Og450VhuCB-TCbeC0xTzuHyB7409Oi9UMMD6ijfdVtHYrZXhpxkPBkKhoez7Gv59a7v2wBBk/s72-c/greece-sat_map.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_8948.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_8948.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy