Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τρόμος στην Αλβανία: Ελληνικό F-16 πέταξε νύχτα στα σύνορα – Οι Αλβανοί το είδαν πάνω από τα κεφάλια τους και έτρεχαν να μπουν στα σπίτια τους (βίντεο)


Τρόμος επικράτησε στην γειτονική Αλβανία, όταν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος φέρεται να μπήκε στον αλβανικό εναέριο χώρο και να πετούσε επί 6 έως 8 λεπτά σε χαμηλό ύψος κάνοντας τα τζάμια των σπιτιών να τρίζουν και τους Αλβανούς να τρέχουν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, να μπουν στα σπίτια τους.
Το γεγονός μάλιστα ότι η πτήση ήταν νύχτα, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία δεδομένου ότι οι σχέσεις Τιράνων και Αθήνας είναι τεταμένες αυτό το διάστημα λόγω των αλυτρωτικών ενεργειών της Αλβανίας και της επίθεσης που δέχεται από την κυβέρνηση Ράμα η ελληνική εθνική μειονότητα στη Χειμάρρα. Ίσως λοιπόν η πτήση να ήταν ένα μήνυμα στην Αλβανία.



Από ελληνικής πλευράς βεβαίως δεν επιβεβαιώνεται πώς το μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Αλβανίας και επισημαίνεται πώς η πτήση ήταν εντός ελληνικού εναέριου χώρου στο πλαίσιο ασκήσεως των Ένοπλων Δυνάμεων. Το μήνυμα πάντως όπως και να έχει εστάλη σε αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να ανέχεται τις προκλήσεις της Αλβανίας και τα παιχνίδια της σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.
Τα δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπου αντανακλούν την ανησυχία:
«Χθες βράδυ ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 πέταξε στα σύνορα με την Αλβανία, οι κάτοικοι στο Λεσκοβίκι και στις γύρω περιοχές είναι τρομοκρατημένοι», γράφει το δημοσίευμα του shqiperiaebashkuar.al και συνεχίζει:
«Ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος υπερηχητικό, γνωστό ως F-16 πέταξε πολύ κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, στην περιοχή της Κολώνιας, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Λεσκοβίκι, στα νοτιοανατολικά της χώρας. Ήταν νωρίς το βράδυ, όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το θόρυβο των αεριωθούμενων αεροσκαφών και φοβήθηκαν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ η ανησυχία τους έφθασε στο μέγιστο σημείο. Οι περισσότεροι κάτοικοι από τους δήμους της Γλύνας και του Ραντάτ ήταν εκείνοι που τρομοκρατήθηκαν.
Ορισμένοι, μάλιστα, κατάφεραν να κινηματογραφήσουν το σκηνικό του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο έκανε περίεργους ελιγμούς και σύμφωνα με τους κατοίκους, εικάζεται ότι εισήλθε στην αλβανική επικράτεια, όπου παρέμεινε περίπου 6-8 λεπτά σε πτήση στη γύρω περιοχή».




Σύμφωνα με άλλο αλβανικό δημοσίευμα η αιτία δεν είναι γνωστή, γιατί πέταξαν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στα σύνορα, «αλλά αυτή η χειρονομία μπορεί να συνδεθεί με τις πρόσφατες προκλητικές και χυδαίες (αλβ. vulgare) δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στην Αλβανία σχετικά με το πρόβλημα της κατεδάφισης των κατοικιών της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, για αυτήν την προκλητική και σκανδαλώδη κίνηση».
Το ίδιο δημοσίευμα συνδέει μάλιστα την πτήση των F-16 με την πρόσφατη επίσκεψη του ΑΛέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την απόφαση αναβάθμισης των μαχητικών και σημειώνει πώς «η Ελλάδα, εξακολουθεί να έχει σε ισχύ την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το θέμα αυτό δεν έχει επιλυθεί ακόμη μεταξύ των δύο πλευρών. Μια νότα διαμαρτυρίας από την αλβανική πλευρά θα ήταν ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα, σε απάντηση σε αυτήν τη σοβινιστική ελληνική πράξη», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.




Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τρόμος στην Αλβανία: Ελληνικό F-16 πέταξε νύχτα στα σύνορα – Οι Αλβανοί το είδαν πάνω από τα κεφάλια τους και έτρεχαν να μπουν στα σπίτια τους (βίντεο)
Τρόμος στην Αλβανία: Ελληνικό F-16 πέταξε νύχτα στα σύνορα – Οι Αλβανοί το είδαν πάνω από τα κεφάλια τους και έτρεχαν να μπουν στα σπίτια τους (βίντεο)
https://4.bp.blogspot.com/-Dm4SaPfxuvo/We3EP4w9ZhI/AAAAAAADriM/rrTRE1FVN4YH_c9Bw7Id0Tt1gyrhwIxmgCLcBGAs/s640/F-16-nyxterini.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-Dm4SaPfxuvo/We3EP4w9ZhI/AAAAAAADriM/rrTRE1FVN4YH_c9Bw7Id0Tt1gyrhwIxmgCLcBGAs/s72-c/F-16-nyxterini.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/10/f-16_23.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/10/f-16_23.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy