Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Με τι πρόσωπο θα έρθουν οι επίσημοι στην Ορεστιάδα για την 25η Μαρτίου;

 Του Ηλία Προύφα Το ερώτημα αυτό κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες –από στόμα σε στόμα- στην κοινωνία της Ορεστιάδας, η οποία, μετά τ...

 Του Ηλία Προύφα

Το ερώτημα αυτό κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες –από στόμα σε στόμα- στην κοινωνία της Ορεστιάδας, η οποία, μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, βρίσκεται σε αναβρασμό.




Η γενέτειρα του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, του λοχία Δημήτρη Κούκλαντζη, έχει ήδη αρχίσει να κινητοποιείται.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται αυτήν την Κυριακή 11 Μαρτίου, συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κράτηση των δύο στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Την ανακοίνωση έκανε ο κ. Κώστας Καραΐσκος, εκδότης του θρακιώτικου εντύπου «Αντιφωνητής», σε συνέντευξη που έδωσε στον Focus Fm της Θεσσαλονίκης.

Είναι σημαντικό η συμμετοχή να είναι απ’ όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα'', τόνισε. Ακόμα, σε διαδικτυακή πρόσκληση που κυκλοφορεί για το συλλαλητήριο αναφέρεται πως πρέπει όλος ο λαός του Έβρου να δώσει το παρόν, χωρίς κομματικές ταυτότητες.




Πέρα όμως από το συλλαλητήριο, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας θέτουν σε πράξη και οικονομικά αντίμετρα. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι πραγματοποιούν μποϊκοτάζ στην αγορά της Αδριανούπολης, στην οποία μέχρι πρότινος πήγαιναν μέχρι και για καθημερινά ψώνια.




''Οι σχέσεις καλής γειτονίας διασαλεύτηκαν μετά τη σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών και καλέσαμε τον κόσμο σε εμπορικό μποϊκοτάζ'', δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, Βάκης Τσιομπανίδης.

''Ήδη οι καταστηματάρχες από απέναντι άρχισαν να διαμαρτύρονται'', τόνισε και προειδοποίησε: ''Αν συνεχίσουν να κρατούν τους στρατιωτικούς μας, το μποϊκοτάζ θα γίνει εμπάργκο''.

Επίσης, γνωστό έγινε πριν από λίγες μέρες ότι ταξιδιωτικό γραφείο στην Ορεστιάδα, αναβάλλει όλα τα ταξίδια του προς την Τουρκία, μέχρι να λήξει η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν είναι λίγοι όσοι τις τελευταίες μέρες αναρωτιούνται με τι πρόσωπο θα εμφανιστούν τα ''επίσημα'' πρόσωπα στην πόλη για τον επικείμενο εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εφόσον ''τα δύο παιδιά'', όπως λένε χαρακτηριστικά, συνεχίζουν ''να βρίσκονται φυλακισμένα'' στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στην πόλη της Ορεστιάδας όπου βρίσκομαι αυτές τις ημέρες, είναι διάχυτο το αίσθημα της αδικίας, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι, σε μια περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ακριτική περιοχή έμεινε ''ακάλυπτη'' και  οι ευθύνες της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για το περιστατικό της σύλληψης των δύο στρατιωτικών -το πόσο μεγάλες ή μικρές θα δείξει η σχετική έρευνα-, θεωρούν ότι, είναι δεδομένες…









Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Με τι πρόσωπο θα έρθουν οι επίσημοι στην Ορεστιάδα για την 25η Μαρτίου;
Με τι πρόσωπο θα έρθουν οι επίσημοι στην Ορεστιάδα για την 25η Μαρτίου;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgT4jScdgYZ29KHb_bs1hHtJul-SPwGiqAVFwl27HRxzYa77xm6ke68xXNDH8EN-uFduPhPow1sVopbyup5NvZaBr5VzIDKbSimpiX0ZZCpS420kP0RhlyGO6lK_vtErpg0hT_tIiD-E_A/s640/1316982_orig.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgT4jScdgYZ29KHb_bs1hHtJul-SPwGiqAVFwl27HRxzYa77xm6ke68xXNDH8EN-uFduPhPow1sVopbyup5NvZaBr5VzIDKbSimpiX0ZZCpS420kP0RhlyGO6lK_vtErpg0hT_tIiD-E_A/s72-c/1316982_orig.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/25.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/25.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy